19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5776
EURO34.8691
ALTIN2492.0

OŞYAD’ın Şubat ayı etkinliği beğeni ile izlendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
OŞYAD’ın Şubat ayı etkinliği beğeni ile izlendi
Abone ol
Osmaniye Ozanlar Şairler Yazarlar Derneği (OŞYAD) tarafından düzenlenen ve geleneksel hale dönüşen “Şiirini al da gel!” etkinliğinin Şubat ayı programı da coşkulu geçti.
Osmaniye Ozanlar Şairler Yazarlar Derneği (OŞYAD) tarafından düzenlenen ve geleneksel hale  dönüşen “Şiirini al da gel!” etkinliğinin Şubat ayı programı da coşkulu geçti.

Osmaniye Belediyesi Kent Müzesi “Şor odası”nda gerçekleşen Şubat ayı “Şiirini alda gel” programında söylenen türküler ve okunan şiirler Osmaniyeli Yazar Yaşar Kemal’in ölümünün ikinci yıl anısına armağan edildi.

OŞYAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bardak, programın açılışında yaptığı konuşmada, 25 Şubat tarihinin Osmaniyeli ünlü edebiyatçı Yaşar Kemal adına ağırlık veren şiirler ile türkülerden oluşmasını katılımcılara anımsatarak, Yaşar Kemal ile ilgili kısa bir bilgilendirme yaptı.

OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak, “ Bugün şiir ve türkü etkinliğimizin dördüncüsünü gerçekleştiriyoruz. Her ayın son Cumartesi günü olarak düzenlediğimiz programımızın bugünkü konusunu Osmaniyeli olmaktan gurur duyan ve Osmaniye’de doğan dünyaca ünlü ve Nobel Edebiyat ödülüne aday gösterilen Yaşar Kemal’in aramızdan ayrılışının 2. yıldönümü nedeniyle, ona olan saygımızı gösteren bir programla anmak istiyoruz. Türkü söyleyenler ile şiir yazanlar çevresinde ve tüm dünyada dostluk ve barış içerisinde toplumsal yaşam isteyen kişilerdir. Bu nedenle barış içerisinde yaşanabilecek kentimiz ve ülkemiz adına bugün ozan ve şairleri bugün burada buluşturmuş bulunuyoruz. Kültür ve sanatsever tüm insanlara aramızda bulundukları için hoş geldiniz diyor, etkinliğimize başlamak istiyoruz”diye konuştu.

OŞYAD’ın geleneksel hale dönüştürdüğü ve dördüncüsü gerçekleşen “Şiirini alda gel” programı; Ozan Duranoğlu (Mahmut Eynallı)’nın bağlaması eşliğinde, Adana’dan programa gelen Fadime Ekinci (Fadik Kız)’ın türkülerini yorumlaması ile başladı.

Programın devamında; Zahide Eskici, şiirleri ile programa katılırken ayrıca söylediği, türküleriyle de etkinliğe renk kattı.

Osmaniye Belediye Kent Müzesi ‘Şor odası’nın katılımcılar tarafından yetersiz kaldığı program, türkü ve şiirlerin yorumlanması ile devam etti.

Ozan Duranoğlu (Mahmut Eynallı), Ali Temuroğlu, Aşık Salih Kanbur (Salihi), Nurdoğan Çolakkadı ve  Ozan Ali Tülüce  bağlaması ile türkülerini yorumladılar.

Şiirleri ile; Ahmet Demir, Melek Avcı Coşkun, Zahide Eskici (Andırın), Begüm Kandır, Hanifi Gökhan, Selahattin Ölmez, Mustafa Söylemez (Dörtyol), Emel Fettahlıoğlu (Adana), Vahit Kahveci ( Geben Beldesi eski Belediye Başkanı), Ramazan Eren, Serap Kaypak, Emin Karabıyık, Kamil Yanar (Kadirli), Halis Açacak (Bodrum), Mustafa Dinletir ( Dünya duvar resmi rekorunun sahipliğini 2. kez elinde bulunduran Osmaniyeli Ressam, şair ve heykeltıraş) okuduğu şiiri ile yaşama dair önemli mesajlar verdi.

OŞYAD Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet İpek, Eskişehir’den telefon bağlantısı ile programa katılarak şiirini yorulmadı ve etkinliğe katılanlara sevgi ve selamlarını iletti.
Şiirlerin okunup, türkülerin söylendiği programda OŞYAD’ın yayın organı Şelale dergisi katılımcılara dağıtıldı.

Gerçekleşen etkinliğe; OŞYAD yönetim kurulu ve üyeleri ile birlikte, Osmaniye Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü  Osman Turunç,  Osmaniye Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Hayrettin Aslan, Osmaniye Şanlıurfalılar Derneği Başkanı Nusret Esen ve yönetim kurulu üyeleri, Osmaniye Merkez Cebelibereket PTT Müdürü Tuncay Körkü ile kentteki şiir ve türkü severler programa yoğun ilgi gösterdi.

Programın kapanış konuşmasını yapan OŞYAD Başkanı tüm katılımcılara teşekkür ederek,  25 Mart  2017 Cumartesi günü gerçekleşecek olan diğer etkinliğe tüm şiir ve türkü severlerin davetli olduğunu söyledi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar