20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Aşık Halil Karabulut anıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aşık Halil Karabulut anıldı
Abone ol
Bölgemizin yetiştirdiği Halk Ozanı ve Aşık Halil Karabulut ölümünün 5'nci yılında Kadirli Belediyesi tarafından düzenlenen programla mezarı başında anıldı.
Bölgemizin yetiştirdiği Halk Ozanı ve Aşık Halil Karabulut ölümünün 5'nci yılında Kadirli Belediyesi tarafından düzenlenen programla mezarı başında anıldı.

Kadirli Belediyesi tarafından organize edilen anma programına, Belediye Başkanı Dr. Ömer Tarhan, Mehmetli Beldesi Belediye Başkanı Hamza Büyüköztürk, Kadirli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Muzaffer Yüksel Kaya, İl Kültür ve Turizm eski Müdürü Ahmet Tabur, Biltepe Okulları Müdürü Duran İsaoğlu, Kadirli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürü Tacettin Kabaktepe, Kadirli Lisesi Edebiyat öğretmeni İrfan Can ve sevenleri katıldı.

Belediye Başkanı Dr. Ömer Tarhan, yaptığı konuşmasında merhum halk ozanı ve Aşık Halil Karabulut'un Çukurova'nın yetiştirdiği önemli kişilerden birisi olduğunu, Kadirli Belediyesi olarak aşık ve halk ozanlarına her zaman kapılarının açık bulunduğunu belirterek, merhum Karabulut'a Allah'tan rahmet dileklerini iletti.

Kadirli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Muzaffer Yüksel Kaya ise Türk Halk Edebiyatına Aşık Halil Karabulut olarak geçen şairi 5 yıl önce  kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını belirterek, "Dünyada çok sayıda  devlet kurmuş olan Türk milletinin başarılarının arkasında kültür birliği yatmaktadır. Ülkenin coğrafyasında  yaşayan insanları bir arada tutan en büyük etken kültürdür. Bu kültürün mayalanması aktarılması eskiden ozanlara şairlere, aşıklara düşerdi. Şimdi aynı görevi gazeteciler yapmaya çalışıyor. Halil Karabulut üç yıllık ilk okul eğitimi aldığı halde güzel Türkçeyi kullanmadaki başarısı akademisyenlerin dikkatini çekmiş ve hakkında çok sayıda makale, araştırma yazısı yazılmıştır.

Kendisinin belgeselini de yapan bir kişi olarak Halil Karbulut’u tanımaktan gurur duydum. Bu törenin  düzenlenmesinde katkılarından dolayı Kadirli Belediyesine ve diğer emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Sumbas'lı olan Karabulut'u anma programına kamudan kimsenin katılmamasını da kültüre verdiğimiz değerin acı bir göstergesi olarak kabul ediyorum" dedi.
 
Kur'anı Kerim okunması ve dua edilmesinin ardından program sona erdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar