20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5

22. Ekmek Ödüllü yarışmanın ödülleri dağıtıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
22. Ekmek Ödüllü yarışmanın ödülleri dağıtıldı
Abone ol
Saatler 17.30’u gösterirken yarışmaya katılan şairlerin ödül töreni, OŞYAD Genel Sekreteri Hatice Bahar’ın sunumu, beraberinde Fatmagül Bahar’ın işaret dili anlatımı ile başladı.

OsmaniyeOzanlar Şairler ve Yazarlar Derneği tarafından düzenlenen “22. Ekmek Ödüllü Şiir Yarışması”nda dereceye girenlere ödülleri düzenlenen törenle dağıtıldı.

Osmaniye kent merkezindeki Kıbrıs şehidi Halil İbrahim Karaoğlanoğlu Parkı içerisindeki etkinlik saat:13.30’da başladı.

Program kapsamında; yurdun değişik illerinden gelen ozanlar bağlaması ile türkülerini yorumlarken,  şairler ise şiirlerini okudular.

Saatler 17.30’u gösterirken yarışmaya katılan şairlerin ödül töreni, OŞYAD Genel Sekreteri Hatice Bahar’ın sunumu, beraberinde Fatmagül Bahar’ın işaret dili anlatımı ile başladı.

Ödül dağıtım töreninin açış konuşmasını yapan OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak, yarışmanın 22. yıllık sürecinden sözederek, bu yıla kadar katılımcı sayısı, seçici kurulun değerlendirme yöntemi, tüm katılımcılara verilen 5 ana ödülün amaçları, anılarına ödül verilenlerin isimleri hakkında bilgilendirme yaptı.

OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak, “22. Ekmek ödüllü şiir yarışmamıza 1 yurt dışı olmak üzere yurt genelinde 41 ilimizden 167 kişi, 348 şiirini ile katılım göstermiştir. Geçtiğimiz 21. yıllık süre içerisinde 3.563 katılımcıya; ekmek, kitap, karanfil, kalem ve katılım belgeleri ile, dereceye girenlere plaket ve çeşitli hediyeler verdik. Bu yılki yarışmamızla birlikte bu sayımız 3.730 kişiye ulaşmış bulunmaktadır.”dedi.

Bardak sözlerinin devamında; “Yıllardır bu yarışmamızda büyük emekleri olan basın mensuplarına teşekkür ediyorum. Bu amaçla öncelikle gazeteci arkadaşlarımı ekmek, kalem ve teşekkür belgeleri ile ödüllendirmek istiyorum.”diyerek gazetecilerin ödüllerini verdi.

Ödül törenine katılamayan Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu’nun telgrafının okunmasının ardından, yarışmaya katılanlara ödüllerinin verilmesi ile program devam etti.

Yarışmaya katılan ve 5 ana ödülün sahibi olan şairlerin katılım belgeleri ile diğer ödülleri; OŞYAD Yönetim Kurulu üyeleri; İzzettin Kanat, Mahmut Eynallı, Hatice Bahar, İbrahim Karagülle, Aynur Boz ile Derneğin Denetim Kurulu üyeleri Murat Boz ve Fatmagül Bahar, OGC Yönetim Kurulu üyeleri Mehmet Çakmak,  Ali Celal Kaymak, İbrahim Emül,  Osmaniye Belediyesi Evlendirme Dairesi Müdürü ve OŞYAD üyesi Hülya İnan, OSTADER Başkanı Bahri Çolpan ve Yönetim Kurulu üyeleri, Merkez Mahalle Muhtarlar derneği Başkanı Ahmet Özener, Şanlıurfalılar Derneği Başkanı  Nusret Esen, CHP İl Başkanı Nedim Ünlü, Merkez ilçe Başkanı Mert Su Kılıç, Çalışan ve üreten Kadınlar Derneği Başkanı Havva Saçıkara Çetin, Mimar Haydar Aktürk, Ulaşlılar Derneği adına Rıfkı Başlamışlı ile davetliler tarafından verildi.

Osmaniye’nin kültür ve sanatı ile gelişmesine katkıda bulunan ve şu anda hayatta olmayanların anılarına hazırlanan plaketler de verildi.

Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti (OGC) eski Başkanı, Hasret gazetesi sahibi Gökhan Erkmen anısına Adana’dan katılıp ödül kazanan Murat Ölmez’in plaketini OGC Başkanı İsrafil Avcı takdim etti.

Dernek üyesi ve Ressam-müzisyen-şair Mustafa Dinletir anısına verilen ödülü Mersin Tarsus ilçesinden İmam Özel’e  Valilik Basın ve Halkla ilişkiler Müdürü Osman Turunç Takdim etti.

Yazar- Dernek üyesi   Süleyman Yurtsever’in ödülü Balıkesir’de Öz Ali Yılmaz’a giderken, ödülünü Süleyman Yurtsever’in kızı Gülseren Özer tarafından takdim edildi. Şair-Yazar ve dernek üyemiz Ahmet Borazan anısı ödülünün sahibi  Kars ilinden katılan Yavuz Öztürkler oldu.

Gazeteci Ahmet Birgül anısına ödülü ise  İzmir’den katılan Deniz Kabasakal kazanırken, ödülünü Adana’ya yaşamakta olan bir yakınına teslim edildi.

Gazeteci Mehmet Cemal Şenadam anısı ödülünü K. Maraş’tan Süleyman Koral Kültür ve sanat dostu Remzi Çakmak anısına ödülü İzmir’den Metin Tandoğan, Eğitimci-Yazar S. Sefa Yazar anısı ödülünü Diyarbakır’dan Emrah Kaya kazanırken, bu ödül sahipleri programa katılamadıkları için ödüllerinin  kargo ile gönderileceği belirtildi.

Gazeteci Ali Rıza Karadağ anısı ödülünün sahibi Selahattin Ölmez’de plaketini  OKÜ, Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç. Ali Doğaner takdim etti.

Van ilinden yarışmaya katılan Mustafa Işık, Şair- A. Neşet Dinçer ödülünü kazanırken, törene katılamadı.

 Organizasyonun Genel Koordinatörü, OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak onuruna verilen ödülün sahibi Denizli’den Cengiz Sarıca oldu. Sarıca’nın ödülünü OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak takdim etti.

Yaşar Kemal anısına özel ödülün sahibi ise Osmaniye’den katılan Ahmet Çelebi’ye verilirken, Çelebi’nin ödülünü Osmaniye Belediye Başkan vekili  Mustafa Baklaya tarafından takdim edildi.

Yarışmanın Üçüncülük ödülünü kazanan İstanbul’dan Ersin Aydın’ın ödülünü; OGC Başkanı İsrafil Avcı, Osmaniye Belediye Başkan vekili Mustafa Baklaya  ve OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak tarafından takdim edildi.

Yarışmada ikincilik ödülü alan Mersin’in Tarsus ilçesinden katılan Mevlüt Yavuz’un ödülünü ise Osmaniye ValisiÖmer Faruk Coşkun takdim ederek başarı dileklerinde bulundu.

Yarışmada birincilik ödülü kazanan İstanbul’dan Haydar Şahinbay ise ödül törenine katılmayı istediği halde, görevli olduğu kurumdan izin alamadığını bildirdi.

Ödüllerin dağıtılmasının ardından şairlerin ve katılımcıların toplu fotoğraf çektirmesi ile etkinlik sona erdi.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar