25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5278
EURO34.981
ALTIN2425.0

DOĞAKA, Yönetim kurulu toplantısını yaptı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
DOĞAKA, Yönetim kurulu toplantısını yaptı
Abone ol
Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA), 77. Yönetim Kurulu toplantısını Kahramanmaraş’da yaptı.

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA), 77. Yönetim Kurulu toplantısını Kahramanmaraş’da yaptı.

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın 77. Yönetim Kurulu Toplantısı, Kahramanmaraş Valisi ve DOĞAKA Yönetim Kurulu Başkanı Vahdettin Özkan’ın başkanlığında Kahramanmaraş’ta yapıldı.

Kahramanmaraş Valiliği Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya, Osmaniye Valisi Kerem Al, Hatay Valisi Erdal Ata, Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Serdar Zabun, Osmaniye İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Altun, DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız ve ilgili Ajans personelinin katıldı.
 
Toplantının açılış konuşmasını yapan Kahramanmaraş Valisi ve DOĞAKA Yönetim Kurulu Başkanı Vahdettin Özkan, “Ajansımızın destek programları kapsamında Mart ayında ilan edilen 2017 Yılı Teknik Destek Programı’nın Mart-Nisan Dönemi için 6 adedi Hatay, 4 adedi Kahramanmaraş ve 3 adedi Osmaniye ilinden olmak üzere 13 adet başvuru alınmıştır. Ajansımızca yapılan değerlendirmeler sonucunda Hatay ilinden 5, Kahramanmaraş ilinden 3 ve Osmaniye ilinden 2 olmak üzere toplam 10 adet proje başarılı bulunmuştur. Bu projelerin uygulamaları Mayıs ayı itibarıyla başlayacaktır. 2017 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında Mayıs-Haziran Dönemi başvurularının alınmasına ise devam edilmektedir.

Güdümlü Proje Desteği kapsamındaki Göksun Soğuk Hava Deposu ve Dörtyol Soğuk Hava Deposu projelerinde ise değerlendirmelerin son aşamasına gelinmiştir. Daha önce Kalkınma Bakanlığı’na sunulan Göksun Soğuk Hava Deposu Projesi’nin ardından bugünkü toplantıda yapacağımız değerlendirmeden sonra Dörtyol Soğuk Hava Deposu Projesi de Kalkınma Bakanlığı’na iletilecektir. Her iki projenin de uygulanmasına 2017 yılı içerisinde başlanılması hedeflenmektedir. Ulusal kaynakların yanı sıra başta Avrupa Birliği olmak üzere diğer fon kaynaklarından da bölgemize pay kazandırmayı amaçlayan Ajansımız, farklı alanlarda proje hazırlıklarına devam etmektedir. Bu konuda Ajans içerisinde yeni bir çalışma birimi oluşturulmuş olup halen 6 proje üzerinde çalışmalara devam edilmektedir. 2017 yılı içerisinde başvuruları tamamlanacak olan 6 projenin toplam değeri yaklaşık 18 Milyon Euro’dur. Bunun yanı sıra bölgemizdeki diğer kurum ve kuruluşlarca hazırlanan projelere de teknik destek ve danışmanlık hizmeti sağlanmaktadır” diye konuştu.
 
Kahramanmaraş Valisi ve DOĞAKA Yönetim Kurulu Başkanı Vahdettin Özkan sözlerinin devamında “Bölgemizdeki firmaların tanıtımına yönelik fuar desteği sağlayan Ajansımız, 2017 yılı fuar organizasyonlarına İstanbul’da yapılan AYMOD 2017 Uluslararası Ayakkabı Kış Modası Fuarı, İzmir’de yapılan OLIVTECH 2017 Uluslararası Zeytin, Zeytinyağı, Süt Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı, Dubai’de yapılan ATM Uluslararası Turizm Fuarı ve İstanbul’da yapılan Uluslararası Ar-Ge İşbirlikleri Zirvesi ve Fuarı ile devam edilmiştir.

Ayrıca kurumsal organizasyonlar kapsamında Hatay ilinde Kooperatifçilik Paneli ile Hatay İl Turizm Stratejisi hazırlıklarına yönelik İlçe Çalıştayları gerçekleştirilmiştir. Bunların yanı sıra Ortak Pazarlama Ajansları Araştırma ve Fizibilitesi ve TR63 Bölgesi Seracılık Fizibilitesi çalışmaları tamamlanmış olup kısa süre içerisinde basılı hale getirilerek ilgili tüm kesimlerin istifadesine sunulacaktır. Kanatlı Hayvancılık Sektör Raporu ve Tesis Fizibilitesi, Meyve Dondurma ve Meyve Suyu Konsantresi Tesis Ön Fizibilitesi, TR63 Bölgesi Güneş Enerjisi Potansiyelinin Tespitine Yönelik Araştırma ve Fizibilite çalışmalarına ise devam edilmektedir. Bölgemizdeki girişimcilik kültürünün geliştirilmesine katkı sağlamak amacıyla her yıl yapılan Girişimcilik Eğitimlerine bu yıl da devam edilmektedir.

Hatay ilinde geçtiğimiz hafta tamamlanan eğitimlerde 330 kişiye girişimcilik eğitimi verilmiştir. Kahramanmaraş ilinde 8 ilçede toplam 420 kişiye bu eğitimlerin verilmesi için çalışmalar başlamış olup Osmaniye ilinde de önümüzdeki aylarda girişimcilik eğitimi verilecektir. Tüm bu faaliyetlerle birlikte devam eden projelere yönelik izleme ve değerlendirme faaliyetleri, kurumsal organizasyonlara yönelik hazırlık çalışmaları ile yatırım destek faaliyetlerine devam edilmektedir” dedi.
 
Açılış konuşmasının ardından, toplantı gündem maddelerinin değerlendirilmesi, aylık diğer gündem maddelerinin görüşülmesi ve bir sonraki toplantının Hatay ilinde yapılmasına karar verilmesi ile sona erdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar