19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5954
EURO34.7685
ALTIN2497.1

Köylülere 22 bin zeytin fidanı dağıtıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Köylülere 22 bin zeytin fidanı dağıtıldı
Abone ol
Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde; Yukarıçiyanlı, Çiğdemli ve Yukarıbozkuyu köylülerine 22 bin Gemlik türü zeytin fidanı dağıtıldı.

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde; Yukarıçiyanlı, Çiğdemli ve Yukarıbozkuyu köylülerine 22 bin Gemlik türü zeytin fidanı dağıtıldı.

Atatürk Üniversitesi tarafından yürütülen ve Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) Ham Petrol Boru Hattı Şirketi tarafından desteklenen “Geleceğe Doğru Bakmak-BTC Boru Hattı Boyunca Sürdürülebilir Kalkınma Projesi” kapsamında Kadirli İlçesinde tarımsal kalkınmaya yönelik olarak Yukarıçiyanlı, Çiğdemli ve Yukarıbozkuyu köylerine zeytin fidanı dağıtıldı. 

Kadirli ilçesinin toprak yapısı ve iklim şartlarına uygun olan Gemlik çeşidi zeytin fidanlarının Yukarıçiyanlı Köyünde gerçekleştirilen dağıtım törenine; Vali Ömer Faruk Coşkun, Kadirli KaymakamıTamer Orhan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam, ilçe kurum müdürleri, Kadirli Ziraat Odası Başkanı Hanifi İspir, BTC Proje Koordinatörü Prof. Dr. Mükerrem Kaya, köy muhtarları ve çiftçiler katıldı.


 
Törenin başında konuşan BTC Proje Koordinatörü Prof. Dr. Mükerrem Kaya, “Atatürk Üniversitesi ve Bakü-Tiflis-Ceyhan Petrol Boru Hattı Projesi kapsamında ilçemizde 3 köyümüz için 22 Bin fidan temin etmiş bulunuyoruz. Bu 22 Bin fidan yaklaşık 900 dönüm araziye dikilecek. BTC Sosyal Sorumluluk Projelerini uzun yıllardan beri Atatürk Üniversitesi ile birlikte yürütüyor. Bu projenin başlatılmasında il müdürlüğümüzün çok gayretleri oldu. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Bugüne kadar, bugünkü proje ile beraber, 63 Bin zeytin fidanını Kadirli’ye dikmiş olacağız” diye konuştu.
 
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam ise “Bugün burada 22 Bin fidan dağıtılacak ancak 2015 ve 2016 yılları içerisinde merkez ilçeye bağlı köylerimiz Köyyeri, Gökçedam, Kırmacılı’da ve Kadirli’ye bağlı Aşağı Bozkuyu’da toplam 43.380 fidan dağıtımı gerçekleştirildi” dedi. BTC’den bugüne kadar toplam 917 bin TL’lik destek sağlandığını belirten Sağlam, emeği ve katkısı olanlara teşekkür etti.
 
Son olarak konuşan Vali Ömer Faruk Coşkun ise, “Bakü-Tiflis-Ceyhan Projesi kapsamında, Koordinatör Hocamızın önderliğinde, köylerimize yönelik sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştiriliyor. Projeye destek veren herkese teşekkür ediyorum. Bu fidanlar bundan sonraki süreçte ilimizdeki zeytin üretimine önemli bir katkı sunacaktır” dedi.


 
Konuşmaların ardından ilk fidanları, bereketli olması temennisi ile üreticiye dağıtan Vali Ömer Faruk Coşkun, “Bu projeler elbette faydalı projeler ama önemli olan üreticilerimizin bu fidanlara sahip çıkması ve böylece bu projelerin sürdürülebilir olması. Bizler çiftçimize her zaman destek vereceğiz, çiftçimizin de gayret göstereceğine inanıyorum” diye konuştu.
 
Proje kapsamında toplam 22.000 adet zeytin fidanı dağıtımı gerçekleştirildi. 129 çiftçinin yararlandığı proje ile 919 dönüm arazide zeytin bahçesi kurulmuş olacak.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar