29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3834
EURO35.1187
ALTIN2326.3

Kaymakam Arık, ilçede koronavirüs tarama testleri yapılacağını duyurdu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kaymakam Arık, ilçede koronavirüs tarama testleri yapılacağını duyurdu
Abone ol
Türkiye Genelinde Sağlık Bakanlığının başlatmış olduğu Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarama programı Kadirli de başlıyor.

Türkiye Genelinde Sağlık Bakanlığının başlatmış olduğu Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarama programı Kadirli de başlıyor.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Kaymakam Ahmet Arık, "Ülkemizde 11 Mart 2020 tarihinde ilk Covid-19 vakası tespit edilmiş ve devam eden süreçte dünyada olduğu gibi ülkemizde de vakalar görülmüş ve bu süreç halen devam etmektedir.

Yeni Koronavirüs hastalığına karşı ülkemizde pek çok önlem alınmış olup, önemli düzeyde başarılar elde edilmiştir.

Elde edilmiş olan bu başarıların devam ettirilebilmesi ve gelecek dönemdeki hazırlıkları planlamak amacıyla Türkiye çapında tüm illeri temsil eden bir çalışma yapılacaktır.

Çalışmada sahadan veri toplama işlemi filyasyon ekipleri tarafından yürütülecektir. Çalışmanın veri toplama işlemleri belirlenen hanelerde rastgele seçilecek kişilerden bilgilendirilmiş onam alınarak bir anket uygulanacaktır.

Ayrıca aynı kişiden ELISA testi için kan örneği ve PCR testi için ise, COVID-19 Rehberine uygun olarak sürüntü örneği alınacaktır.

Bu örnekler, Yetkilendirilmiş Tanı Laboratuvarına gönderilecektir. İlçemizde bu kapsamda, 20 Mahalle ve 60 Köyü kapsayan bir çalışma ile toplamda 817 hanenin taranması hedeflenmektedir.

Bu tarama işlemlerini yürütmek üzere, İlçe Sağlık Müdürlüğümüzde 3 sağlık personelinden oluşan 5 Ekip oluşturulmuştur. 15 Haziran 2020 tarihi itibariyle tarama çalışmalarına başlanacaktır." dedi.

Ayrıca koronavirüs salgın tehdidinin geçmediğini belirten Kaymakam Arık, "Sosyal mesafe, temizlik ve maske kullanımından ödün vermeden yeni normale uyum sağlamak zorundayız.

Vatandaşlarımızın da bu konuda üzerine düşeni yapması hayati önem taşımaktadır" diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar