20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5095
EURO34.7826
ALTIN2499.5
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Bahçeli’nin ardından

MHP Genel Başkanı, Osmaniye Milletvekili Devlet Bahçeli memleketine gelerek iki gün kaldı.


Bu iki günlük süre içerisinde Osmaniye Merkez, Toprakkale, Kadirli ve Sumbas ilçeleri ile Cevdetiye ve Kırmıtlı beldelerini de ziyaret etti.


Bahçeli’nin Genel başkan olduğu süreçte Osmaniye’ye en önem verdiği iki gün olarak bu olayı değerlendiriyorum.


Burada MHP’liler yanlış anlamasınlar, bu güne kadar az önem veriyor demek istemiyorum, 6 ve 7 Nisan günlerindeki yoğun temposu ve programlarını vurgulamak istiyorum.


Osmaniye merkezdeki konuşmalarının başında; Belediye ve parti binasının ziyaretleri sırasında da önümüzdeki yerel seçim için gözlemlerimi paylaşmak istiyorum.


Osmaniye Merkez’de Bahçeli’nin adayı yine Kadir Kara olacak gibi ağırlık gözleniyor. Kadirli ve Sumbas ilçelerin de de aynı görüşler ağırlıkta diyebilirim.


Gelecek yıl yapılacak olan yerel seçimler öncesinde Bahçeli, Kadir Kara ve Ömer Tarhan’ın kulağına veya yüzüne karşı “sizinle yola devam ediyoruz” dememiştir ama, konuşmasındaki sözcüklerin seçilmesi, çalışmalarında başarı dileklerini bildirmesi ve benzeri hareketleri bunu gösteriyor.


Bahçeli parti örgütlerine belki şunu söylemiştir; “Başkanınıza sıkı sıkıya sarılın, durmak yok yola devam ediyoruz. sakın yıpranmayın, yavaş çalışmayın ve Belediye Ak Parti’ye kaptırmayın”


2014 yerel seçimlerinin önemini vurgulayan Bahçeli’nin Musa Şahin Bulvarın üzerindeki konuşmaları önem taşıyordu. Kadir Kara için ‘Adayımız’ diye açıktan söylemese bile, Kadir Kara’yın önümüzdeki seçimlerde MHP’nin adayı olabileceği ağırlık kazanıyor diyebilirim.


Şimdi gözler Ak parti adayının kim olacağında. MHP’de büyük bir olasılıkla Kadir Kara’nın yeniden aday gösterileceğini tahmin ettiğimizde, CHP’nin adayının da Haydar Aktürk olarak kesinleştiğini bildiğimize göre, gözlerimiz Ak partinin adayına çevriliyor.


Ak Parti de çok sayıda aday adayının olduğunu öğreniyoruz. Kamuoyunun gözlemleri ve yorumlarını incelediğimizde ağırlığın Fazıl Nacar üzerinde ağırlık kazandığı dikkat çekiyor. Diğer aday adayları ile ilgili yükün kaldırılamayacağı yorumları yapılıyor. Ancak, bir de İmam Hüseyin Çelik faktörü son günlerde ağırlık kazanmaya başladı. Çılgınlığı, tuttuğunu koparak ve dili ve ikna kabiliyeti, olayların üzerine gidişi yorum yapılırken, İmam Hüseyin Çelik’in Ak partiden aday gösterilmesi gündemde genişlemeye başlıyor.


Şu anda Osmaniye Ak Parti de Fazıl Nacar ile İmam Hüseyin Çelik arasında aday belirlenmesinin daha mantıklı olacağı kamuoyunda konuşulanlar arasında yerlalıyor.


Parti  örgütü, delegeler ve Genel merkez nasıl bir aday belirleme yolu izler bilemeyiz ama, Osmaniye’nin belediye başkanı olacağı için bizleri de yakından ilgilendiren konular olduğunu söylemek istiyorum. Ak Parti’nin bu kenti geriye götürecek değil, 50 yıl ileriye sürükleyebilecek yetenekle birini aday olarak seçime katılmasını bekliyoruz. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar