25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5185
EURO34.9963
ALTIN2433.1

TRSM, Resim ve el sanatları kursu açıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TRSM, Resim ve el sanatları kursu açıldı
Abone ol
Osmaniye Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi tarafından hazırlanan resim ve el sanatları sergisi Osmaniye Devlet Hastanesi bahçesinde açıldı.

Osmaniye Devlet HastanesiToplum Ruh Sağlığı Merkezi tarafından hazırlanan resim ve el sanatları sergisi Osmaniye Devlet Hastanesi bahçesinde açıldı.

Açılışa Vali Ömer Faruk Coşkun, Osmaniye Milletvekilleri Mücahit Durmuşoğlu ve İsmail Kaya, Garnizon Komutanı Topçu Albay Emin Yılmaz Sancaktar, Vali Yardımcısı Adem Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Tamer Bilacan, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Ali Gizlice, kamu kurum ve kuruluşlarının il müdürleri, siyasi parti temsilcileri ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Hastanenin toplantı salonunda düzenlenen programın açılış konuşmasını Toplum Ruh Sağlığı Merkezi sorumlu hekimi Psikiyatri Uzmanı Dr. Elif Merve Şahin yaptı. Dr. Şahin, Toplum Ruh Sağlığı Merkezinin belirli ruhsal bozukluklar tanıları almış olan danışanlara, hastane odaklı tedavi yerine, toplum temelli bir tedavi yaklaşımı prensibini benimseyen bir merkez olduğunu, bireylerin ailesi ve yaşanılan ortamdan uzaklaştırılmadan tedavisinin ve rehabilitasyonun amaçlandığını söyledi.

Daha sonra konuşan Osmaniye Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr Tamer Gülsür ise Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde danışanlara ve ailelerine bireysel danışmanlık, psikoeğitim, enjeksiyon, kan tetkikleri, tedavi düzenlemesi ve takibi, grup terapisi, günaydın toplantıları ve aile ev ziyaretleri gerçekleştirdiklerini ifade etti. Başhekim Op. Dr.Gülsür, yaklaşık 3.5 yıldır merkezin aktif hizmet vermekte olduğunu, bu süreçte yaklaşık 1800 ev ziyareti yapıldığını, merkeze kayıtlı aktif 203 danışanın bulunduğun kaydetti.

Programın devamında danışanlar tarafından hazırlanan müzik ve şiir dinletisi sunuldu.

Daha sonra Toplum Ruh Sağlığı Merkezi çalışanlarına ve danışanlara teşekkür belgeleri Vali Ömer Faruk Coşkun ve protokol üyeleri tarafından verildi.

Programın son bölümünde Toplum Ruh Sağlığı Merkezi danışanların iş uğraş terapisi çerçevesinde, halk eğitim öğretmelerinin desteği ile ortaya çıkardığı el emeği ürünler sergilendi.

Serginin açılışı Vali Ömer Faruk Coşkun, protokol üyeleri ile birlikte yaptılar.

Açılışın ardından sergiyi gezen Vali Coşkun, serginin düzenlenmesinde emeği ve katkısı olan herkese teşekkür etti.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar