19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5955
EURO34.8547
ALTIN2507.9
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Benli Dayı yatağa düştü!..

Bu sütunlarda geçtiğimiz yıllarda “Benli Dayı” ile yaptığım görüşmeleri ve sohbetleri paylaştığımı okuyanlar anımsayacaktır.

Yaklaşık bir yılı geçen süredir “Benli Dayı”dan haber alamıyorum, yani görüşemiyoruz. Aslında ben arayıp sormasam, o beni arar sorardı. Bana kırıldı mı, küstü mü diyesim geliyor ama, Benli Dayı bana kırılır ama küseceğine olasılık vermiyorum!

Bir dağ köyünde yaşayan Benli Dayı’yı son olarak ziyaretine gittiğimde, bahçesindeki tavukları, horozları ile birlikte, ahırındaki inekleri, keçi ve koyunlarını beslerken görmüştüm. 

Kocasından işkence gördüğü için boşanan, boşanma davası sırasında mahkeme koridorundan çıkarken de eşi tarafından 8 yerinden bıçaklanıp  10 hastanede yattıktan sonra babasının evine sığınan Benli Dayı’nın kızı Sabır’ın  kahvaltı sofrasını unutmam mümkün değil!..

Bir hafta sonra yeniden köye gittiğimde Benli Dayı ile kızını bulamadım, evde kimsecikler yoktu! Komşularına sordum, onların ağzını bıçak açmıyordu, sizin anlayacağınız doğru bir yanıt alamadan köyden geri dönmek zorunda kaldım.

Araştırıp öğrendim ki, Bendi Dayı dağ köyünün soğuk havasına dayanamayıp hasta olmuş ve hastaneye kaldırılmıştı. Kızı Sabır’da onunla birlikte hastaneye gitmişti!

Geçtiğimiz günlerde bir televizyon kanalında yapılan söyleşide Benli Dayı’yı gördüm. Gözlerimi ovarak iyice baktım o mu diye! Evet oydu, nerede çekilmişti bu görüntü, hangi televizyon kanalının hangi kameramanı görüntülemiş ve hangi muhabir söyleşi yapmıştı!?

TV kanalının adını öğrenip hemen Bölge Müdürü Sema hanımı aradım. Programın nerede çekildiği ve bu olayla ilgili bilgi istedim. Sema hanım gençlik yıllarımdaki bir arkadaşımdı. Çekimler ve söyleşi ile ilgili beni bilgilendirdi, ama programın ‘tekrar’ yayını olduğunu söyledi.

Yüreğimdeki hızlanma ile birlikte, Benli Dayı’ya ulaşamamak beni içten içe kemiriyordu. Önce Devlet Hastanesini aradım, sonrasında kentteki tüm özel hastaneleri arayarak Benli Dayı’nın bulunup bulunmadığını sordum!

Birinci derecede yakını olmadığım için Benli Dayı ile ilgili  sağlıklı bir yanıt alamadım. Onlar da kendilerine göre doğru hareket ediyorlar diyerek kırılmadım.

Gazete bürosunda oturuyorum, başımı parmaklarıma sıkıştırarak  düşünmeye başladım. Benli Dayı benim için önemliydi! Ona ulaşmam gerekiyor ve ne durumda olduğunu bilmem gerektiğini düşündüm. 

Bende çok emekleri vardı. Bazıları gibi kendilerinde emekleri olanları unutan, yükselince; kendilerini yükseklere çıkaran insanları unutacak veya alçaltabilecek kişilerden değildim. Bunu kanıtlamak istedim.

Gazete bürosuna gelip, kentin tüm köylerinin Muhtarından  telefon numarasını aldım ve aramaya başladım. Benli Dayı bu, oturduğu köyünden kalkıp başka bir köye yerleşebilir diye düşündüm!

Nihayet aradığımda ulaşmıştım,  ama kent dışındaki bir hastanede Benli Dayı’nın tedavi altında olduğunu öğrendim!

Bu kentte Devlet Hastanesi ile birlikte, o kadar özel hastane varken, bir insanın il dışında başka bir hastaneye gönderilmesi olayı aklımı karıştırdı!

Bunun da altında, ne yazık ki “Benli Dayı” çıktı!...Kızı Sibel’in işi bu diye düşündüm.

Bir taksi çağırıp Benli Dayı’nın yanına gitmek üzere yola çıktım…Gidiyoruz…Esenlikle…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar