25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5712
EURO35.0091
ALTIN2422.6

Şair – Yazar Erbaş, OKÜ’de söyleşi yaptı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şair – Yazar Erbaş, OKÜ’de söyleşi yaptı
Abone ol
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, Mana Potu kulübü Şair ve Yazar Şükrü Erbaş’ın katıldığı söyleşi programı düzenledi.

OsmaniyeKorkut Ata Üniversitesi, Mana Potu kulübü Şair ve Yazar Şükrü Erbaş’ın katıldığı söyleşi programı düzenledi.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi 15 Temmuz Şehitler Amfisi’nde düzenlenen söyleyişe Üniversitenin Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Ali Doğaner, Üniversite idari personeli ile öğrenciler  katıldı.
 
Saygı duruşunda bulunulması ve istiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını Mana Potu Kulüp Başkanı Sinan Car yaptı. 



Car, “Kitapların farkını ortaya çıkarmak, kitaplarla öğrenci arkadaşlarımız arasında bir bağ oluşması için bu kulübü kurduk. Şehrimizin, ülkemizin sanatsal, kültürel ve bilimsel değerlerini hak ettiği konuma taşıyıp onların farkındalığını kulüp olarak yaşatmak istiyoruz. Çıktığımız bu yolda sevgi tohumlarını, umudu ve muhabbeti filizlendirmek için mücadele veriyoruz. Amacımız her bir rengi bir araya getirmek ve bu renklerle bir gökyüzü oluşturmak.” diye konuştu.
 
Söyleşide öğrencilerle buluşmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Yazar ve Şair Şükrü Erbaş ise sanat yaşamı hakkında bilgi verdi.
 
Şükrü Erbaş, “Ben şiir okumayı hatta uzun uzun şiir okumayı çok seviyorum. Sanırım şiirin bize söyleyeceği şey ortalama aklın düz yazının gelir geçer aklın, dilin, ahlakın söyleyeceği şeyden biraz farklı, biraz daha etkili bizim kalbimizi hayatımızı, hayalhanemizi duygularımızı, aklımızı biraz daha büyütecek iletişim biçimi ve kapılarımızı aralayacaktır.”dedi.
 
İnsanların yalnızlaştığını ve birbirinden uzaklaştığına değinen Erbaş ,“Müthiş bir hafıza kaybı yaşıyoruz. İçinde yaşadığımız bu geniş zamanda hem ülkemizde hem de dünyada insanlar bir hafıza kaybı yaşıyor. Bu hafıza kaybının içinde gittikçe yalnızlaşan bir hayatı hep birlikte yaşıyoruz.

Bunun beraberinde getirdiği insan tekinin yaşantısı açısından beraberinde getirdiği sıkıntı şudur; bir yalnızlık içerisinde çırpınıyoruz ya da çoktan geçtik gittik orayı bile. İnsanın kendine yabancılaşması, insanın kendi duygularına yabancılaşması insanın yarattığı, ürettiği şeylere yabancılaşması içinde yaşadığı toplumun değerlerine yabancılaşması kendisinde bir yalnızlık duygusunu getiriyor.  

Bu bir anafor oluşturarak bizi dibe çekiyor. Bu kadar yabancılaşma ve yalnızlık birbirini büyütüyor. Bu ikisi büyüdükçe bizi, insanlardan korumaya itiyor. Bu yüzden kimsenin acısını sevincini paylaşamıyoruz.” dedi.
 
Öğrencilerin sorularının da içtenlikle yanıtlandığı söyleşi de Şair ve Yazar Şükrü Erbaş’a günün anısına OKÜ tarafından hazırlanan Teşekkür Belgesi ve çiçeği, Mana Potu Kulübü Başkanı Sinan Car takdim etti.

Söyleşi sonunda Şair ve Yazar Şükrü Erbaş, okuyucularının kitaplarını imzaladı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar