28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.346
EURO35.1414
ALTIN2307.1

Adam Gibi Duracaksın

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Adam Gibi Duracaksın
Abone ol
Kitabın başlığını okuduğumuzda, dik duruşun, dürüstlük, doğruluk ve yurtsever olmanın anlatımlarını sezinleyebiliyoruz.

Adam Gibi Duracaksın

Kitabın başlığını okuduğumuzda, dik duruşun, dürüstlük, doğruluk ve yurtsever olmanın anlatımlarını sezinleyebiliyoruz.

Polis memuru Yakup Şahin’in şiirlerinden oluşan bu kitap, aslında duyguların denizlerde yüzen gemiler gibi, rotasını bulmaya çalışan sevgi, dostluk, güzellik, kısacası duyguların karıncalanması gibi bir olayı bizlere anımsatmaktadır.

Kitapları kim veya kimler yazarsa yazsın, hangi yazın alanında olursa olsun elime geçen kitabı okumayı kendi yaradılışıma görev sorumluluğu biliyorum.

Osmaniye’nin Toprakkale ilçesinde 1971 yılında doğan Yakup Şahin, 1992 yılında Balıkesir Polis okulunu bitirdikten sonra sırasıyla yurdumuzun değişik illerinde görev yapmaya başladı.

Halk deyimleri arasında; Asker ve Polis olmak veya onlarla dostluk kurmak, ya da evlenmek kişiler arasında bazı anlarda tartışma olayı haline getirilebilir!

Şair olup şiirler yazan veya günlük, deneme, öykü gibi yazın alanlarında eserleri kaleme almak; bir insan için “ölümsüz bir eser bırakmak ve yaşadığını geridekilere anımsatmak” anlamına gelir.

Kitap 228 sayfadan oluşuyor, şiirler ise her sayfaya ayrı ayrı değil, aynı sayfada şiirin bittiği yerde diğer şiir yerleştirilmiş.

İlk sayfayı açtığımızda şairimizin “önsöz” yazısını okumaktayız. Yakup Şair şiirle ilgili duygularını bakın nasıl dile getiriyor: “Şiir, dizelere dökülmesi değil midir duyguların. Kimi zaman gök gürültülü bir yağmur, kimi zaman da yağmurdan sonra gözlerimize ziyafet çeken renk cümbüşü, gök kuşağı… kısacası yağmur olup yağmak da güneş olup doğmak da şairin işidir…… Değerli şiir dostları bu duygularla yola çıktım kitabımı oluştururken. Benim kelimelere dizelere dökerken aldığım hazzı sizin de şiirlerimi okurken almanız ve kendinizden, kimseye açamadığınız duygularınızdan kırıntılar bulmanız dileğiyle….”diye tamamlıyor yazısını.

Kitaptaki ilk şiirden örnek vermek istiyorum, “Azgın dalgalar” başlıklı şiirinin dizeleri; “Kaplamış yine gökyüzünü kara bulutlar/Sahilde kavga ediyor yine hırçın dalgalar/….”diye devam ediyor.

Bir başka şiirinde, “Bin umutlar” başlığı ile başlaşken; “Bir yaralı gönül kaldı dostum/Çocukluğumdan geriye bana/ Bir de özlem dolu bakışlarım/Doğup da büyüdüğüm yerlere./…”diye devam ediyor.

Bir başka şiirinin adı; “Geceyim” başlığını taşıyor. Bu şiirinin ilk dizeleri ise; “Yakma yüreğimi, yakma benim/Yine doldu, taştı gözlerim/Sen gündüz sandın kendini/Ben peşinde sürüklenen geceyim./…” dizeleriyle devam ediyor.

Bir insanın hüzünlü olduğu bir anı anlatıyor şairimiz. “Ağla” başlıklı şiirinde; “Eğer bir gün ağlamak istersen,/Çık balkona, kar yağarken ağla./İki boş sandalye ıslanırken/Sen ağlarken, gülene sakın kızma./….”dizeleriyle sürüp gidiyor.

“Kabuklu yara” şiirine bakıyorum; “Bir dosta ihtiyacım vardı,/Olamadın./Sen kaçtın,/Ben kovaladım./Koklamak istedim seni,/Saramadım./ Sende eski kabuk bağlayan yara/Ben de kanayan/Ne sarmaya çalıştın, ne de…/Neyse be gülüm/Ben aşkımı içimde çok sürdüm./…”diye dizeler devam ediyor.

Bir görev sırasında yaşadığı veya yaşamış gibi olduğu duygularını şiire döken şairimiz, “Adam ağlıyordu (Amirim)” başlıklı şiirinde; “Ben bu adamı sokaktan getirdim,/Adam ağlıyordu, amirim./ Bir elinde şişe, çökmüş duvar dibine/Vay be! Dedim, vay be/Koca kalıp, koca cüsse./Bir görsen, küçücük olmuş,/ Amirim./Sigarası yanına düşmüş, aldım/ Yak be gardaş yak bir cigara, dedim/Onu dinlerken ben de doldum, hüzünlendim./Amirim./Girdim koluna, zar zor getirdim merkeze,/….”dizeler böyle sürüp gidiyor.

Şairimizi kutluyor, yeni eserleriyle tanışmak umuduyla başarılar diliyorum.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar