24 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.5147
EURO34.8064
ALTIN2425.9
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Okullar açılırken…

İlkokul birinci sınıf öğrencileri pazartesi gününden itibaren öğretmen ve arkadaşları ile uyum sağlamaya başladılar.

Pazartesi günü yeni eğitim ve öğretim dönemi başlayacak. Kırtasiyeleri geziyorum alış verişte canlılık göremiyorum. Okul giysileri satan yerleri geziyorum burada da hareketlilik göremiyorum

Diyelim ki okullar açıldığında kırtasiye ürünleri ihtiyaca ve öğretmenin isteklerine göre alınır bu nedenle alış-veriş canlılığı göremeyebiliriz.

Ancak öğrencilerin giysileri okullara göre forma şeklinde üç-beş esnaf tarafından satılıyor. Buralarda bile canlılık görülmemesi maaş gününe denk gelmediği için mi diye düşünüyorum.

Ekonomik krizden sözetmeyeceğim, çünkü yöneticilerimiz Türkiye’de ‘yüzde bilmem kaç oranında büyüme kaydedildiğinden’ sözediyorlar. Ben ekonomist olmadığım için o konuları ‘büyüklerimiz’ biliyorlar.

İlimizdeki herhangi bir çalışmada eksik veya aksaklıkları gündeme getirdiğimde, birileri çıkıyor  ”sen mühendis misin, herkes bir şey konuşuyor!” diyorlar.

Doğrudur, ben Mühendis değilim ama gazeteciyim. Her meslekteki insan ile görüşüp eksik ve aksaklıkları onlarla değerlendirdikten sonra yorumluyorum.

Ekonomist değilim ama, görünen gerçekleri de dile getirmez isem bu mesleği yerine getirmiş olamam!

Üç gün önceydi, bir okulun öğrenci giysilerini almak için  ücretini hesap ettirdim, yapılan hesapta 147 Tl olarak bildirildi.

Önceki gün bir başka esnafa gittim aynı okulun öğrenci giysisini 165 Tl olarak hesap ettiler. 

Dün ise ilk uğradığım esnafa yeniden geldim, bu kez 153 Tl olarak hesapladılar. Tepkimi koydum, üç gün önce 147 Tl denilirken üç gün sonrasında 153 Tl olması olayı da mı doların yükselişinden oluyordu?

Esnaf bu kez doların yükselişini gerekçe gösteriyordu. Oysa öğrencilerin giysilerinin bir kısmı geçen yıldan kalan bazıları ise aylar öncesinden depolara yerleştirilmişti.

Doların yükseliş olayı bir aylık bir süreç bile olmadı, ancak bu esnaf en az iki ay öncesinden öğrencilerin giysilerini depolarına getirip koymuşlardı.

Bu hafta giysiler böyle dalgalanırken, önümüzdeki hafta okulların açılması ile birlikte nasıl olacak bunu merak ediyorum!

Esnafın satışlarında istikrarlı bir ticaret yapılamaz ise, fatura bile vermeden satış yapılma olayları, Dolar bahanesi ile artışlar ve vatandaşın alım gücünü de buna eklediğimizde “TL’ye dönsek ne yazar, Dolar’a tepki göstersek ne yazar!?”

Fırıncılar un bulamamaktan yakınıyor, okullar önümüzdeki hafta açılacak Kitaplar ilk haftalar içerisinde öğrencilere dağıtılacak mı? Bu yıl da bazı kitaplarda hatalı konular, fotoğraf veya karikatürler nedeniyle sayfalar yırtılıp, bazı kitaplar da toplatılacak mı?

Milli Eğitim Bakanlığı’nın kitaplar basılmadan önce denetleyen kurul üyelerinin yine bazı olaylar gözden mi kaçacak? Bilgi yetersizliği nedeniyle yine okul kitapları yerine öğretmenler özel yayınevlerinin kitaplarını velilere aldırmak zorunda kalacaklar mı?

Bu kaygılar başlarken, önümüzdeki hafta veli ve öğrenciler için hareketli ve stresli günler de beraberinde yaşanacak. Sabır ve Saygı ile…
 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar