29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3718
EURO34.9866
ALTIN2325.7
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Sağduyu denilen söz…

Dünya görüşünüz, düşünceniz, inançlarınız, siyasi partileriniz ne olursa olsun, özcesi İNSAN olarak gelin hep birlikte, hani o “Sağduyu” ile bir ortak payda da buluşalım.

Yaşadığımız yerküre içerisindeki Türkiye’mizde insanların; sosyal, ekonomik, siyasal, inanç yönleri ile yaşadıklarını ve konuştuklarına dikkat çekmek istiyorum.

Yönetici konumundaki kişiler, yönettikleri insanlar karşısında demokratik davranışlar içerisinde olmadıkları veya olamadıkları her an tepki alırlar! Özellikle de siyasi kimlikteki kişilerin konuşurken sözlerine dikkat etmesi burada önem taşır.

Bir yerleşim birimindeki tüm insanlardan aynı görüşü veya inancı beklemek, düş bile olamaz! Şu anda Türkiye’de yaşayan insanların yüzde kaçının Türk, yüzde kaçının Suriyeli, Amerikalı, Iraklı, Afgan, Moldovalı, Rus ve benzeri ülkelerin vatandaşları olduğunu hesap etmeye kalktığımızda, inançlar yönünden de farklılıklar ortaya çıkacaktır.

Halkın yüzde 50’nin üzerinde oy oranı ile iktidara gelen ülkenin yönetimin başındaki kişi kim olursa olsun, saygı göstermek insanların demokrasiye inancı ve saygısı olarak değerlendirilmelidir.

Halkın veya demokratik anlayışlı vatandaşların böyle bir saygı  ile birlikte kabullenmesine karşın, iktidardaki siyasi parti ve yöneticilerinin de bu kadar halkı tedirgin etmesi gerekir mi!?

31 mart 2019 yerel seçimleri sonrasında iktidar partisi önemli illeri muhalefet partisinin adaylarına kaptırdı. Oturup hatalarını düşünmek yerine; “Çalışamazlar, çalıştırmayız!” sözleri yakışık aldı mı?

Yeni seçilen belediyelerde işçi çıkışları yapılmaya başladı, bunun ayrıntısına girmiyorum. Ancak, İktidar partisinin en tepesindeki isimden bile; “CHP’li Belediye Başkanları işçi kıyımı yapıyor, işçinin ekmeği ile oynuyorlar. Bunların zihniyeti bu işte!”diye konuşmaları anımsayınız. 

Bu günlerde bakıyoruz ki yurdumuzun değişik Belediyelerinde AKP’li Belediye Başkanları da işçi çıkarıyor. İstanbul’un Üsküdar ilçesinin AKP’li Belediye Başkanı 150 işçiyi işten çıkarmış, işçiler belediye binası önünde eyleme başlamış.

Yerleri yönlerine, yönleri yerlerine yerleştiremeyenler yaptıkları hatalar ve becerisiz işleri nedeniyle başkalarını suçlamaya başlarmış!

31 Mart yerel seçim sonuçları sonrasında iktidar partisinde “hırçın” davranışlar gözlemlenmeye başladı. Bu olaydan  AKP’nin kurucuları bile farkında olmuş olacaklar ki, bazı önemli isimlerin açıklamaları bu yönde oldu.

Emekli maaşları açıklandı, ardından memur maaşları açıklandı. İşçi ve memur emekli maaşlarında yüzde 4 ile 5 maaş artışı yapılırken, imzalar atıldı yeni zamları emekliler alamadan elektrik ve doğalgaza yüzde 15 oranında zam yapıldı mı!? Elbette yapıldı.

Gerisine bakalım; 2019 yılının 31 Temmuz ve 31 Ağustos günleri elektriğe yüzde 15 zam yapılırken 1 Ekim günü bu kez yüzde 14.9 oranındaki zam ile  üç ayda üçüncü zam yapılmış oldu.

İktidarın yöneticileri göre “Uçuşa geçtik” ama, bence hayali dış satımlar  ülkemize değil, birilerine yarıyor!

Türkiye’nin “Mutlu şehri Osmaniye”de, İŞKUR aracılığı ile 9 ay süreli Okul ve diğer kamu kurumlarında  temizlik işçisi olarak çalışmak üzere 550 ve 85 güvenlik görevlisi alınacaktı. 1 Ekim günü Kur’a çekimi yapılırken; başvuru sayısının 11 bin 313 kişi olduğunu öğrendik. 

Gerçek olan şu andaki başvuru yapan işsizlerin sayısı değil, buna bir o kadar daha eklenerek söylemek gerekiyor. Bunu da siz söyleyin!... Saygılarımla…
 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar