29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3746
EURO34.9687
ALTIN2325.5
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Bugün 16 Ocak…

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Osmaniye’ye gelişinin bugün 92. yıldönümü.

Bu amaçla her yıl olduğu gibi kutlama etkinlikleri yapılır, Tren garında temsili olarak bir vagon süslenir, izciler ellerinde Atatürk posteri ile Türk bayrağı ile tren vagonundan inerler.

Programın bundan sonraki bölümünde Vali, Atatürk portresi taşıyan izcileri karşılar, Türk bayrağı taşıyan iki izci bayrağı Vali’ye verir. Vali bayrağı alıp öperek alır.

Sonrasında ise bir okulun Halkoyunları  ekibi gösteri sunar, ardından Belediye Mehter takımı gösteri yapar.

Bir öğrenci güne özgü şiir okur, sunucular Atatürk’ün Osmaniye ziyareti ile sözleri okur veya Atatürk’le ilgili sözler anlatılır.

Sonrasında ise kortej yürüyüşü, ardından Atatürk anıtı önündeki program ile birlikte Vali’nin Şeref defterini imzalaması ile etkinlik sona eriyor.

Kurtuluş Savaşı öncesinde ve sonrasında Atatürk’ün ziyaret ettiği illerin sayıları bellidir. Anadolu’yu gezip ziyarette bulunan Atatürk’ün Osmaniye’ye üç kez geldiği söylenmektedir.

Atatürk’ün Osmaniye ziyaretinin yıldönümü nedeniyle bu güne kadar Valilik dışında yerel yönetimin herhangi bir program yaptığına tanık olmadık.

Osmaniye eski Valilerinden Celalettin Cerrah, Atatürk’ün Osmaniye ziyaretinin yıldönümü programının ardından basın mensupları ile birlikte sohbet sırasında “Fotoğraf sergisi” açılmasını önermişti.

Ancak bu etkinlik bir sonraki yıl veya yıllarda gerçekleşmedi.  Ancak “fotoğraf sergisi” konusunda, yerel yönetimin yani belediyenin böylesine bir çalışması yapılabilir.

Örneğin “Atatürk ve Osmaniye” konulu bir fotoğraf, resim, şiir, anı, makale yarışması yapılabilir. Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte böylesine bir etkinlik gerçekleşmesi bir farkındalık oluşturacağından ülke gündemine Osmaniye’nin gelmesi de sağlanacaktır.

Atatürk’ün Osmaniye ziyaretinin yıldönümü nedeniyle o tarihleri anımsayanlar, bilgi ve belgeleri olanlarla birlikte bir seminer verilebilir. Okullarda 16 Ocak günlerinde  “Atatürk ve Osmaniye” konulu öğrencilere bilgilendirmeler yapılabilir. Bir salonda Atatürk’ün sevdiği türküler seslendirilebilir.

Bu ve benzeri etkinliklerin yapılması sadece Atatürk’ün Osmaniye ziyaretini gündeme getirme değil, etkinliğin il dışına çıkarılması da sağlanacaktır.

Her zaman söylediğim ve birçok insanın söylediği; bir kentin tanıtımı için kültürel ve sanatsal etkinlikler çok önemlidir sözlerini unutmamak gerekiyor.

Önümüzdeki hafta Trabzon Devlet tiyatrosu’nun bir oyunu Osmaniye’de sahne alacak.

Osmaniye’de de bir grup genç tarafından oluşturulan bir tiyatro ekibimiz var. Bu ekibimizin oyunları da izleyenler tarafından yoğun ilgi görüyor. Bu gençlerimizin ellerinden tutarak daha çok etkinlikler yapmalarını sağlamak, il dışına gidebilmelerine  katkıda bulunmak zor bir olay mıdır?

Bu yıl da 16 Ocak Atatürk’ün Osmaniye’ye gelişinin 92. yıldönümü bildik bir programla geçiştirildi.

Önümüzdeki yıl ve yıllarda daha farklı şekilde programlarla bu günü kutlamanın hazırlıklarının yapılabilmesi beklentilerimle, saygıları…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar