23 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.5922
EURO34.8255
ALTIN2421.7

OŞYAD, 16. yılını kutladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
OŞYAD, 16. yılını kutladı
Abone ol
Osmaniye Ozanlar Şairler ve Yazarlar Derneği (OŞYAD) kuruluşunun 16. Yılını; sade bir buluşma programı ile kutladı.

Osmaniye Ozanlar Şairler ve Yazarlar Derneği (OŞYAD) kuruluşunun 16. Yılını; sade bir buluşma programı ile kutladı.

OŞYAD’ın kuruluş günü olan 20 Haziran tarihinde düzenlenmek istenilen program; “sokağa çıkma kısıtlaması” nedeniyle ertelenmişti.

Dernek binasında; sosyal mesafe kurallarına uyulması koşulu ile gerçekleşen buluşmada, kuruluşun 16. Yılına girilmesi ile birlikte gelecekteki süreçte yapılması gerekenler konuşuldu.

OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak yaptığı açış konuşmasında; Derneğin kuruluşundan bu yana yönetimlerde bulunanlar ile üyelere teşekkür etti. Dernek çalışmaları hakkında özetle bilgi veren Başkan Mustafa Bardak; “Derneğimizin kurumsal anlamda www.osyad.org ismi ise resmi internet sitemiz bulunmaktadır.

Bu sitemizde derneğimizin haberleri ile birlikte, üyelerimizin özgeçmişleri ve şiirlerini yayınlamaktayız. Dernek binamızda ise; bir Pano açtık. Burada dernek yönetim kurulu üyelerimiz, tüm üyelerimiz ve kaybettiğimiz üyelerin fotoğrafları ile isimleri bulunmaktadır. Ayrıca; Dernek üyelerimizin; Duyuruları, etkinlikleri ve başarıları için ayrıca bir köşemiz bulunmaktadır.

Belediye kent Müzesi’nde 4. Yılına giren “Şiirini al da gel” etkinliğimiz; Pandemi nedeniyle askıya alınmış bulunmaktadır. Ayrıca 23. Ekmek Ödüllü Şiir Yarışmamız yine aynı salgın nedeniyle ertelenmiş olup, elimize ulaşan şiirler seçici kurul üyelerinin değerlendirmelerine verilmiş olup, sosyal hayata dönülmesi izinlerinin çıkması halinde yine Park içerisindeki açık alanda, ödül programını gerçekleştireceğiz.

Derneğimizin gelişebilmesi ve tanınabilme noktasında her üyemizin görüş ve önerilerini dikkate alıyoruz ve şimdi sözleri arkadaşlarıma bırakıyorum”dedi.

Dernek çalışmalarının pandemi nedeniyle askıya alınması olayı ile birlikte, yeni süreçte yapılması gereken etkinlikler hakkında üyeler görüş ve düşüncelerini aktardılar.

Katılımcı üyelerin maske takarak geldiği buluşmada, bireysel olarak herkes görüşlerini bildirdikten sonra şiirlerini okudular, bağlaması ile türkülerini söylediler.

OŞYAD’ın kuruluşunun 16. Yıldönümü nedeniyle gerçekleştirilen programa, Dernek yönetim kurulu ve üyeleri arasında; İzzettin Kanat, Hatice Bahar, Aynur Boz, Mahmut Eynallı (Ozan Duranoğlu), Mustafa Yeydem, Zeliha Abatay, Nurdoğan Çokakkadı, Yasin İlter, Ramazan Eren, Melek Avcı Çoşkun, Hülya Çapar (Adana), Selahattin Ölmez ve THM Sanatçısı-Şair Hatice Abul- Yörük Kızı- (Ankara), katılım göstererek renk kattılar.

Program sonunda, Ankara’dan Osmaniye’ye gelen Şair Hatice Abul; kitaplarını ve müzik CD’lerini imzaladı.

Programa gelen tüm üye ve konuklara Derneğin Şelale dergisinden oluşan bir paket hediye edildi


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar