19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.601
EURO34.8135
ALTIN2500.7

Resim, Şiir ve Kompozisyon yarışması ödülleri verildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Resim, Şiir ve Kompozisyon yarışması ödülleri verildi
Abone ol
25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde, il genelinde farkındalık kazandırmak amacıyla düzenlenen ‘Şiddetin Önlenmesi ve Aile içi iletişim’ konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri törenle verildi.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde, il genelinde farkındalık kazandırmak amacıyla düzenlenen ‘Şiddetin Önlenmesi ve Aile içi iletişim’ konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri törenle verildi.

Valilik Ahmet Cevdet Paşa Toplantı Salonunda düzenlenen törene Vali Ömer Faruk Coşkun, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Ali Gizlice, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Bolat, Belediye Başkan Yardımcısı Hacer Burcu Yüceer, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hamit Coşkun yaptı. İl Müdürü Coşkun, “Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak, 1999 yılında Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilen 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Gününde ayrımcılığa, kadına yönelik şiddete ve aile içi şiddete sıfır tolerans ilkesiyle yolumuza devam ediyoruz. Bilindiği üzere, kadına yönelik şiddet değişik boyutlarıyla evrensel bir sorun olarak devam etmektedir. Kadınlarımızın toplumsal, siyasal ve ekonomik hayatta ikinci planda kalmasına yol açan faktörlerin temelinde zihinlerdeki bazı kalıplar, yargılar ve bunlardan kaynaklanan tutum ve davranışlar yer almaktadır.” dedi. Anadolu irfanında kadının müstesna bir yeri olduğunun altını çizen Hamit Coşkun, “Zarafeti temsil eden kadın, toplumumuzun bugününde ve geleceğinde en büyük rolü üstlenmektedir. Bu bağlamda sorunlarını çözmek için hep birlikte çalışıyoruz.” diye konuştu. Açılış konuşmasının ardından Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın şiddetle mücadele kapsamında yaptığı çalışmaları anlatan “Kadına Şiddete Sıfır Tolerans” konulu video gösterildi.

Programın devamında, liseler arası kompozisyon yarışmasında; birinci olan Osmaniye Özel Final Anadolu Lisesi 12/B sınıfı öğrencisi Simge Nil Duman, ikinci olan Osmaniye Çukurova Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 10/C sınıfı öğrencisi Zeynep Avcı ve üçüncü olan Osmaniye Hasan Aybaba Anadolu Lisesi 10/C sınıfı öğrencisi Rüveyda Tufan kompozisyonlarını okudular. Öğrencilere ödülleri Vali Ömer Faruk Coşkun tarafından verildi. 

İlkokullar arası düzenlenen resim yarışmasında; Birinci olan Osmaniye Ruhi Özden Yüksel Özden İlkokulu 3/A sınıfı öğrencisi Hayriye Beray Cinkara, ikinci olan Kadirli Mehmet Akif Ersoy İlkokulu 4/C sınıfı öğrencisi Zeynep Kösece ve üçüncü olan Sumbas Gazi İlkokulu 4/B sınıfı öğrencisi Pelin Çıtırık ise resimlerini sergilediler. Öğrencilere ödülleri Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Türk tarafından verildi.

Ortaokullar arasında düzenlenen şiir yarışmasında ise birinci olan Düziçi İstiklal İmam Hatip Ortaokulu 5/A sınıfı öğrencisi Selver Kurtbeyoğlu, ikinci olan Osmaniye Şehit Bekir Evren İmam Hatip Ortaokulu 6/A sınıfı öğrencisi Asel Nur Kaya ve üçüncü olan Osmaniye Cebelibereket Şehit Ali Alkan Ortaokulu 8/L sınıfı öğrencisi Oğuzhan Koluçolak şiirlerini okudular. Öğrencilere ödüllerini İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Ali Gizlice verdi.

Program, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Şiddetle Mücadele Kulübü öğrencileri tarafından sergilenen Oratoryo ile sona erdi.

Vali Ömer Faruk Coşkun, yarışmalarda dereceye giren öğrencileri tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar