24 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.5415
EURO34.8107
ALTIN2426.1

Geleneksel 10. Aşık Feymani Şenlikleri yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Geleneksel 10. Aşık Feymani Şenlikleri yapıldı
Abone ol
Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde geleneksel hale getirilen “Çıraklar ustaları için buluşuyor” teması ile 10. Aşık Feymani şenlikleri düzenlendi.

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde geleneksel hale getirilen “Çıraklar ustaları için buluşuyor” teması ile 10. Aşık Feymani şenlikleri düzenlendi.

Kadirli Belediyesi ile Kavak Vakfı  Kadirli şubesi işbirliği ile düzenlenen 10. Aşık Feymani şenlikleri Hüseyin Kabasakal parkı içerisinde yapıldı.

Aşık Feymani’nin sağlığında düzenlenen ve bu yıl 10.’ncusu gerçekleştirilen şenliklere çevre il ve ilçelerden gelen Aşık ve Ozanlar katıldı.



Şiirlerleri ile sunuculuklarını; Canan Er, Turgut Yörükoğlu ve Zafer Yıldırım’ın yaptığı şenliklerde, Aşıklar; Hacı Karakılçık, Osman Akçay, Süphan Dereli, Medeni, Dert Polat, Mahmut Eynallı, Hasan Fındık, Sadık Suna ve İkrari, ozan Mahmut Kazar ve Osman Çolakca sahne aldılar.

Halk ozanları sahnede atışma yaptılar, Aşık Feymani’nin şiirlerini okudular, bağlamaları ile kendi eserlerini yorumladılar.

Şenlikte bir konuşma yapan Kadirli Belediye Başkanı Dr. Ömer Tarhan; “Şehrimizin yetiştirdiği Osman Taşkaya, yani Aşık Feymani, sadece Kadirli ilçemize değil, Türkiye’ye malolmuş bir Aşıktır.

Yaşarken adına şenlikler düzenlenen Aşık Feymani’nin değerinin bilinmesi önem taşımaktadır.

Belediye olarak Aşıklık geleneğinin genç kuşaklara aktarılması anlamında bu tür etkinliklere destek veriyoruz.

Sosyal ve kültürel çalışmalara her zaman destek vermeye devam edeceğiz" dedi.

Kadirli ilçe Kaymakamı Ahmet Arık, şenliklerde yaptığı konuşmasında; “Çıraklar ile ustaları buluşturan böylesi güzel bir etkinliği düzenleyen ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum.

Halk edebiyatına başarılı eserler kazandırmış Çukurova’da yazdığı şiirler ile adından sıkça söz ettiren Aşık Feymani'yi dinlemekten adına düzenlenen şenlikte onu dinlemekten mutlu oldum.

Kadirli için önemli bir değer olan Feymani'ye Allah’ım sağlıklı uzun ömürler versin" dedi.

Aşık Feymani ise sağlığında adına 10 yıldır düzenlenen şenliklere destek verenlere, katılım gösteren Aşık ve Ozanlara teşekkür etti.

Şenliklere katılan Aşık ve Ozanlara hediyeler verilmesi ve Aşık Feymani’ye plaket takdim edilmesi ile program sona erdi. 
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar