20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5095
EURO34.7826
ALTIN2499.5

MikroFinans 15. Yıl Eğitimleri Yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MikroFinans 15. Yıl Eğitimleri Yapıldı
Abone ol
Kısa adı TGMP olan Türkiye Grameen Mikrofinans Programı 15. Toplantısı Kahramanmaraş’ta yapıldı.

Kısa adı TGMP olan Türkiye GrameenMikrofinansProgramı 15. Toplantısı Kahramanmaraş’ta yapıldı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye İsrafı Önleme Vakfı işbirliği ile gerçekleştirilen program açılış konuşmaları ile başladı.

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde başlayan programa Türkiye’nin 61 ilinden mikrokredi kullanan 300 kişi katıldı.

Programın açılış konuşmaları bölümünde kürsüye gelen Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül, ülke genelinde az miktar kaynaklarla çok büyük işler başardıklarını ifade ederek: “Ben inancın gereği yaratıcı kelimesini pek kullanmayı sevmiyorum ama burada şunu belirtmek istiyorum ki sizler az bir imkanla çok büyük işler başardınız, TGMP’yi yarattınız ve topluma örnek oldunuz. Bundan dolayı sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır. Bugün burada bulunmamıza vesile olan başta Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç’a, KAMEK yetkililerine ve Bölge Müdürümüz Mustafa pehlivan ve diğer çalışanlarına teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye BaşkanıFatih Mehmet Erkoç, mikro kredi uygulamasının çok yerinde bir uygulama olduğunu ve destek vermekten de mutluluk duyduklarını ifade ederek, gönüllerinde  ilerleyen zamanlarda makro krediye dönüşmesinden yana olduklarını söyledi.

Başkan Erkoç yaptığı konuşmada: “Kahraman şehrimiz 12 Şubat 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi toplanmadan, İstiklal Mücadelesi’nin önemli kararları daha alınmadan o dönemde dünyanın en güçlü emperyalist ordularından bir tanesine karşı kahraman ecdadımız bu şehirde iman ve inanç dolu bedeniyle şahadete yürüyerek büyük bir destan yazan ve istiklal mücadelemizin meşalesini ateşleyen şehirdir… O sebeple Kahramanmaraş’ın tarihte çok önemli bir yere sahip olduğunu düşünüyorum. çünkü 12 Şubat 1920’de yazılan bu destanla tüm Anadolu’ya büyük bir motivasyon gelmiş ve kurtuluş savaşı daha da güçlenerek sonuca ulaşmıştır. Kahramanmaraş aynı zamanda sanatın edebiyatın başkenti… Necip Fazılların, Erdem Bayazıtların şehri Kahramanmaraş’a bir kez daha hoş geldiniz.

Türkiye’ye mikro krediyi getiren hocamız Prof. Dr. Aziz Akgül’ü canı gönülden tebrik etmek istiyorum böyle hayırlı bir işe vesile olduğu için. Bu projenin faydalarını şehrimizde de yaşamaktayız. Belki çok büyük imkânlar sunmamakta ama sunduğu imkânlarla da çok önemli kapıları açmakta. Büyük işlerin kurulmasında öncü olmakta oluşturduğu birinci basamakla belki büyük merdivenler sunmakta. Ben daha da büyüyeceği inancındayım. Büyükşehir Belediyesi olarak 2014 yılından bu yana beraberce yürütmekteyiz. Beraber yürütmekten de çok mutluluk duymaktayız. Çok önemli bir finans kurumu haline geldi. Gelecekte belki de alternatif bir finans kurumu haline gelecek. Ben inanıyorum ki iyi anlatıldığında dünyanın birçok ülkesine de örnek olacaktır. İnşallah yeni dönemde alternatif bir finans sistemi haline geleceği inancındayım. Reel sektörü de destekleyen bir sistem adeta finans sektörüyle reel sektörün iç içe girdiği çok önemli bir model haline gelmiş durumda. Bizde KAMEK bünyesinde destek vermekteyiz. İnşallah bizim amacımız şu, hem meslek eğitimiyle meslek sahibi olsun insanlar hem de mikro krediden finans sağlayarak hem de bu ürünleri daha iyi şekilde pazarlayarak işlerini daha da büyütmeleri. Şimdi mikro kredi diyoruz gelecekte makro kredi diyelim inşallah. Makro kredi inancıyla çalışmamız gerek ve ben olacağı da inancındayım. Çünkü büyük bir samimiyet var büyük bir güven var ve artık insanlar arasında bir bağ oluşmuş. Mikro kredi üyelerimiz bir aile olmuşlar. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Muhammed Yunus’un 15. yıl kutlaması için göndermiş olduğu kutlama videosunun gösterimi gerçekleştirildi.

Programda Sosyal İşletmecilik Hakkında Bilgilendirme konusunda Abdul Matin ve Shamsul Alam Khan Chowdhury bilgilendirme yaparken, konuşmacıların tercümanlığını TİSVA Genel Sekreteri Fatih Akgül yaptı.

Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Genel Sekreteri Fatih Akgül’ün İkna Mühendisliği Sunumu’nun ardından katılımcılardan gelen soruların cevaplandırılması yapıldı.

Bu sunumun ardından ara verildi ve tekrar başlatılan programda Kayseri Şube Yöneticisi Sevgi Öner Aslan, Kahramanmaraş Şube Yöneticisi Sakine Çelik ve Diyarbakır Kayapınar Şube Yöneticisi Pınar Özel, mikro girişimcileri nasıl satıcı hale getirdikleriyle ilgili tüm çalışanlara bir bilgilendirme sunumu gerçekleştirdiler.

TGMP Genel Müdür Yardımcısı Sn. Rabia Düşünal’ın Blockchain sistemi hakkında yaptığı sunumun sonunda katılımcılardan gelen sorular da cevaplandırıldı.

Bağcılar Şube Yönetici Yardımcısı Asiye Yılmaz, geçmiş yıllarda oluşan sorunlu mikro girişimcilerle nasıl mücadele ederek, sorunsuz bir şube haline getirdikleriyle ilgili sunum yapmasının ardından Damlabank Sistem Yöneticisi Ekrem Aksoy’un Blokzincir ve Kripto Para Microcoin sistemi hakkında bilgilendirme sunumu ile öğleden önceki program sona erdi.

Öğleden sonraki yapılan toplantıda ise sırasıyla Aydın Şube Yöneticisi Müşerref Şimşek Kahraman ve Muğla Şube Yöneticisi Şeyma Özdemir’in ‘Mikro Girişimci Sayısını Azaltmadan Mikro Kredi Faaliyetlerini Sürdürmesiyle’ alakalı, TİSVA Genel Sekreteri Halil Fatih Akgül’ün’ Mikro Konut Sigortası ve Mikro Sigorta Hakkında sunum yapmalarının ardından Afşin Şube Yöneticisi Sonay Denizhan’ın mikro girişimciler için KAMEK - Mikrokredi Afşin satış merkezinin açılması süreci hakkında bilgilendirmesi ile program devam etti.

Programda ayrıca, Yönetim Bilgi Sistemleri Birimi Müdür Yardımcısı Tutku Güner’in Bulut Teknolojisi hakkında sunumu, Afyon Şube Yöneticisi Semih Çangal’ın merkez toplantılarına mikro girişimcilerin yüksek oranda katılımının nasıl sağlandığına dair sunumu, İç Denetim ve İSG Birim Müdürü Filiz Gül ve İç Denetim ve İSG Birim Müdür Yardımcısı Erhan Budak’ın İç Denetim hakkında sunumu, Kayseri Şube Yöneticisi Sevgi Öner Aslan Kayseri Şubesi olarak mikro girişimciler için yapmış oldukları bağış bulma çalışmaları hakkında tüm çalışanlara sunumu ile diğer katılımcıların çeşitli konularda sunum yapmaları ile gerçekleştirildi.

Programın sonunda mikrokredi hizmetinde 10 yıl ve daha yukarısı hizmet verenlere Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül’ün plaket vererek teşekkür etmesi ile sona erdi.

Program, Türkiye’nin 61 ilinden gelen 300 katılımcının Cumartesi günü şehir turu ve Başkonuş Yaylası’nda yapılacak piknik ile sona erecek.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar