29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3695
EURO34.9725
ALTIN2325.3

Pyramos Belgeseli ödüle koşuyor!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Pyramos Belgeseli ödüle koşuyor!
Abone ol
PYRAMOS belgeseli 16 ülkenin 60 filmle katıldığı Türk Dünyası Belgesel Film Festivalinde ilk 12 film arasına girdi.
PYRAMOS belgeseli 16 ülkenin 60 filmle katıldığı Türk Dünyası Belgesel Film Festivalinde ilk 12 film arasına girdi.

Merkezi Ankara’da bulunan Dünya Gazeteciler Federasyonun düzenlediği.”Türk Dünyası Belgesel Film Festivali ve Yarışması”nın ön elemeleri belli oldu.

Yönetmenliğini Muzaffer Yüksel Kaya’nın yaptığı PYRAMOS ‘Bir Nehrin Hikayesi’ belgeseli uluslar arası festivalde ön seçici kurul tarafından 60 belgesel arasında ‘İzlenebilir en iyi 12 film’ arasına girdi.

Ceyhan Nehri’nin kıyısındaki antik çağlardan bu yana devam eden insan yaşamının konu edildiği 32 dakikalık belgesel filmle ilgili son değerlendirme 23 eylülde İstanbul’da yapılacak.

Türkiye başta olmak üzere yedi Türk Cumhuriyeti, Özerk Türk Cumhuriyetleri,Türk Toplulukları ve Akraba Topluluklarını kapsayan “Belgesel Film Festivaline .”Türk Kültürü ve Türk’ün Dünya’ya bakış açısı “ konulu 60 belgesel film katıldı. Ön seçici kurul tarafından değerlendirilen izlenmeye değer 12 belgesel film arasına giren PYRAMOS belgeseli 23 eylülde seçici kurul tarafından değerlendirilecek.

Türk Dünyası Film Festivali kapsamında düzenlenen ve amacı, yüzlerce yıllık köklü bir kültür olan Türk kültürünün sahip olduğu zengin öğelerin meydana getirdiği Türk medeniyetinin anlatılması olan “Türk Kültürü ve Türk’ün Dünyaya Bakış Açısı’’ temalı belgesel film yarışmasına katılan filmlerin değerlendirilmesi ön seçici kurul tarafından yapıldı.

Yarışmanın değerlendirmesi iki aşamalı olarak yapılıyor. Ön seçici kurul, festivale gönderilen bütün filmlerin değerlendirmesini yaparken, ön değerlendirme sonucunda yeterli bulunan filmler seçici kurul değerlendirmesine sunulacak.

Ödül töreni 23 Eylül 2016 tarihinde, ödül alan belgesel filmlerin gösterimleri ise 24 Eylül 2016 tarihinde İstanbul’da yapılacak. Ödül alan ve gösterilmeye değer bulunan filmlerin gösterimleri 07-08 Ekim 2016 tarihlerinde Azerbaycan’ın Bakü ve Şeki şehirlerinde, 17-18 Ekim 2016 tarihlerinde Niğde’de, 28-29 Ekim 2016 tarihlerinde Kazakistan Almatı’da yapılacak. Ayrıca; İstanbul, Bakü, Niğde ve Almatı’da belgesel film gösterimlerinin yanı sıra gerek ödül alan gerekse festivale katılan belgesel film yönetmenlerinin katıldığı söyleşi, panel ve konferanslar da gerçekleştirilecek.

Festival çerçevesinde yapılan yarışmanın ön seçici kurulunda Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Nurullah Aydın, Niğde Üniversitesi Öğretim üyesi Memduh Yağmur, KKTC Yakın Doğu Üniversitesinden Fevzi Kasap, belgeselci Turan Şahin, öğretim görevlisi Stambulbek Manbetaliyev, film festivali proje koordinatörü Ahmet Kanbur bulunurken, seçici kurul üyeleri ise; Türkmenistanlı film yapımcısı, yönetmen Hodjakuli Narliyev, TRT eski Genel Müdür Yardımcısı Zeynel Koç, TRT İstanbul Müdürü Abdulhamit Avşar, belgesel film yapımcısı İsmail Kahraman, gazeteci Şemsettin Küzeci, film yapımcısı ve yönetmen Alper Çağlar yer alıyor.

Amacı Dünyanın değişik coğrafyasında yaşayan Türk Milletinin öz ve kök değerlerini öne çıkartarak;Türk kültürüne ve Türk Dünyasına hizmet etmek olan .”Türk Dünyası Belgesel Film Festivaline Dünya Gazeteciler Federasyonu, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluğu, Niğde Üniversitesi, KKTC Yakın Doğu Üniversitesi, Türk Dünyası Belediyeler Birliği,TRT,Kültür Bakanlığı, Anadolu Ajansı,TİKA,TÜRKSOY,Yunus Emre Enstitüsü, Azerbaycan Matbuat Şurası,Türk Dünyası Gazeteciler Platformu(Gazeteciler Cemiyetleri Basın Vakfı, Avrasya Gazeteciler ve TV Yayıncıları Birliği, Dünya Genç İletişimciler Derneği, Anadolu Spor Gazetecileri Derneği, Kazakistan Türk Medeniyetleri Vakfı, Makedonya Türk Gazeteciler Birliği, Irak Türkmen Gazeteciler Cemiyeti- Kerkük, KKTC Genç TV, Mersin 200 TV, K.Maraş Aksu TV, Osmaniye ORT TV katkı veriyor.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar