19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.6006
EURO34.8371
ALTIN2495.4

Ekmek ödüllü 23. Şiir yarışması’na 16 İlden katılım

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ekmek ödüllü 23. Şiir yarışması’na 16 İlden katılım
Abone ol
Osmaniye Ozanlar Şairler ve Yazarlar Derneği (OŞYAD) organizasyonu geleneksel olarak düzenlenen; “Ekmek ödüllü 23. Şiir Yarışması” katılım tarihi sona ererken, katılımcıların şiirleri seçici kurul üyelerine dağıtılmaya başlandı.

Osmaniye Ozanlar Şairler ve Yazarlar Derneği (OŞYAD) organizasyonu geleneksel olarak düzenlenen; “Ekmek ödüllü 23. Şiir Yarışması” katılım tarihi sona ererken, katılımcıların şiirleri seçici kurul üyelerine dağıtılmaya başlandı.

Yeni yılın ilk haftasında başvuruların başladığı ve her yıl Nisan ayının son haftasında ödüllerin sahiplerini bulduğu Şiir yarışması, ilk kez gününde yapılamadı.

OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak, bu yıl 23.’ncüsü düzenlenen “Ekmek ödüllü şiir yarışması” ile ilgili yaptığı açıklamada şu bilgileri aktardı:

“Geleneksel olarak 22 yıldır, ödül tarihini ertelemeden ve aralıksız olarak düzenlediğimiz yarışmamızın 23.’ncüsünü önceden belirlediğimiz tarihte gerçekleştiremedik. Etkinliğin afiş ve davetiyelerini; 24 Nisan 2020 günü olarak hazırlamıştık. Ülkemizi de etkileyen Covid-19 salgını ve etkinliklerin ertelenmesi uygulamasına uyarak, katılım tarihini 15 Haziran gününe uzatırken, ödül programı tarihi için ise ‘Etkinliklere izin verilmesi’ sürecini beklemeye başladık.”

ŞİİRLER ZARFLARINDAN ÇIKARILDI

Yarışmaya katılmak için başvuru yapan şairlerin şiir zarfları, uzatılan başvuru tarihinin ardından açılarak sayımları yapıldı ve seçici kurul üyelerine hazır hale getirildi.

KORONA’DAN ŞAİRLER DE HAREKETSİZ KALDI

OŞYAD Başkanı ve Organizasyonun Genel Koordinatörü Mustafa Bardak, dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle bu yılki yarışmaya katılımların beklenildiği sayıda olmadığını söyledi.

Bardak yaptığı açıklamada; “ Bu yarışmayı başlattığımız 23 yıl öncesindeki katılım sayısı 38 kişiydi. Sadece Osmaniye merkezden katılanların bu sayısından mutlu olduğumuz için devamını getirmeye karar verdik. 2019 yılındaki 22. Yarışmamızda biri yurt dışından olmak üzere, yurt genelinde 41 ilimizden 167 kişi, 348 şiiri ile katılım göstermişti.

Her geçen yıl katılım sayısında artış gösteren yarışmamız, bu yıl eski yıllardaki katılımlara döndü diyebilirim. 23’ncü Yılımızdaki Şiir yarışmamıza 16 ayrı ilimizin merkez ve ilçelerinden katılımlar oldu. Katılan şair sayımız ise geçtiğimiz yılın üçte biri oranında. Posta veya kargo gibi gönderme yerlerine gidemeyen katılımcılarımız (Yaşları gereği-bazıları), bazılarının da “sokağa çıkma yasaklarındaki” uygulamalardan çekinmeleri nedeniyle katılım oranı bu yıl düşüş göstermiştir. Bizim amacımız; bir gösteri olmayıp, Osmaniye’nin İL olduğunun tanıtılması yönünde olup, Şiirlerin ayrım işlemi yapılmış olup, puan cetveline yazılarak 5 ayrı (Birbirlerine tanımayan ve bireysel olarak değerlendirecek) seçici kurul üyelerine verildi. Seçici kurul değerlendirmesinin sonuçları belli olduğunda, tüm katılımcılar telefonla aranacak ve e-posta adreslerine mesaj çekilecek, ödül töreni günü bildirilecektir. (Kültür-Sanat etkinlikleri -Yasal olarak düzenleyebileceğimiz kapsamında) Tüm bu olumsuz koşullara rağmen; İlk 3 derece ile birlikte toplamda 16 kişiye derecelerine göre plaket ve diğer ödüllerini vereceğiz.”dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar