26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.532
EURO35.0123
ALTIN2437.9
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Bitiriyoruz

Geçtiğimiz yıl bu günlerde 2022 yılını beklerken, yeni gelecek yılın eski yıllardaki olumsuzlukları aratmamasını umut ediyorduk.

Geçtiğimiz yılın aynı günlerindeyiz, bu kez 2023 yılının gelmesini beklerken aynı duygu ve düşünceler içerisindeyiz.

Her yeni bir yılla birlikte, eski yıllardaki olumsuzlukların yaşanmamasını, yeni yılın; huzur, mutluluk ve barış getirmesi dileklerinde bulunur insanlar.

Yılbaşı kutlamalarında bulunanların  yüreklerinden geçenler, yukarıdaki dile getirmeye çalıştığım sözcüklerden oluşmaktadır.

Bugünü saymazsak 10 gün kaldı yeni bir yıla merhaba demeye. Koskoca bir yılı gerilerde bırakıyoruz, bitiriyoruz takvim yapraklarını.

Defterlerimizin arasında kalacak 2022 yılında yaşadıklarımız ve yaşatılan olaylar. Anılarını kaydedenler ile medya kayıtlarına geçenler de tarihin sayfalarında yerini alacak, arada bir buluş bir köşeden çıkarıp okuyacak ya da izleyeceğiz kayıtlara geçen olayları.

Bence 2022 yılında yaşanan onca olumsuz olaylar arasında, Meclis kürsülerindeki; hakaret içeren sözcükler ve yumruklaşmalar oldu. Halka örnek olunması ve olması gereken Milletvekillerinin birbirlerine karşı kullandıkları dil ile attıkları yumruklar bu yılın kayıtlarında yerini almış oldu.

Bir yıl içerisinde ülkenin ekonomik durumu, insanların alım gücünün erimesi, nelerin hızlı bir artışla yükseldiği gibi olayları zaten yıl içerisinde birlikte yaşadık.

İnsanları en çok üzen olayların da, yalanı doğru imiş gibi konuşanlar ile iftirayı gerçek gibi algılarla konuşulanlar olduğunu  görmekteyiz.

Eleştirileri kabullenemeyen siyasilerimiz, yüksek telden konuşmayı kendilerinin “haklı” olduğunu gösterir sanarak yapmış olmaları da yıl içerisinde yaşanan olaylar arasındaydı.

Bugüne gelindiğinde “Asgari ücret belirleme toplantısı” yapılacak. Bugün yapılacak olan üçüncü oturum sonunda nasıl bir rakam üzerinde karar alınır tahminler olsa da, yine  sonuç açıklandığında tepkiler olacaktır.

İşverenler kendilerine göre, işçiler de kendilerine göre haklı olduklarını belirterek yeni asgari ücretle ilgili  değerlendirmeler yapıyor ve yapacaklardır.

Ülkemizde yılın son alına gelindiğinde “asgari ücret” belirleme toplantıları başladığında, haberler yeni asgari ücret rakamlarına odaklanıyor.  Son bir ay içerisinde diğer gelişen ve yaşanan olayları sanki unutulurcasına, yeni bir yıl ile asgari ücret, emekli maaşları konuşuluyor.

Tüm bunlar üzerine haberler odaklanmış haldeyken, yeni yıl ile birlikte halkın tüketim ürünlerine gelecek olan artışlar ile yıl içerisinde defalarca yapılan zamlar üzerine konuşmalar ise gölgede  bırakılmak isteniyor, bırakılıyor da.

Yılbaşı öncesi komşu ülke Bulgaristan’tan gelip Türkiye’de alış veriş yapan Bulgarlar; “Türkiye cennet, ucuz!..”diye konuşuyorlar. Çünkü Bulgaristan parası karşısında bizim paramızın değeri düşük olduğu için, alış veriş yapmaya geliyorlar.

Türkiye’deki turistik yerlerdeki oteller yılbaşı için dolmuş durumda. Yabancılar yerlerini ayırtmışlar bile. Bizler de yılbaşını Pijama, Terlik, Televizyon (PTT) esprisi ile kutlayacağız…

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar