19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.8405
EURO34.6919
ALTIN2515.3
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Kasabanın Şerifi!

Benim çocukluk yıllarımda Belediye Başkanlarına “Reis” sıfatı ile konuşurlardı. O zamanlar “Reis” denildiğinde akla Belediye Başkanları gelirdi.

Aradan geçen süreç içerisinde, “Ülkücü gençler”  Ocak başkanlarına “Reis” demeye başladı. Ülkücü temelde yetişenlerin şu anda yaşları ilerlemiş bile olsa hala eski Ocak başkanlarına “Reis” diye konuştuklarına tanık olmaktayım.

Günümüze geliyoruz, “Reis” sıfatı Cumhurbaşkanı Erdoğan için de kullanılmaya başlandı. Reis sözcüğü, aslında “Başkan” anlamına geliyor, ama insanlar uygun gördükleri sıfatla saygı duydukları kişilere değişik adla konuşmayı sevebiliyor.

Belediye Başkanlarına geçmişte söylenilen “Reis” sözcüğünden yola çıktım, ama konuyu değiştirmeden gündeme gelmek istiyorum.

Trabzon’un Beşikdüzü ilçesinin Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu, astırdığı ilanlarda kendisini “Kasabanın Şerifi” olarak tanıtmaya çalışıyor.

Demek ki, bu da farklı bir anlayış, farklı bir Başkanlık tanımlaması diye düşündüm.

Amerikan filmlerinde “Şerif” polisin rütbelilerine söylenir, özellikle de kovboy filmlerinde, düşük pantolonlu ve benilde tabancalı olan polislere “Şerif”diye konuşulur.

Beşikdüzü Belediye Başkanı, pardon “kasabanın Şerifi” öylesine bir konuşma yapmış ki, yürekten alkışladım o Ak Parti’li belediye Başkanını…

Alkışlanması gereken bir konuşma, aynı zamanda anlamak isteyen meslektaşlarıma da bir gönderme yapmış. 

Gazetecilerle bir araya gelen Başkan Bıçakçıoğlu’nu dinleyen meslektaşlarımın yüzlerindeki görüntüyü görmeyi çok isterdim.

Bizler;  eleştirdiğimiz için tepki alırken, bu Belediye Başkanı çıkıyor basın toplantısında kendisini eleştirmeyen gazetecileri eleştiriyor. Helal olsun demek yeri olsa gerek!

Başkan Bıçakçıoğlu basın toplantısında; “Seçimden önce her mahalleye bir vaadim oldu. Daha bugüne kadar hiçbirini yapmadım. Ama bunu basının hiçbirisi yazmadı. Ben espri ve şaka ile karışık bir laf ediyorum, bütün basın yazıyor. Yahu ben vaad ettim bu milleti kandırdım, size şunu bunu yapacağım dedim. Bugün itibarı ile seçime 14 ay kaldı. Ben bu vaadlerin hiçbirini yapmadım”diye konuştu. 

Bence, Başkan’ın bu tümceleri meslektaşlarımın çok düşünmesi gereken bir olay olsa gerek!

Başkan Bıçakçıoğlu’nun mahalleye astırdığı bir duyuruya bakıyorum; (Kurban olurum size! Çöpler poşette… Saatinde… Hayırlı Bayramlar! Kasabanın Şerifi)

Bu yazıları sizlerle paylaşırken, sizlerin de yorumlarınızın olmasını beklerim! Çünkü gerçekleri dile getiren bir Belediye Başkanı, özeleştiri veren bir Reis, eksikliklerini yazmayan gazetecilere tepki gösteren bir yerel yönetimin başı olarak kutladığımı belirtmek isterim.

İçimden yine bir farklı anlayış çıktı desem, bana katılır mısınız bilmem!? Bu Belediye Başkanı Ak Partili olduğunu söylüyor da; kitap ve gazete okuyan Başkanlardan olduğunu neden söylemiyor!?

Başkan Bıçakçıoğlu, halka verdiği sözleri yerine getiremediğini söyleyip, özeleştiri verirken ve bu sözlerinin takipçisi olmayan basın mensuplarına tepki gösterirken, aklıma farklı bir düşünce geldi.

Hani, “iktidar partisinden olan Başkanlar daha iyi hizmet eder, halkın sorunlarını çözümler ve iktidar desteğini alır dı!?”

Bundan sonrasını da sizler yorumlayın, aklınız yok mu sizlerin!? Saygılarımla…

 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar