19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5841
EURO34.7839
ALTIN2487.2

OKÜ’de “Dil kültür meşalesi” etkinliği

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
OKÜ’de “Dil kültür meşalesi” etkinliği
Abone ol
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’nde Dil kültürü meşalesi konulu etkinlik düzenlendi.

OsmaniyeKorkut Ata Üniversitesi’nde Dil kültürü meşalesi konulu etkinlik düzenlendi.

2017 yılının Türk Dili yılı olarak ilan edilmesi nedeniyle OKÜ kulüplerinden Dil Kültür Kulübü ve Tarih Topluluğu ile OKÜ  Türk Dili ve Edebiyatı öğrencileri, Üniversite  15 Temmuz Şehitler Amfisi’nde Dil Kültür Meşalesi başlıklı program düzenledi.

Dil Kültür Kulübü Başkanı Seda Dönmez ve Tarih Topluluğu Kulübü Başkanı Yasin Kökçü tarafından açılış konuşmaları gerçekleştirildi.

Dönmez, “Dil Kültür Kulübü olarak milli kimliğimiz olduğuna inandığımız güzel dilimiz Türkçe’mizin doğru kullanılması konusunda farkındalık oluşturmak ve kadim kültürümüze sahip çıkıp unutulan değerlerimizi yeniden canlandırmak akabinde diğer dilleri ve kültürleri tanımak ve öğrenmektir” dedi.


 
Tarih Topluluğu Başkanı Yasin Kökçü ise yaptığı kısa konuşmasında 2017 yılının Türk Dili ilan edilmesinin, Devletimizin ve Milletimizin özü olan dilimize sahip çıkmayı ve bu bilinci gelecek nesillere aktarma noktasında katkıda bulunacağını ifade etti.

Konuşmaların ardından Tarih Bölümü 3. Sınıf öğrencisi Fatma Gündoğdu tarafından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma gerçekleştirildi.

Gündoğdu, “Bir milleti millet yapan ve onu diğer milletlerden ayıran olmazsa olmaz unsurların başında dil, kültür ve edebiyat geliyor. Kendi diline, kültürüne, edebiyatına ve tarihine sahip çıkamayan milletler hiçbir zaman geleceklerine yön veremezler ve tarihin akışı içerisinde kaybolup giderler.

Taşa kazınan sözlerle başlar her şey. Türk’ü ve Türkçeyi ölümsüzleştiren bu kelimeler dünya tarihine damga vuracak bir milletin ve medeniyetin yazılı ilk metinleridir.“ dedi.  

Dil Kültür Meşalesi başlıklı programda Türk Dili ve Edebiyatı öğrencileri Emre Özdaş, Meral Bıldık, Özcan Aygün, Nesibe Kadan, Melike Salman, Ahmet Öner, Sevgi Doğan, Abdurrahman Elmacıoğlu, Görkem Şimşir, Mehmet Adak, Ebru Karadeniz, Hatice Tekler, İsa Arslan, Ayşenur Özcanlı ve Sultan Ay tarafından hazırlanan hikâyeler anlatıldı, şiirler ve türküler seslendirildi.

Hikâyelerin anlatıldığı, türkülerin seslendirildiği ve şiirlerin okunduğu Dil kültür Meşalesi başlıklı programın sonunda programda emeği geçenlere temsilen Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü 4. Sınıf öğrencisi Abdurrahman Elmacıoğlu ve Mehmet Adak’a çiçek ve teşekkür belgelerini Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Eyüp Tel takdim etti. 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar