28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.346
EURO35.1414
ALTIN2307.1
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Okullar Aç-ıldı!..

Yeni eğitim ve öğretim yılı 31 ağustos Pazartesi günü açıldı. Ancak; öğretimler TV ekranlarında veya bilgisayar sistemi ile verilecek.

Covid-19 salgını nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı’nın yeni eğitim ve öğretim yılındaki uygulamasına saygı duyuyorum.

Bu yıl ki okul kayıtları, yani okula yeni başlayacak olan öğrenciler için neler düşünüldüğü konusunda bir açıklama duymadım! Yeni öğrenci kayıtları yapıldı mı, yapıldı ise nasıl yapıldı?

Uzaktan eğitimle başlayan yeni eğitim-öğretim yılında; her öğrencinin evinde televizyon veya internet bağlantısı ve bilgisayarının bulunup bulunmadığı araştırılıp incelendi mi?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğretmenlerin “yük olduğunu” söylerken, uzaktan eğitimle birlikte onbinlerce öğretmen evinde kalırken, bunların geleceklerini ve çocuklardan ayrı kalmalarındaki sevgi çemberini de düşünebildi mi!? Kendisi de bir öğretmen olarak, öğrencilerinden ayrı kalan bir öğretmenin halini düşünebildi mi!?

TV ekranlarından çocuklarımız öğretim görecek. Evinde Televizyonu olmayan yoksul aile çocuğu; açlığını tokluğa dönüştürmeye çalışan ailesine katkı için sokakta ayakkabı boyuyor.

Evine televizyon almayanlar da var. TV izlemenin “Günah” olduğunu söyleyerek evine televizyon almayan biriyle tanıştığımda, dünyamın karanlıklara büründüğünü ve nasıl bu karanlıklardan çıkabileceğimi düşünmeye başladım.

Okullar açıldı diyoruz, doğrudur. Uzaktan eğitimle başladı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’tan Öğrenci velilerinin beklentileri ve isteklerini dile getirmek istiyorum.

Özel okullara kayıt olan öğrenciler için belli rakamda destek veriliyor ya!.. Şimdi de özel okulların KDV oranları yüzde 8’den yüzde 1’e indirildi ya!...

Devlet okullarına giden öğrencilerin evlerinde Televizyon olmayan aileler belirlenip birer TV veremez misiniz? Özel okullara verdiğiniz rakamın yarısına TV alabilirsiniz!

Ayrıca, internet bağlantısı ile evinde bilgisayarı olan öğrenciler için; “Ücretsiz öğrenci internet bağlantısı” açarak hizmete başlatabilir, yoksul öğrencilerin de uzaktan eğitimlerine destek verilmiş olunabilir.

BAKAN SELÇUK’A ÖNERİMDİR

Öğrencileri bulunan evlerdeki internet bağlantılarında, bir kişilik abone olması koşulu ile TTnet aracılığı ile “ücretsiz internet hizmeti” verilmesi uygulamasına geçilmelidir.

Yukarıda anlattığım olayların yaşandığı ülkemiz vatandaşlarında, herkesin ekonomik gücü yeterli olmayıp, “yoksulun yaynında olmak” adına, sadece Parası olanların okuyabileceği insanların yaşadığı ülke olmaması açısından, bu öneriyi getiriyorum.

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar