28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3327
EURO35.0641
ALTIN2285.6

“Yeşil Nokta Sanayi Ödülleri 2015” Sahiplerini Buldu!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Yeşil Nokta Sanayi Ödülleri 2015” Sahiplerini Buldu!
Abone ol
ÇEVKO Vakfı (Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı) tarafından; Yeşil Nokta markasını kullanan ve sürdürülebilir hayata katkılarıyla öne çıkan Türkiye’nin önde gelen yerli ve uluslararası firmaları arasında bu yıl ikincisini düzenlediği “Yeşil Nokta Sanayi Ödülleri 2015” yarışmasında kazanan firmalar belli oldu.
ÇEVKO Vakfı (Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı) tarafından; Yeşil Nokta markasını kullanan ve sürdürülebilir hayata katkılarıyla öne çıkan Türkiye’nin önde gelen yerli ve uluslararası firmaları arasında bu yıl ikincisini düzenlediği “Yeşil Nokta Sanayi Ödülleri 2015” yarışmasında kazanan firmalar belli oldu.

ÇEVKO Vakfı’nın Wyndham Grand Levent İstanbul Hotel’de, 15 Aralık’ta düzenlediği “Yeşil Nokta Sanayi Ödülleri” töreninde ayrıca bu yıl 4’ncüsü düzenlenen çevreye duyarlılık gösteren haberlere öncelik veren basın-yayın kuruluşları da, “Geleneksel Yeşil Nokta Basın Ödülleri”ni aldılar.

25 yıldır daha temiz, yaşanabilir bir dünya için çalışan ve uluslararası “Yeşil Nokta” markasının Türkiye’deki kullanım hakkına sahip olan ÇEVKO Vakfı ile Yeşil Nokta marka sözleşmesi olan firmaların katılabildiği “Yeşil Nokta Sanayi Ödülleri”nin bu yılki sahipleri belli oldu.

Ülkemizde, sayıları gittikçe artan “Yeşil Nokta” üyelerinin geri kazanım konusunda yasal sorumluluklarının ötesinde gerçekleştirdikleri örnek çalışmaları kamuoyuna duyurup, benzer çalışmalar yürüten firmaları da özendirerek teşvik etmeyi hedefleyen “Yeşil Nokta Sanayi Ödülleri”nde, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da, Nestle’den Tetrapak’a, P&G’den Frito Lay’e, Unilever’den Boyner ve Akçansa’ya, Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen şirketleri yarıştı.

Atık Yönetimi ve Uygulamaları, Çevre Konulu Sosyal Sorumluluk Uygulamaları, Ambalaj Tasarımında Kaynak Azaltarak Önleme Uygulamaları kategorilerinde; Küçük ve Orta Ölçekli İşletme ve Büyük Ölçekli İşletme olmak üzere 2 ayrı sınıfta ödüllerin verildiği törenin sunuculuğunu ise Toprak Sergen yaptı.

ÇEVKO Vakfı, çeyrek asırdır geri dönüşüm ve daha yaşanabilir bir dünya için çalışıyor!

ÇEVKO Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Okyar Yayalar, yaptığı açılış konuşmasında; Bu yıl, 25’nci yılını kutlayan ÇEVKO Vakfı olarak Yeşil Nokta Sanayi Ödülleri’nin ikincisini, Geleneksel Yeşil Nokta Basın Ödülleri’nin ise dördüncüsünü düzenlediklerini, geri dönüşüm, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya için çeyrek asırdır çalıştıklarını söyledi. Yayalar, “Tek dileğimiz; bu ödüllerin, gelecekte başka firmalar için de ışık olması, daha fazla firma için örnek teşkil etmesi… Yeşil Nokta markasını kullanan ve sürdürülebilir hayata katkılarıyla öne çıkan firmalarımıza, çevre konusuna dikkat çeken basın yayın organlarına teşekkür ediyorum” dedi.

“Yeşil Nokta Sanayi Ödülleri 2015” jürisi!

Yıldız Teknik Üniversitesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Bestamin Özkaya’nın başkanlığındaki “Yeşil Nokta Sanayi Ödülleri 2015” jüri üyelerine de teşekkür plaketlerinin sunulduğu ödül töreninde, Jüri Başkanı Prof. Dr. Bestamin Özkaya törende ödül süreci ile ilgili bilgiler verdi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdür Yardımcısı Aysen Kömürcü, Yeditepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Emre Günal, İSO (İstanbul Sanayi Odası) Çevre ve Enerji Şube Müdürü Erbil Büyükbay, ASD (Ambalaj Sanayicileri Derneği) Genel Sekreteri Aslıhan Arıkan, SKD (İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği) Genel Sekreteri Konca Çalkıvık, ÇEVKO Kamu ve Dış İlişkiler Müdürü- Alphan Eröztürk’ten oluşan jüri üyeleri, teşekkür plaketlerini ÇEVKO Genel Müdürü Yaşar Nadir Atilla’dan aldı.

Yeşil Nokta’nın marka önemi ve prestiji!

ÇEVKO Vakfı Genel Sekreteri Mete İmer de, yaptığı sunum ile Yeşil Nokta markasının yurt dışı ve Türkiye’deki kullanımı ile ilgili bilgiler aktardı. İmer, Yeşil Nokta markasının ‘bir işletmenin ambalaj atıklarıyla ilgili yükümlülüklerini yerine getirdiğinin göstergesi’ olduğunu ifade ederek, çevre duyarlılığı artan tüketicilerin satın aldıkları ürünlerin ambalajlarının üzerinde bu işareti aramaya başladıklarını anlattı. Türkiye’de Yeşil Nokta’nın kullanımının gönüllülük esasına dayalı olduğunu aktaran İmer, “Ekolojik dengeler konusunda endişeleri olan dünyadaki tüketiciler, süreçlerinde çevresel yükümlülüklerini yerine getiren firmaların ürünlerini almak istiyorlar” dedi.

Yeşil Nokta’nın Türkiye’deki kullanımı ile ilgili alt lisans verme hakkının ÇEVKO Vakfı’na ait olduğunu belirten Mete İmer, ÇEVKO Vakfı olarak Türkiye’de Yeşil Nokta’nın iletişimini güçlendirmek üzere tüketiciler, satış noktaları ve ekonomik işletmelerle birlikte çalıştıklarını söyledi. Bu kapsamda, bu yıldan başlamak üzere, ekonomik işletmelere yönelik olarak, Yeşil Nokta Sanayi Ödülleri vermeyi kararlaştırdıklarını anlatan İmer, “Bizler, Yeşil Nokta işaretinin doğru kullanımını Türkiye’de daha çok duyurmak ve daha fazla firmanın bu markayı edinmesini sağlamak istiyoruz. İki yıldır düzenlediğimiz Yeşil Nokta Sanayi Ödülleri ile hem bu yönde yasal yükümlülüklerini yerine getirmenin ötesinde sorumluluk alan firmaları takdir etmek hem de daha fazla firmayı Yeşil Nokta markasını kullanmaya özendirmek amacını taşıyoruz” dedi.

Teşekkür belgesi kazanan firmalar!

Mondi Tire Kutsan, Perfetti Van Melle, Zorluteks Tekstil, Viking Temizlik ve Kozmetik Ürünleri(Küçük ve Orta Ölçekli İşletme Sınıfında), çevre konulu sosyal sorumluluk uygulamaları kapsamında teşekkür belgesi alırken; Coca-Cola Meşrubat, Doğadan, Elif Plastik, Pınar Su, Erek Doğal Kaynak Suyu (Küçük ve Orta Ölçekli İşletme Sınıfında) ambalaj tasarımında kaynak azaltarak önleme kategorisinde teşekkür belgesi sahibi oldular. Çelikel Alüminyum da, atık yönetim sistemi ve uygulamaları kategorisinde teşekkür belgesi kazandı. Kazananlara teşekkür belgelerini ÇEVKO Vakfı Genel Sekreteri Mete İmer sundu.

Yeşil Nokta Teşvik Ödülü kazananlar!

Coca-Cola Meşrubat’ın çevre konulu sosyal sorumluluk uygulamaları kategorisinde sahip olduğu Yeşil Nokta Teşvik Ödülü’nü, Mondi Tire Kutsan da ambalaj tasarımında kaynak azaltarak önleme uygulamaları kategorisinde aldı. Fruko Meşrubat, Perfetti Van Melle, Zorlu Tekstil, Viking Temizlik ve Kozmetik Ürünleri (Küçük ve Orta Ölçekli İşletme Sınıfında), atık yönetim sistemi ve uygulamaları kategorisinin ödül sahipleri oldu. Yeşil Nokta Teşvik Ödülleri’ni kazananlar, ÇEVKO Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Melike Özener’den ödüllerini aldılar.

Yeşil Nokta Sanayi Ödülleri’nin sahipleri!

“Yeşil Nokta Sanayi Ödülleri 2015”in sahipleri de, düzenlenen törende ödüllerini teslim aldı. Akçansa, “Yarını Dönüştüren Çocuklar ve Biyoçeşitlilik” çalışmalarıyla, çevre konulu sosyal sorumluluk uygulamaları kategorisinde Yeşil Nokta Sanayi Ödülü’nü almaya hak kazandı. Yine aynı kategoride; Boyner “İyiliğe Dönüştür” projesiyle, Tetra Pak ise “Küçük Şeyler Doğayı Yeniler” projesiyle ödül sahibi oldular. Çevre konulu sosyal sorumluluk uygulamaları kategorisinde kazanan firmalar, ödüllerini ÇEVKO Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Esra İren’den aldılar.

Frito Lay ve Nestle Waters da, ambalaj tasarımında kaynak azaltılarak önleme uygulamaları kategorisinin kazananları olurken; ödülleri, ÇEVKO Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Orhun Kutevu tarafından kendilerine sunuldu.

Atık yönetimi sistemi ve uygulamaları kategorisinde “Yeşil Nokta Sanayi Ödülü” almayı hak kazanan firmalar olan Frito Lay, Procter& Gamble ve Unilever, ödüllerini ÇEVKO Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Okyar Yayalar’dan aldılar.

Geleneksel Yeşil Nokta Basın Ödülleri’nin bu yıl kazanan yayınları!

Bu yıl 4’ncüsü düzenlenen “Geleneksel Yeşil Nokta Basın Ödülleri”nde ise, 2015 yılı boyunca çevreye duyarlılık gösteren haberlere öncelik veren basın-yayın kuruluşları da ödüllendirildi. TV kategorisinde Habertürk TV, gazete dalında Milliyet, haber ajansı dalında ise Anadolu Ajansı seçildi. Best FM, radyo kategorisinde en duyarlı radyo seçilirken, internet-web haber kategorisinde haberler.com ödül aldı. Dergi kategorisinde EKO IQ ödülün sahibi olurken, çevre haberlerine gösterdikleri hassasiyet ve Yeşil Nokta Ödül Töreni’ne yayın olarak verdikleri destek ve katkılarından dolayı BloombergHT TV de, ÇEVKO Yeşil Nokta özel ödülü aldı.

Melis&Cenk Sökmen’den caz ziyafeti!

“Yeşil Nokta Sanayi Ödülleri 2015” ödül töreni finalinde ise konukları güzel bir müzik dinletisi bekliyordu. Melis&Cenk Sökmen ikilisinin sunduğu caz dinletisi ile törene katılanlar keyifli bir final töreni yaşadılar.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar