26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.4584
EURO34.7352
ALTIN2441.3
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

İlk gün geçti

2013 yılının birinci gününü geride bıraktık. Dün sabah hayatınızda ne değişti veya kimlerin hayatında yeni bir gelişme yaşandı?


Bazılarınız için bir değişme veya gelişme olmuştur mutlaka. Piyango biletine para çıkanları bir kenara bıraktığımızda geriye kalan diğer olaylarla ilgili hayatınızda bir şey değişenler oldu mu? Değişikliği iyilik ve güzellikten yana sormak istedim, acı ve üzüntülerden yana değil.


Beni sorarsanız her sabah olduğu gibi kurulmuş saat gibi her günkü gibi uyandım. Sabahleyin elimi yüzümü yıkarken içtiğim suyunun tadı bir başka geldi bana. Yeni yılın ilk sabahında musluktan suyu içerken kana kana içtim. Çünkü hava açık ve yeryüzünü ısıtmaya çalışan güneşin parlaklığı bir yana, bu sabah musluktan akan sudaki klor  belirgin değildi.  Bazı anlarda sabahleyin çeşmeden içtiğim suyun tadını alamıyorum, klorun belirgin olduğu suyu içmenin nasıl olduğunu bilirsiniz.


Yine her sabah olduğu gibi fırına gittiğimde işçiler çalışıyordu, aynı saatte gidip ekmeğimi aldım, aynı saatte kahvaltımı yaparken, yılın ilk gününde soframızda yine aynı kahvaltılıklar bulunuyordu.


Yine aynı giysilerimi giyip aynı çantamı alarak, yine aynı sokaklardan yürüyerek işyerime gelmeye çalıştım.


Yollar aynı yollardı, sokaklar sakin ve sessizdi, işyerlerinin çoğunluğu açılmamıştı. Biletçilerle konuşan birkaç insan, gazete bayilerinde piyango listesini veren gazeteleri soran meraklıları görüyordum. Caddelerde karşıya geçerken sağa-sola bakmaya gerek duymadan geçebilirdim, çünkü yollarda yeterince araç seyretmiyordu. Büroya geldiğimde, Musa Şahin Bulvarına baktım, sakindi trafik, araçlar eskisi gibi yoğun seyirde değillerdi.


Evlerinden erken kalkıp gelenler, kahvaltı yapmak veya çorba içebilmek izin lokanta arıyorlardı. Lokantalar her sabah erken açtıkları gibi bugün henüz açmamışlardı.


Birilerine göre yeni yılın ilk günü her günkünden birkaç saat fazla uyumak, işyerlerini geç açmak yeni yılı karşılamak gibi oluyordu.


Normal yaşamın seyrinde olanlar için ise bir şey değişmemişti. Bilgisayarıma baktım aynı bilgisayar, odamdaki masa ve sandalyeler aynı. Kapımın anahtarı bile değişmemişti.


Gazetenin iç sayfaların hazırlayıp gazetenin bürosuna gittiğimde, orada da bir değişiklik göremedim. Odadaki bilgisayarlar, masa ve sandalyelerin yerleri aynıydı. Güneş açık bir havada toprağı ve insanları ısıtmaya çalışıyordu.


Çukurovanın bereketli toprakları yeni yılın ilk gününde açık ve parlak güneşli günle uyandı sabaha. 2013 yılının ilk gününü de gerilerde bıraktık, bugün ikinci gününü yaşamaya çalışırken, geçmiş yılda yaşanan olumsuzlukların yeni yılla birlikte yaşanmamasını, güzel ve barış içinde bir yıl yaşanması dileklerimle, saygılar….

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar