20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Yol Arkadaşı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yol Arkadaşı
Abone ol
Yazdığı kitapları; “Düşüncelerimin damıtılmış halidir”diyen Selahattin Ölmez’in kitaplarından biri “Yol arkadaşı”nı tanıtmak istedim okurlarıma.

Yazdığı kitapları; “Düşüncelerimin damıtılmış halidir”diyen Selahattin Ölmez’in kitaplarından biri “Yol arkadaşı”nı tanıtmak istedim okurlarıma.
 
Şair ve Yazarımız Selahattin Ölmez, hayatın çilesi çekerek yaşamını sürdüren bir kalem emekçisidir. 

Adana’nın Ceyhan ilçesine bağlı Yassıca köyünde Temmuz ayının 15’inde dünyaya gelen Selahattin Ölmez’in yaşının belli olmaması için yılını yazmak istemedim.

Ortaokula gidiş-gelişlerini tren yolculuğu ile yapan ve zor koşullarda okuma uğraşı veren Selahattin Ölmez, Ceyhan Lisesi sıralarına geldiğinde Fen bölümünde okurken, edebiyat öğretmeninin kendisini keşfetmesi ile eğitim ve öğretimindeki çizdiği yolda değişimler başlar olmuştur.

O yıllarda Ceyhan ilçesinde yayınlanan yerel gazeteler ile öğretmeninin önerdiği kültür-sanat dergilerinde şiirleri yayınlanmaya başlayan Selahattin Ölmez, kendini yazmaya vermiştir.

Bir süre öğretmenlik yaptıktan sonra, başka alanda çalışmalarını sürdüren Selahattin Ölmez, şiirlerin yanında deneme ve anı yazıları da yazmaya başlamıştır.

Osmaniye’de yaşamını sürdürmekte olan ve OŞYAD üyeleri arasında yer alan Selahattin Ölmez, eserlerini; “Yoksulların dansı”, “Dayımın pamuklu cızgarası” adlı iki deneme kitabında buluştururken, “Gurbet anıları”, “Toprak kokusu”, “Gönülden söylenceler”, “Yüreğimden kalemime”, “Üç boyutlu sevda”, “Akdeniz sevdalısı” ve “Yol arkadaşı” adlı kitaplarında şiirlerini toplamıştır. 

Selahattin Ölmez’in “Yol arkadaşı” isimli kitabı 137 sayfadan oluşuyor. Kitapların sayfalarına ise toplam 90 ayrı şiir yerleştirilmiş.

Şairimizin kitabındaki şiirlerin altında yazıldığı tarihlerin vurgulanmasını ayrı bir değer olarak görmekteyiz. Kitaptaki bir incelik olarak bu değerlendirmeyi yaparken, kitabın arka sayfasındaki görüntü ile yazmam gerekirse  yayınevi imzasını attığı halde, böylesine sönük ve düzensiz bir arka kapak görüntüsünün verilmesinde, şairimize haksızlık edildiğini düşündüğümü belirtmek isterim. 

Yayınevi olarak kitabın ön ve arka kapağına imzasını atacaksın, ardında da “Vasat” bir ön ve arka kapak hazırlayacaksın!... Bir şairin parasını alarak, “Kitap çıkarmak için” yapılan bir eylemin, yayınevi adını kullanılmasına rağmen. “Ciddiyetsiz” olarak baskı yapmaları  bizleri üzmektedir.  

Değerli şairimizin kitabındaki şiirlere bakıyorum. “İlk öğretmenim Annem” başlıklı şiirini okuyoruz; “ Ellerinden değil her yerinden öpüyorum/ Dünyaya geliş sebebim ilk öğretmenim anam/Sana yazıyorum uzaklardan, mihmandarım önderim anam/ ellerinden değil, her yerinden öpsem yine doyamam./…”diye  şiir devam ediyor.

Şairimizin “Yol arkadaşıma” adlı şiirinin ilk dizelerini okuyorum: “ Hilal kaşlım, dolunay yüzlüm/ Doğru özlüm, aşikar sözlüm/sevdi seni yüreğim, sana düşmüştür gönlüm./Başka sevda girerse bu yüreğe tez gelsin ölüm sevgili./…” diye dizeler sürüp gidiyor.

Yeni şiirleri ve denemeli ile edebiyat alanında yazmayı sürdüren Selahattin Ölmez’in şiirleri OŞYAD’ın yayın organı Şelale dergisi ile birlikte, Osmaniye’nin yerel gazetelerinden; Yeni Bakış ve Medya gazetelerinde yayınlanmaktadır. 

Şairimizi kutlar, başarılarının devamını dilerken, yeni eserlerini bekleriz.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar