19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5968
EURO34.8015
ALTIN2496.1

TÜROFED Başkanı Çorabatır'dan, “Sağlıklı Turizm Belgelendirme Programı“ açıklaması:

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TÜROFED Başkanı Çorabatır'dan, “Sağlıklı Turizm Belgelendirme Programı“ açıklaması:
Abone ol
"Ziyaretçilerimize sağlıklı bir tatil ortamı yaratmak için diğer ülkelerin çok ilerisinde önlemleri ivedilikle uygulamaya geçirdik"

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Sururi Çorabatır, Türkiye'nin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele ve hijyen konusunda aldığı önlemlerin diğer ülkelerin ilerisinde olduğunu bildirdi.

Çorabatır, Türkiye'nin "Sağlıklı Turizm Belgelendirme Programı"na ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Kovid-19 salgını nedeniyle durma noktasına gelen turizmi canlandırmak ve kısıtlamalar kalktıktan sonra ziyaretçilere sağlıklı tatil imkanı sunmak için son dönemde yoğun olarak çalıştıklarını belirtti.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un başkanlığında, TÜROFED ve paydaşlarıyla otellerin yeniden güvenli hizmete geçmesi için uygulanacak eğitim ve sertifika süreciyle ilgili bir dizi toplantılar gerçekleştirdiklerini aktaran Çorabatır, şunları kaydetti:

"Oteller evlerimizden bile temiz olacak. Misafirperverliğimiz ve hijyene verdiğimiz önem tüm dünyanın malumu. Salgın boyunca kendimizi ve ailemizi korumak için evlerimizde aldığımız önlemlerin çok daha fazlasını turistik tesislerimizde alacağız. Ziyaretçilerimize sağlıklı bir tatil ortamı yaratmak için diğer ülkelerin çok ilerisinde önlemleri ivedilikle uygulamaya geçirdik. Bu çerçevede Bakanlık genelgesine ek olarak, konaklama sektörü olarak, ziyaretçilerimizin ve personelimizin güvenliği için, hijyen önlemlerinde hem belgeleme hem de sertifikasyon yöntemlerine karar verdik."

Otellere "Sağlıklı Turizm Sertifikası" verilecek

Çorabatır, pek çok Avrupa ülkesi henüz alacağı önlemlere karar vermeye çalışırken, Türkiye'nin haftalardır sürdürülen çalışmalar sonrasında, üçlü bir koruma sistemi benimsediğine dikkati çeken Çorabatır, şöyle devam etti:

Uluslararası denetim firmaları, hak eden otellere tüm dünyada geçerliliği olan 'Sağlıklı Turizm Sertifikası' verecek. Bu sertifikalara konulacak kare kod sistemiyle tüm müşterilerin kaldıkları tesisin denetim geçmişini şeffaf olarak görebilecek. Aylık gerçekleşecek denetimlerin bir kısmı haberli, bir kısmı ise habersiz olacak."

Dünyadaki ilk örneklerden biri olan sertifika programında, sektör temsilcileri olarak ilgili bakanlıkların destekleriyle mutabık kaldıklarını ifade ederek, şu değerlendirmede bulundu:

Kültür ve Turizm Bakanlığımız ile Kovid19 ve hijyen konusunda aldığımız önlemler diğer ülkelerin çok ilerisinde. Yunanistan'dan İspanya’ya diğer ülkeler hala alacakları önlemleri tartışırken, biz kapılarımızı açmaya hazırız. Bu zor süreçte boş durmadık, her ayrıntıyı düşünerek sağlıklı bir tatil imkanı sunmak, bozulan moralleri düzeltmek için çok yoğun çalıştık. Umuyorum bu özverili çabalarımız Türk turizmini ilerleyen dönemde sektörde dünya lideri konumuna taşıyacaktır."


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar