20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5095
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Ekipler Küçük Orman Kartalı için seferber oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ekipler Küçük Orman Kartalı için seferber oldu
Abone ol
Osmaniye'nin Kadirli İlçesi Tatarlı Köyünde, bir çiftçi tarafından tarlada yaralı halde bulunan Küçük Orman Kartalı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi Rehabilitasyon merkezine getirilerek burada veteriner hekim gözetiminde tedavi altına alındı.
Osmaniye'nin Kadirli İlçesi Tatarlı Köyünde, bir çiftçi tarafından tarlada yaralı halde bulunan Küçük Orman Kartalı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi Rehabilitasyon merkezine getirilerek burada veteriner hekim gözetiminde tedavi altına alındı.

Kanadında kırık bulunan kuş, iyileşmesinin ardından ise yeniden doğaya salınacak.

TARLASINI SÜRERKEN BULDU

Osmaniye Doğa, Yaban Hayatı Koruma ve Araştırma Derneği Başkanı Veteriner Hekim Bünyamin Akın, kendisine gelen bir ihbarı Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi yetkililerine haber verdi. Bunun üzerine Rehabilitasyon Merkezi Şef Özcan Ceran ile birlikte Av Koruma Görevlileri gece saat 22.30 sularında belirtilen adrese gitti. Tarlada uçamaz halde bulunan ve köylü vatandaşlar tarafından koruma altına alınan Küçük Orman Kartalı buradaki ilk müdahalesinin ardından tedavi için rehabilitasyon merkezine götürülmek üzere Av Koruma Görevlilerince teslim alındı. 

Yaralı kuşu bulan Çiftçi Abdullah Sermet Ekşi ise "Traktörle tarlayı sürmeye gitmiştim, baktım ki hayvan uçamıyor aldım oradan eve getirdik. Daha sonrada yardım için Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesine haber verdik. Biz ne yapacağımızı bilemediğimiz için bu süre içerisinde hayvanın o hali bizi üzdü. Onun için sizlerden yardım istedik. Allah razı olsun sizlerde gecenin bir yarısı demediniz geldiniz" dedi.

GECE DEMEYİP YARALI KUŞ İÇİN KOŞTURDULAR

Osmaniye Doğa, Yaban Hayatı Koruma ve Araştırma Derneği Başkanı Veteriner Hekim Bünyamin Akın da "Bize gelen bir ihbar sonucunda hemen Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi'ne bildirdik.

Rehabilitasyon Merkezi sorumlusu Özcan Ceran bey hemen ekipleri faaliyete geçirdi.

Gece demeyip şu saatte başkası için önemsiz olabilir, küçük bir kuş denebilir ama burada her kez işini yaptı.

Av koruma çalışanları gece demeyip koşturdu. Bu kuşun iyileşmesi için Şef, av koruma personeli veteriner hekim gibi koca koca yürekli insanlar buradalar. Biz dernek olarak bir şeyler yapmaya çalışıyoruz ama bizim de arkamızda koskoca bir güç Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi var, tüm çalışanlarına teşekkür ediyorum" dedi.

24 SAAT GÖREVDEYİZ

Rehabilitasyon merkezi sorumlusu Orman Mühendisi Özcan Ceran ise doğayla her zaman iç içe olduklarını belirterek, "Biz gece gündüz fark etmez bu tür olaylarla karşılaşan vatandaşlarımızdan her zaman ihbar bekliyoruz, 24 saat görevdeyiz" dedi.

Şube Müdürlüğü görevlileri duyarlı davranışından dolayı Abdullah Sermet Ekşi'ye teşekkür ederek, Küçük Orman Kartalı'nın veteriner hekim tarafından tedavi edildikten sonra yeniden doğaya bırakılacağını söylediler.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar