26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5858
EURO35.0018
ALTIN2457.2
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Kız çocuğu…

“Anasına bak kızı al” diye bir halk deyimi vardır. Her halk deyiminin bizim insanlarımız veya ülkemizde yaşayan kişiler tarafından kullanıldığını sanmamak gerekiyor.

Örneğin bir zamanlar, “asılırsan İngiliz ipi ile asıl!”diye deyim söylenirdi. Bu deyim, İngiliz iplerinin reklamını yapmaktan başka amacı yoktu.

Tarihi bilmeyen, okumayan, gündemi izlemeyen sadece yağmurun yağdığı yere çadır kurarak günü birlik yaşamak isteyenlerin sayesinde toplumsal yaşantımızdaki sorunlar her geçen gün artıyor.

Osmaniye’de bir kız çocuğu, çıkıp benim köşe yazılarımla ilgili anlayabildiği akılla eleştiri yapıyor. Bu kız çocuğuna bir şey demiyorum. Çünkü dümen suyuna kendini kaptırmış. Ya bir iş ya da kendine bir başka şey bulma uğraşı içerisinde kendini paralıyor kızcağız.

Sosyal paylaşım sitesinde o kadar zırvalamış ki, bir anda adımı vermese de köşe yazımdan dolayı neredeyse beni iktidarının sonuçlandıramadığı o ünlü ‘ergenekon davası’dan içeriye girdirecek kadar yağdanlık yapmış.

Bu kızcağızın yazımdan anlayarak yazdığı tepkiye bir şey demiyorum.

Benim asıl tepkim, bu kızcağızın kendince yazdığı eleştiri-yorumlara Milletvekili, parti yöneticileri ve partili kişilerin de ‘beğeni’ vermeleri dikkatimden kaçmadı.

Cahil ile oturup gününü geçirirsen, onun yaşantılarından mutlaka cahillik yaşamı kapabilirsin.

Osmaniye’de bir kız çocuğu, bu kız çocuğu ki, siyasi görüşünün partisine o kadar bağlanmış olmalı ki, “Cennete götürecekleri söyleseler” kaç kişi ile dilleşmenin  hesabını bile yapmayacak kadar kaptırmış giden bir kervana kendini kaptırmış.

Bu konuda ablaları ve ağabeyleri sorumlu tutabilir miyim? O partinin kız çocuğunun ablaları, vardır mutlaka. Bu kadın bile bu kız çocuğunun eleştirisine ‘beğeni’ verecek kadar nasıl ‘cahil’ olabiliyor bunu anlamakta zorlanıyorum.

Lütfen beyler ve bayanlar! Gözlerinizdeki perdeleri kaldırın ve çevrenizdeki insanların yaşamlarına bir bakın!

Türkiye’yi 12 yıldır yöneten Ak Parti iktidarının Milletvekilleri, Bakanları ve Başbakanı konuşmaları ile bir takım  hizmetlerden söz edebilir. Hizmetleri halk için olması halinde sözlerimiz yok, teşekkürümüz var.

Ancak;  Maden Ocaklarında ölen işçi kardeşlerimizin işletmesini yürüttüğü o ocakların firmaları hangi siyasi parti yandaşı olduğu yolundaki haberlere neden ‘kör’ bakıyorsunuz?

Mısır Büyükelçiliğimizdeki rehin alınan insanlarla ilgili neden “basın yasağı” koyuyorsunuz?

Osmaniye’de bir çok eşinden ayrılmış, ‘dul kadınları’ siyasi parti çalışmalarına katarak ‘iş vaadi’ ile kandırıp  haftalarca çalıştırırken, sonun da kullanılmış bir mendil gibi bir kenara atarken bu mu millete hizmet oluyor? Diye sormamız suç mu oluyor Kız çocuğu!?

Bir halk deyimi vardır, bir b.. lu dana, bir sığır sürüsünü zan altında bırakırmış. Bu kız çocuğu da kendini bilmez yazıları ile yandaşlarına zarar verdiğinin kendisi farkında değil, ama ağabeyleri ve ablaları da onun sırtını sıvazlamaktan geri kalmıyorlar.

Yönetenler hizmet etmek adına orada bulunmakta, muhalefettekiler ise öneri ve eleştirileri ile en iyisinin yapılaması için tepkilerini ortaya koymakla sorumludurlar.

Yapılan hizmetlere karşı olmadık, kıskanmadık aksine sevindik. Ancak; eksik veya aksaklıklar varsa da o konuda öneri ve eleştirilerimizi getirmek hem yönetenler, hem de Osmaniye’miz adına yapılmıştır. Bu konuda art niyet aramak veya hizmetleri kıskandığımızı söylemek gözlerindeki perdeyi, dillerindeki pası silmeleri önemlidir.

Demokrasiye inananlar, Demokratik bir ülkede yaşadıklarını söyleyenler ve demokrasi ile yönettiklerini sananlar eleştirilerin hizmetler noktasında yapılan eleştirilere hazır olmalıdır.

Aksi halde, kız çocuklarının ulu orta yerde parmak oynatarak sosyal paylaşım sitesindeki sözcüklere destek verenler de böylesi bir olaydan zarar görebilirler. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar