24 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.526
EURO34.8093
ALTIN2440.7

Ekmek ödüllü yarışmada ödüller dağıtılacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ekmek ödüllü yarışmada ödüller dağıtılacak
Abone ol
Osmaniye Ozanlar Şairler ve Yazarlar Derneği (OŞYAD) tarafından geleneksel olarak düzenlenmekte olan; “23. Uluslararası Ekmek ödüllü Şiir yarışması” ödülleri sahiplerine verilecek.

Osmaniye Ozanlar Şairler ve Yazarlar Derneği (OŞYAD) tarafından geleneksel olarak düzenlenmekte olan; “23. Uluslararası Ekmek ödüllü Şiir yarışması” ödülleri sahiplerine verilecek.

Osmaniye il Merkezinde 22 yıldır aralıksız olarak ve belirtilen tarihte gerçekleştirilen “Ekmek ödüllü Şiir Yarışması” sonuçlarının belli olmasının ardından, ödül töreninin tarihinin belli olmasına rağmen Covid-19 salgını nedeniyle ertelendiği bildirildi.

OŞYAD Başkanı ve Yarışmanın Genel Koordinatörü Mustafa Bardak, 23. Ekmek Ödüllü Yarışmada dereceye girenleri 25 Eylül 2020 Cuma günü saat: 17.00’de ödüllerinin verileceğini söyledi.

OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak, ödül töreni ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada; “22 yıldır daha önce belirlediğimiz tarihte ödül törenimizi gerçekleştirdik. Bu yılki törenimiz 24 Nisan günüydü, ancak Covid-19 salgını nedeniyle ertelemek zorunda kaldık. Hayatın normale dönmesini bekledik ve bu günlere kadar geldik. Yarışmaya katılan şiirler değerlendirildi, sonuçlar belli oldu. İlk üç derece ile anılarına ödül verdiğimiz insanların ödülleri hazırlandı. İstanbul’da işletmesi bulunan Osmaniyeli Osmar Kristal Yönetim Kurulu Başkanı Osman Duman tarafından tasarlanan, kristal kupa ve diğer ödüller OŞYAD organizasyonuna gönderildi. Emekleri ve ilgilerinden dolayı hemşehrimiz Osman Duman’a ayrıca teşekkürlerimi sunmak istiyorum.”dedi.

KATILIMLAR 16 İLDEN OLDU

Bu yılki yarışmaya Türkiye genelinden toplam 16 ilden katılım olduğunu belirten OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak; “Bu yıl 23.’sünü düzenlediğimiz şiir yarışmamıza 16 ilimiz ve ilçelerinden katılım oldu. Covid-19 nedeniyle sokağa çıkamayan, posta ve diğer gönderiler de buna etken oldu. Elbette geçtiğimiz yıllara göre katılan illerimiz sayılarında eksiklik görmekteyiz. Biz kültür ve sanat adına görevimizi bu yıl da yaptık, katılımın geçmiş yıllara göre az olmasına üzülmedik”diye konuştu.

“ÖDÜLLER, KENTİMİZİN YÜZ AKI OLACAK!”

Osmaniye Merkezli olarak 23 yıldır gerçekleştirilen “Ekmek ödüllü Şiir yarışması”nın kentin önemli kültür etkinlikleri arasında yeraldığını vurgulayan OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak; “Bizim tek amacımız var; kentimizin kültür ve sanatını ülkemize, sonrasında Avrupa ülkelerine tanıtmaktır. Bir diğer konu ise, kentimizin değerlerine sahip çıkmak ve onların isimlerini yaşatmaktır. 23. Yılına girdiğimiz bu yarışmamızda yine yurdumuzun değişik illerine ödüller vereceğiz. Osmaniye merkezli ve 48 üyeli bir dernek olarak, amacımız kentimizin İL olduğunun bilincine varılması yönünde tanıtım yapmaktır. “dedi.

TÜM KATILIMCILAR ÖDÜL ALIYOR

Osmaniye’de düzenlenen “Ekmek ödüllü şiir yarışması”nda 22 yıldır tüm katılımcılara en az 5 ayrı ödül veriliyor. Ayrıca ilk üç derece ile Osmaniye’nin kültür ve sanatına katkıda bulunan değerli insanlar adına da ayrıca plaket ve değişik ödüller veriliyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar