28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3141
EURO35.0756
ALTIN2278.2
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Matematiğiniz zayıf mı?

Osmaniye Belediyesi’nin “Kurbanlık fiyatları tespit komisyonu” üyeleri için kullanıyorum bu başlığı!

Osmaniye’de kurbanlık fiyatları resmi olarak açıklanmadan önce, 1 Ağustos 2017 günü “Gıda hattı” adlı internet sitesinde “Osmaniye’de kurbanlık fiyatlarının” açıklandığı yönünde haber yayınlandı.

Oysa Osmaniye Belediyesi henüz kurbanlık fiyatlarını belirlememişti.

Haberi okuduğumda, 2016 yılı kurbanlık fiyatlarını 2017 yılı fiyatları gibi gösteren eski haber yayınlanmıştı.

Aradan geçen 9 günlük süreçte insanlar okudukları haberlere inanmaya başlarken, resmi açıklama beklediler.

Ancak 9 Ağustos günü Osmaniye Belediyesi resmin internet sitesinde; “Kurbanlık fiyatlarının belirlenmediğini, yayınlanan habere inanılmaması gerektiği ve en kısa sürede açıklanacağı”yönünde açıklama yayınlandı.

Osmaniye Belediyesi, resmi olarak kurbanlık fiyatlarını 10 Ağustos günü açıkladı, açıkladı ama böylesine bir fiyat belirlemenin nasıl olduğu vatandaşlar arasında tartışma konusu haline geldi!

Osmaniye Belediyesi’nin “kurbanlık fiyatlarını belirleme komisyonu” üyelerinin matematik hesapları hakkında bilgileri ile birlikte alıcı ile satıcı arasındaki 2 ile 3 TL’lik farkın ne anlama geldiğini anlamakta zorluk yaşanmaya başlandı.

Lütfen diyoruz, halkımız adına yerel yönetimde görevlilerden rica ediyoruz; halkımızı anlamalısınız, ne yaptığınızın farkına varmalısınız ve yaptıklarınızdan vijdanen sorumlu olduğunuzu da unutmamalısınız!

2016 yılında Osmaniye Belediyesi Başkan yardımcısı Hacer Burcu Yüceer Başkanlığında kurbanlık fiyatları tespit komisyonu toplandı. 

Toplantıya; Belediye Veteriner İşleri Müdürü Hüseyin Küçük, Tarım İl Müdürlüğü’nden Veteriner Hekim Dr. Yusuf Göktaş ve Kasaplar Odası Başkanı Mehmet Bozkurt katıldı.

Komisyonunun aldığı karara göre kurbanlık hayvanların kilogram fiyatları belirlendi.

İşte o fiyatlar: sarıbaş, merinos, erkek keçi için 14,00 TL, mor koyun, kangal koyun ve Van beyaz koyun için 13,50 TL, büyükbaş hayvanlardan tosun 15,00 TL, düve 14,00 TL, kısır inek 12,00 TL olarak belirlendi.

2017 yılı kurbanlık fiyatları için toplanan Komisyonla ilgili Osmaniye Belediye Başkanlığı’ndan gelen bilgiye aynen aktarmak istiyorum: “Başkanlığını Belediye Başkan Yardımcısı Hacer Burcu Yüceer’in yaptığı fiyat tespit komisyonunda, Belediye Veteriner İşleri Müdürü Özgür Koç, Tarım İl Müdürlüğü’nden Veteriner Hekim Dr. Yusuf Göktaş, Kasaplar Odası Başkanı Mehmet Bozkurt ve Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Saygılı hazır bulundu.

Komisyonun aldığı karara göre kurbanlık hayvanların 2017 Yılı kilogram fiyatı; Koyun-Keçi: 17.00 Tl -20.00 Tl., Tosun: 17.00 Tl.-19.00 Tl.”

Geçtiğimiz yıl, ayrıntıları ile  verilen rakamlar, bu yıl neden net olarak verilmemiştir? Hayvanların cinslerine göre net fiyat verilirken bu yıl sadece; büyük ve küçükbaş hayvan olarak iki gruba ayrılarak fiyat verilmiş, ama o da net değil! 

Koyun-Keçi: 17,00-20,00 Tl derken, alıcı hangi fiyattan pazarlık yapacak? Bunun net bir rakamı neden açıklanmıyor?

Geçtiğimiz yıl Koyunun kilosu 13.50 Tl’den satılırken bu yıl 17,00-20.00 Tl’ye yükselmesi olayında aradaki farkın neye göre hesaplandığını merak ediyoruz!?

Kadirli Belediye Başkanı Dr. Ömer Tarhan ise ilçede; küçükbaş hayvanın kilogramı 14 Tl, büyükbaş hayvanın kilogram fiyatının ise 15 Tl’den satılacağını duyurdu.

Dua edin ki köşemdeki yerim bitti! Allah aşkına; bu vatandaşı “Kurban kesemez hale” getirmeyin! Mutlu günler dileklerimle…
 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar