24 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.5851
EURO34.9295
ALTIN2430.7

Aşık Feymani Şenlikleri’nin 7.’ncisi yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aşık Feymani Şenlikleri’nin 7.’ncisi yapıldı
Abone ol
Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde bu yıl 7.’ncisi düzenlenen “Aşık Feymani Şenlikleri” coşkulu ile gerçekleştirildi.
Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde bu yıl 7.’ncisi düzenlenen “Aşık Feymani Şenlikleri” coşkulu ile gerçekleştirildi.

Kadirli Eğitim ve Kültür Vakfı (KAVAK) tarafından, Kadirli ilçe Kaymakamlığı’nın da desteği ile gearçekleştirilen “7. Aşık Feymani Şenlikleri” ilçeye bağlı tarihi Harkaçtığı Köyü eğitim ve Kültür merkezi müzesinde gerçekleştirildi.

Asıl adı Osman Taşkaya olan Aşık Feymani’nin türküleri gerek kendi sesi, gerekse başka sanatçıların yorumları ile TRT radyoları başta olmak üzere değişik radyolarda yayınlanarak dinleyicilerle buluşuyor.

Aşık Feymani adına Kadirli ilçesinde bu yıl 7.’ncisi düzenlenen şenlikler; saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Program, Kadirli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün Halkoyunları ekibinin gösterileri ile devam etti.

Kadirli Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı İbrahim Boysal törende yaptığı konuşmasında; "Amacımız Türk kültürüne genel anlamda özel anlamda halk aşıklarımıza değer vermek onların değerlerini sergilemek tanıtmak onlara şükran borcumuzu ödemek" dedi.

Düzenlenen etkinlikte, çevre il ve ilçelerden gelen 10 usta ve çırak aşık, atıştı. Yaklaşık 3 saat süren etkinlikte, sahneye çıkan halk ozanlarının seslendirdiği şiir, ağıt ve türküler de vatandaşlar tarafından ilgiliyle izlendi.

Etkinlikte, Osmaniye Ozanlar Şairler Yazarlar Derneği (OŞYAD) Yönetim kurulu üyesi Mahmut Eynallı (Ozan Duranoğlu) konuk olarak türkülerini yorumlayarak, şenliği renklendirdi.

Aşık Feymani adına düzenlenen etkinliğe, Kadir Kaymakamı Muhittin Pamuk, Osmaniye Kültür ve Turizm İl Müdürü Garip Yıl, Osmaniye (eski) Kültür ve Turizm İl Müdürü Ahmet Tabur, Kadirli ilçe Kültür ve Turizm Müdürü Yakup Bucak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Çömert, Kadirli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Muzaffer Yüksel Kaya, Osmaniye Ozanlar Şairler Yazarlar Derneği (OŞYAD) Başkan yardımcısı İzzettin Kanat, Genel Sekreteri Hatice Bahar, Yönetim Kurulu üyesi Mahmut Eynallı ve dernek üyesi Zeliha Çeşme, ilçedeki STK temsilcileri ile yoğun bir kabalık katılım gösterdi.

Etkinlik sonunda emeği geçenlere plaket ve çeşitli hediyeler verilirken, şenliğe katılanlara börek-ayran ikramları yapıldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar