20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Güneş Aşka Doğdukça

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Güneş Aşka Doğdukça
Abone ol
Şairimiz Gülşen Şenderin’in “Güneş aşka doğdukça” adını verdiği kitap, aynı zamanda ödül aldığı şiirin de adını taşımaktadır.

Şairimiz Gülşen Şenderin’in “Güneş aşka doğdukça” adını verdiği kitap, aynı zamanda ödül aldığı şiirin de adını taşımaktadır.

Aslen Kıbrıs’lı olup, İstanbul’da yaşamını sürdüren Gülşen Şenderin’in, ilk kitabı “Turkuvaz düşlerindeki bebek” adını taşımaktadır.  

Şiirlerini serbest ve hece vezniyle yazmaktadır. Aşk ve sosyal içerikli şiirleriyle bilinir. 

Cesur olduğu kadar olaylara net olarak bakan ve anılarını çekinmeden yazan biri Şenderin, kitabının “özyaşam” başlığındaki yazısında nasıl evlendiğini, engelli biriyle  24 yıllık evliliğini ve şiir yaşamını açık olarak okurları ile anlatır.

Şairimizin; Radyo, Gazete ve değişik isimlerde düzenlenen “Şiir Yarışmaları”nda birincilik başta olmak üzere çeşitli  dereceleri bulunmaktadır. Bu yarışmalar arasında Osmaniye’den aldığı dereceler de bulunmaktadır.

Kitabına adını verdiği “Güneş aşka doğdukça” başlıklı şiirini; “14. Ekmek ödüllü şiir yarışması”nda Birincilik ödülü almıştır. Şairimizin, “Gülşeni aşk rüyası” adlı şiiri ile de “15. Ekmek ödüllü şiir yarışması”nda Üçüncülük derecesi aldığını bilmekteyiz. 

Şairimiz katıldığı yarışmalarda derecesini almak üzere Osmaniye’ye gelmiş, programa katılıp ödülünü aldıktan sonra da ikinci gün Osmaniye’nin tarihi ve turistik yerlerindeki geziye katılarak güzel iki gün yaşadığını dönüşündeki yazılarında dile getirmiştir.

Elimizdeki kitap 160 sayfadan oluşmaktadır. Şairimiz kitabın sayfalarındaki şiirlerini üç bölüme ayırmıştır. Birinci bölümde  eşi ve sevdikleri şiirler, İkinci bölümde Kıbrıs özlemiyle yazdığı şiirler, Üçüncü bölümde ise  çeşitli konular üzerine yazdığı şiirlerden oluşmaktadır.

Kitabın sayfaları arasına 116 şiir yerleştirilmiş, bunlardan bazılarının kısa dizelerden, bazılarının ise uzun dizeli şiirler olduğunu görmekteyiz.

Kitapta “Akrostiş” şiirler de yeralıyor. Bunlardan biri de “Atatürk” için yazılmış olan şiir. Şiirin dizesinin ilk ve son harflerini yukarıdan aşağıya doğru okuduğumuzda “Atatürk” adını görmekteyiz.    

“Atatürk gibi bir ışık, Gelmiş mi ki dünyayA/ Tüm karanlıklaradoğup atiye ışıyan merT/Anadolu’nun sesiyle, varlığı her noktadA/Temel ilkelerle ördüğü özgürlük, hürriyeT/Ülkenin sorunlarıyla baş eden; bütünlüğÜ/Ruhun yapısıyla sağlayan en büyük lideR/Kurduğu Cumhuriyetle, ulu önder AtatürK./”

Kitaba ad olan şiirinin ilk dizelerine bakıyorum. “Güneş aşka doğdukça” başlıklı şiirinde; “Güneşi için tohum şahlanır dokusunda,/Katıyı çatlattıkça, sevişir günle şafak./Şendir bülbül yuvası güllerin kokusunda,/Yeşil ateş dokuyan; kınalı ellere bak,/Bu ne efsunlu nakış yeşil giyinir toprak.?...” dizeleriyle devam ediyor.

Şairimizin “Vardık Eylül’e” başlıklı  şiirinin ilk dizelerini okuyoruz. “Baharda gül olduk, seherde bülbül./Köpüren coşkuyla, dönüştük sele./Tutku deryasında şad oldu gönül/Bahar yaz derken, vardır eylüle./…” 
Sevgi ve tutku üzerine “Sevişelim çılgınca” başlıklı şiirinin ilk dizelerinde; 

“Haydi, ellerimi tut, senle çarpan bu yürek/Sevdayı içmek ister, coşkun akan pınardan,/Aşka dilermiş gibi, coşalım sonsuna denk,/Gül koksun bedenimiz büyülemiş bahardan./…” dizeleri ile devam ediyor.

Şairimizin Anne için yazdığı “Aşk rengi” başlıklı şiirine bakıyoruz. “Analık deryası; en derin sevgi/Bir tek yavrusuna; adalı kalbi/ Gündüzü, gecesi, emeği bebek/Öyle bir sevda ki; ateştir rengi!/

Baba için yazdığı “Mor salkım” başlıklı şiirinde ise; “Kim demiş babalar, çok rahat diye/Bedeni, emeği elzem sermaye/Bazen aç, bazen tok her gün çalışır/Her evin huzuru, ondan hediye!/”

Duygu yüklü dizeleri okurken kitabın sayfalarında, şiir sıcaklığı yaşayacaksınız. Şairimiz Şenderin’i kutlar, başarılarının devamını dileriz.         
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar