29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3827
EURO35.0559
ALTIN2325.7

“Bestami Yazgan Şiirleri “okuma yarışması!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Bestami Yazgan Şiirleri “okuma yarışması!
Abone ol
Osmaniye’de 3. Eğitim Bölgesi Bestami Yazgan Şiirleri Güzel Şiir Okuma Yarışması, Cebelibereket Kültür Merkezi’nde yapıldı. 

Osmaniye’de 3. Eğitim Bölgesi Bestami Yazgan ŞiirleriGüzel Şiir Okuma Yarışması, Cebelibereket Kültür Merkezi’nde yapıldı. 

Düzenlenen etkinliğe ValiÖmer Faruk Coşkun, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Tamer Bilacan, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, Şair Bestami Yazgan, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.



Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan etkinliğin açılış konuşmasını, 3. Eğitim Bölgesi Koordinatör Okul Müdürü Mehmet Bereketoğlu yaptı. Bereketoğlu, “Bugün amacımız bir şölen havasında öğrencilerimizin okudukları şiirleri dinlemektir. Düzenlediğimiz şiir yarışmasının konusunu, çok değerli şairimiz, yazarımız Bestami Yazgan’ın şiirleri oluşturmaktadır. Bestami Yazgan Hocamızın şiirleri geniş kitlelere hitap etmekte ve milli, manevi kültürümüzün gelecek nesillere aktarılmasında önemli bir rol oynamaktadır” diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik ise “Dil, kültür aktarımında en temel ögedir.  Dilin en süzülmüş, kaymağı diyebileceğimiz bölümü de şiirdir. Biz, çocuklarımıza hem şiiri sevdirmeyi hem de kıymetli büyüğümüz Bestami Yazgan’ın şiirleri ile çocuklarımızı tanıştırmayı amaçladık ve böyle bir organizasyonu düzenledik. Katkısı ve emeği olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.



Açılış konuşmalarının ardından yarışma başladı ve ilkokul öğrencileri Osmaniyeli Şair Bestami Yazgan’ın şiirlerini okuyarak, performanslarını sergilediler.
 
Şiirlerin okunmasının ardından Şair Bestami Yazgan’a çiçek takdim edildi. Çiçek takdiminin ardından konuşan Bestami Yazgan “Bir Çiçektir Öğrenciler” adlı şiirini okuyarak başladığı konuşmasına şöyle devam etti;“Osmaniye, bir şaire, bir hemşehrisine vereceği en güzel hediyeyi verdi. Şair olduğum için, Osmaniyeli olduğum için bir kez daha mutlu oldum. Buna imkân sağlayan başta Sayın Valimiz olmak üzere herkese teşekkür ediyorum.”
 
Programın devamında, yarışmaya katılarak şiirlerini okuyan tüm öğrenciler sahneye davet edildi. 



Yarışmacılar; 80. Yıl Cumhuriyet İlkokulu öğrencisi Meleknaz Kirkit, Vali Ümit Karahan İlkokulu öğrencisi Ayşenur Bozkurt, Osmaniye İlkokulu öğrencisi Zeynep Kızıltaş, Salih Bahçeli İlkokulu öğrencisi Zeynep Asya Çelik, Cumhuriyet İlkokulu öğrencisi Özge Bayazıt, Özel Ender İlkokulu öğrencisi Şevval Öktem, Yunus Emre İlkokulu öğrencisi Beyzanur Öngün, Kanuni Sultan Süleyman İlkokulu öğrencisi Yağmur Alper, Şehit Yasemin Tekin İlkokulu öğrencisi Melisa Bayrak, Şehit Piyade Er Mevlüt Aydoğan İlkokulu öğrencisi Azra Çarpanalı, Cebelibereket İlkokulu öğrencisi Zeynep Ceren Özden, Dereobası İlkokulu öğrencisi Sevim Nida Karga, Figen Alhan İlkokulu öğrencisi Aygül Ünsür, Münire Hanım İlkokulu öğrencisi Elif Canbolat ve Dumlupınar İlkokulu öğrencisi Eren Deniz’e Vali Ömer Faruk Coşkun ve protokol mensupları tarafından hediyeler verildi.
 
Etkinliğin son bölümünde, yarışmada jüri tarafından seçilerek ilk üç dereceye giren öğrencilere kupa, madalya ve çeşitli hediyeler verildi. 

Yarışmanın birincisi Cebelibereket İlkokulu öğrencisi Zeynep Ceren Özden ödülünü Vali Ömer Faruk Coşkun’dan, yarışmanın ikincisi Özel Ender İlkokulu öğrencisi Şevval Öktem ödülünü Şair Bestami Yazgan’dan ve yarışmada üçüncülük derecesini elde eden Yunus Emre İlkokulu öğrencisi Beyzanur Öngün ise ödülünü İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Tamer Bilacan’dan aldılar.
 
Programın sonunda, Vali Ömer Faruk Coşkun ve protokol mensupları, yarışmacıları ve jüri üyelerini tebrik ettiler. Etkinlik, günün anısına çektirilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar