26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5385
EURO34.9785
ALTIN2439.3

OŞYAD, Yeni yılı Kent Müzesinde karşıladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
OŞYAD, Yeni yılı Kent Müzesinde karşıladı
Abone ol
Osmaniye Ozanlar Şairler ve Yazarlar Derneği’nin geleneksel hale getirdiği “Şiiri al da gel” programının 25.’ncisinde 2018 yılı uğurlanırken, 2019 yılı için şiirler okundu, türküler söylendi.

OsmaniyeOzanlar Şairler ve Yazarlar Derneği’nin geleneksel hale getirdiği “Şiiri al da gel” programının 25.’ncisinde 2018 yılı uğurlanırken, 2019 yılı için şiirler okundu, türküler söylendi.

OŞYAD organizasyonu ile Osmaniye Belediyesi Kent Müzesi Şor odası’nda her ayın son Cumartesi günü saat: 13.30’da başlatılan “Şiirini al da gel” programın Aralık  ayı etkinliğinde, şiir ve türkülerde “2018 yılı uğurlanırken, 2019 yılı” için beklentiler ve umutlar dile getirildi.

Kent Müzesindeki 25’nci  Ayına giren program OŞYAD Genel Sekreteri Hatice Bahar’ın  şiirini yorumlaması ve açış konuşması ile başladı. 

Ardından OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak, Kent Müzesinde 25.’nci ayına giren  “Şiirini al da gel” programından sözederek, “Öncelikle Belediye Kent Müzesinde 25 aydır gerçekleştirdiğimiz bu etkinliğimizde katkıda  bulunan dernek üyelerimize, programın sağlıklı geçmesi için çalışan Yönetim Kurulu üyesi arkadaşlarıma ve programlarımıza katılarak renklendiren şiir ve türkü sever insanlara teşekkür ediyoruz. Bir yılı daha gerilerde bırakıyoruz, Bu alanda 25 aydır aralıksız olarak program yapmaktayız.

2019 yılında da bu etkinliklerimizin yine aralıksız olarak sürmesinden yanayız.  Osmaniye’mizin adını kültür ve sanatsal etkinlikleriyle duyurmak ve tanıtmak amacı ile yaptığımız bu programlara katkıda bulunan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Şu anda Eskişehir’den gelen konuğumuz “Eskişehir Yazarlar Şairler Derneği üyesi” ozan-şair Zakir Algün’ü de aramızda görmekten mutluluk duyduğumuzu belirtir, Osmaniye’ye hoş geldiniz dileklerimi belirtmek istiyorum.

Yılın son programını gerçekleştirirken, dernek üyemiz Ramazan Eren arkadaşımızın bu ay çıkardığı “Ömrümün takvim yaprakları” adlı kitabı için de kendisini kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. 

Yeni bir yıla girerken, 2019 yılının geçtiğimiz yıl ve yıllardaki olumsuzlukları aratmamasını, sağlık, başarı ve mutluluk getirmesi tek beklentimiz olarak görüyor Yeni yılınızı kutluyoruz”dedi.

Ozan Duranoğlu (Mahmut Eynallı)  bağlaması ile türkülerini yorumlarken devam eden programda; Ozan Maranlı ( İbrahim Karagülle), Ramazan Çulcu, Aşık Salih Kanbur, Zakir Algül bağlaması ile türkülerini yorumlarken, Nil Koç ise bağlamasız olarak yorumladığı türkü ile programa renk kattı.

Program kapsamında şiirleriyle; Ahmet Demir (Vatandaş Ahmet), Ramazan Eren, Selahattin Ölmez, İzzettin Kanat, Nurettin Algül, Mustafa Yeydem, İbrahim Şadi Çenet, Ali Görmüş ile Mustafa Bardak şiirlerini yorumladılar. 
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar