20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5095
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Kadirli’de Öğrencilerin Bilim şenliği

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kadirli’de Öğrencilerin Bilim şenliği
Abone ol
Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde Lise öğrencileri tarafından Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu'nun (TÜBİTAK) desteği ile açılan bilim fuarında öğrencilerin projeleri görücüye çıktı.

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde Lise öğrencileri tarafından Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu'nun (TÜBİTAK) desteği ile açılan bilim fuarında öğrencilerin projeleri görücüye çıktı.

Kadirli Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından Öğretmenevi öğrenci yurdu toplantı salonunda düzenlenen fuara 20 proje katıldı.

Okul öğretmenleri tarafından yapılan değerlendirme sonucu elektronik, motor ve metal bölümünde dereceye giren proje sahibi öğrencilere altın ve çeşitli hediyeler verildi.
 
Okul Müdürü Remzi Beyoğlu, öğretmen ve öğrencilerin gayretli çalışmaları sonucu ortaya çıkan projelerin bilim ve teknikte yeni buluşlara kapı açacağını söyledi. Öğrencilerin yapacakları buluşlarla ülke yarına önemli hizmetleri hayata geçirebileceklerini ifade eden Beyoğlu, "yeryüzünde hiçbir icat sıfırdan var olmamıştır. Öğrencilerimiz, ilerde ülke yarına olacak buluşların mimarı olabilirler. Herbiri ileride bilim adamı olarak ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine ulaştırabilirler. Her çalışmanın mutlaka öncesi bulunmaktadır. Bu proje çalışmaları, ileride öğrencilerimizin başarılı çalışmalara atacakları imzaların basamağı olacaktır. Emeğinize sağlık." diye konuştu.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Cömert ise ortaöğretime devam eden öğrencileri temel ve sosyal bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek amacıyla düzenlenen bilim fuarına katılan öğrenci ve öğretmenleri kutlayarak, emeği geçenlere teşekkür etti.

Halk oyunları gösterisinin ardından Kaymakam Tamer Orhan, Belediye Başkanı Dr. Ömer Tarhan, Milli eğitim şube müdürleri, Okul Aile Birliği Başkanı Süleyman Büyükakçalı, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri, okul müdürleri ve diğer katılımcılar, fuarın açılışı yaparak projeler hakkında bilgi aldılar. Bazı daire ve okul müdürleri ile birlikte öğretmen, veli ve davetlilerin katıldığı bilim fuarın 3 gün süreyle açık kalacağı bildirildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar