24 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.5884
EURO34.952
ALTIN2430.0

Öğrenciler için 'Tablet ve bilgisayar' kampanyası

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Öğrenciler için 'Tablet ve bilgisayar' kampanyası
Abone ol
Osmaniye'nin Kadirli İlçesinde, binlerce öğrencinin sorunu olan tablet ve bilgisayar sorunun çözümü için kampanya başlatıldı.

Osmaniye'nin Kadirli İlçesinde, binlerce öğrencinin sorunu olan tablet ve bilgisayar sorunun çözümü için kampanya başlatıldı.

Kadirli Belediye Başkanlığı bünyesinde başlatılan Askıda Tablet kampanyasına Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de destek oldu.

Kadirli Belediyesinde düzenlenen toplantıya, Kaymakam Ahmet Arık, Kadirli Belediye Başkanı Ömer Tarhan, İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Tapsız, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Yusuf Avcı, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa As, Kadirli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmethan Yüksel, Kadirli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Muzaffer Yüksel Kaya ve basın mensupları katıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Tapsız, 2020-2021 eğitim öğretim yılına buruk başladığını belirterek, "Anaokulu ve 1.sınıflarımız haftada bir gün olarak eğitim görecekler. Diğer öğrencilerimiz ise uzaktan eğitimle devam edecek. Kadirlimizde 28 bin 500 öğrencimizin 3’de birinin tablet, bilgisayar yada interneti yok. Bu öğrencilerimizin eğitimlerinden geri kalmamaları için Belediye Başkanlığı tarafından başlatılan kampanya Kaymakamlığımız ve Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bizde katılıyoruz. İnternet ve tableti olmayan öğrencilerimizi belirleme çalışmaları devam ediyor. İnşallah hayır sever vatandaşlarımızla bu işin üstesinden geleceğiz" dedi.

Askıda Tablet kampanyası ile eğitime destek olmak istediklerini söyleyen Belediye Başkanı Ömer Tarhan ise kampanyaya bir bilgisayar bağışında bulunarak başlattıklarını belirterek, projeyi Kadirli Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüyle ortak yürütme kararı aldıklarını söyledi. Başkan Tarhan, kampanyaya duyarlı vatandaşların desteğini bekliklerini sözlerine ekledi.

ÜCRETSİZ İNTERNET DESTEĞİ

Eğitime desteklerinin tam olduğunu söyleyen Başkan Tarhan, Ş. Mustafa Yağız Mahallesinde bir adet EBA Sınıfı ve bir otobüsü de Gezici EBA Sınıfı olarak dizayn ettiklerini kaydederek, şöyle devam etti: "Ekonomik yetersizlikler nedeniyle tablet yada bilgisayara ulaşmakta sıkıntı çeken öğrencilerimiz için başlatılan Kampanyaya tüm hemşerilerimizin desteğini bekliyoruz. Okumayı ve okutmayı seven bir kent olarak bu konuda Kadirlili hemşerilerimiz, Kadirli Eğitim ve Kültür Vakfımız yurt dışında yaşayan Kadirlili hemşerilerimizin önemli bir katkıda bulunacaklarını ümit ediyoruz. Kadirli Belediyesi olarak Milli Eğitim Müdürlüğümüzün belirleyeceği öğrencilerimize ücretsiz internet desteği de vereceğiz"

'YAKLAŞIK 6 BİN ÖĞRENCİ TEKNOLOJİK ANLAMDA SIKINTI İÇERİSİNDE'

Kadirli Kaymakamı Ahmet Arık da uzaktan eğitim almada sıkıntı yaşayan öğrencilerin titizlikle belirlenmeye devam edildiğini söyleyerek, "Yaklaşık 6 bin öğrencimiz uzaktan eğitim noktasında teknolojik anlamda sıkıntı içerisinde. Bizlerde Belediye Başkanlığımızın başlatmış olduğu kampanyanın ortağı olduk. Kullanmadığınız yada sıfır alıp bağışlayacağınız bir tabletle yada bir bilgisayarla bir öğrencimizin belki bir çok öğrencimizin eğitim almasına vesile olacaksınız. Bu kampanya ile yüzlerce çocuğumuzun hemen ilk etapta ihtiyaçlarını karşılayacağız. Kadirlili her bir ferdin bu konuda taşın altına elini koyup bir tablet bağışında bulunmasını istiyorum. Kampanyaya katılarak destek olmak isteyen vatandaşlarımız Kadirli Belediyesi Eski Belediye, Kadirli Kaymakamlığı yada İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağışta bulunabilirler” dedi.

Kadirli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmethan Yüksel şahsı ve odası adına kampanyaya önemli ölçüde destek olacaklarını ifade etti.


 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar