28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3245
EURO35.1139
ALTIN2302.2

Yabancının Türkiye'ye güveni tam

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yabancının Türkiye'ye güveni tam
Abone ol
FETÖ'nün darbe girişimi sonrasında uluslararası şirketler, Türkiye ekonomisine güvendiklerini, yatırımlarında herhangi bir erteleme ya da değişikliğin söz konusu olmadığını bildirdi.
FETÖ'nün darbe girişimi sonrasında uluslararası şirketler, Türkiye ekonomisine güvendiklerini, yatırımlarında herhangi bir erteleme ya da değişikliğin söz konusu olmadığını bildirdi.

Uzun yıllardır Türkiye'de bulunan uluslararası şirketler, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşın, Türkiye ekonomisine duydukları güvenin etkisiyle planladıkları yatırımları hız kesmeden sürdürecekleri mesajını verdi.

AA muhabirlerinin edindiği bilgilere göre, Türkiye'de faaliyet gösteren küresel şirketler, yatırımlarında herhangi bir erteleme ya da değişikliğe gitmeyecek.

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Mercedes-Benz Türk yetkilileri, Türkiye'nin dönem dönem zor zamanlar geçirdiğini kaydetti.

Türkiye'de 49 yıllık tarihi olan şirketin, ekonomik ve politik açıdan zor zamanlarda da kendini her daim Türkiye'nin bir parçası olarak gördüğünü ve yatırımlarının doğruluğuna inandığını belirten yetkililer, "Bugün 950 milyon avroyu aşan toplam yatırımımız ve 6 binin üzerinde çalışanımız, Mercedes-Benz Türk olarak Türkiye'ye olan güvenimizin en önemli göstergesidir. Üretim ve satış faaliyetlerimiz planlandığı gibi normal seyrinde devam etmektedir. En kısa zamanda tüm ülkenin arzuladığı huzur ortamına kavuşacağına inanıyoruz." ifadelerini kullandı.
"Uzun vadeli bakış açısıyla yatırım kararı alıyoruz"

Shell Türkiye Ülke Başkanı Ahmet Erdem de şirketin, 93 yıldır Türkiye'de faaliyet gösterdiğini anımsatarak, kendilerinin uzun vadeli bakış açısıyla yatırım kararı aldıklarını söyledi.

Darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasının, Türkiye'nin geleceğine olan güven ve inançlarını daha da kuvvetlendirdiğini vurgulayan Erdem, şunları ifade etti:

"Türkiye çok partili demokrasiye ve hukuk devletine olan bağlılığını, bu darbe girişimini başarısızlığa uğratarak tüm dünyaya göstermiştir. Bundan sonra demokrasinin, ekonomi ve hukuk devletini daha da güçlendirecek adımların önü açılmıştır. Darbe girişiminin başarısız olmasının ardından iş dünyasının birleşerek hep birlikte önümüzdeki dönem için daha fazla çalışma ve daha fazla üretim çağrısı yapması, tüm yatırımcılara ve şirketlere güven vermiştir. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) proaktif bir yaklaşım sergileyerek piyasalardaki belirsizliği azaltmaya yönelik tedbirler alması, finans sisteminin, piyasaların ve ticaretin ilk iş günüyle işlemeye devam etmesi ekonomik açıdan çok olumlu olmuştur."
"Türkiye'de yatırımlara hız kesmeden devam edeceğiz"

DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş ise bu süreçte müşterilerinin her türlü ihtiyacını gerektiği şekilde karşıladıklarını, bundan sonra da bütün gayretleriyle karşılamaya özen göstereceklerini kaydetti.

Müşterilerine ve Türkiye'nin geleceğinde stratejik öneme sahip projelere olan desteklerini artırarak sürdüreceklerini belirten Ateş, "Kurulduğumuz ilk günden beri yılmaz savunucusu olduğumuz cumhuriyetimizin ve milli duruşumuzun bize verdiği güçle inanıyoruz ki, Türkiye Cumhuriyeti her badirede olduğu üzere yaşadığı bu müessif olaydan da güçlenerek çıkacaktır. Yaşanan üzücü olayları yüreğimizin derinliklerine gömerek, ülkemizin aydınlık geleceğine omuz omuza yürüyeceğimize inancımız tamdır." diye konuştu.

Coca Cola İçecek yetkililerince de "Türkiye, Orta Doğu, Orta Asya ve Pakistan'da faaliyet gösteren bölgesel bir Türk şirketi olarak, Türkiye Cumhuriyetine ve memleketimizin ekonomisine inancımızın tam olduğunu ve Türkiye'de planladığımız yatırımlara hız kesmeden devam edeceğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız." mesajı verildi.
"Türkiye'ye desteğimizi sürdüreceğiz"

Vodafone Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Gökhan Öğüt, Türkiye'nin kendileri için önemli ve hızlı büyüyen bir pazar olduğunu aktararak, 10 yıldır faaliyet gösterdikleri Türkiye pazarına güven ve bağlılıklarının sürdüğünü dile getirdi.

Unilever yetkilileri tarafından da şirketin Türkiye'de 100 yılı aşkın zamandır faaliyet gösterdiğine işaret edilerek, Unilever'in Türkiye'ye bakışının uzun vadeli olduğu bildirildi.

Bu nedenle Türkiye'deki yatırımların hız kesmeden devam edeceğini vurgulayan yetkililer, "Türkiye'de yatırımlarımız, yarattığımız 5 bin kişinin üzerindeki istihdam, kaliteli üretim ve iş süreçleri anlayışımız, insan kaynakları politikamızla ülke ekonomisine ve topluma değer katmaktan gurur duyuyoruz. Bu yönde ilerlemeye devam etmek kararlılığındayız." ifadelerini kullandı.

Procter&Gamble (P&G) Türkiye ve Kafkasya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu ise "30 yıldır Türkiye'de olan P&G, güvenilir markalarıyla Türk tüketicilerinin hayatlarına dokunmaya ve onların günlük yaşamlarını kolaylaştırmaya yönelik taahhüdünü sürdürmektedir." dedi.
"Sigortalılarımızın gerçekleşen hasarlarını tazmin edeceğiz"

PepsiCo Türkiye yetkilileri, şirketin 50 yılı aşkın süredir faaliyet gösterdiği Türkiye'de, istikrar ve huzur ortamının en kısa sürede sağlanacağına inandıklarını belirterek, "Türkiye, PepsiCo için önemli bir pazar. 5 fabrikamız ve 3 binden fazla doğrudan çalışanımızla uzun vadeli sürdürülebilir büyümemize hız kesmeden devam edeceğiz" açıklamasını yaptı.

Allianz Türkiye CEO'su Aylin Somersan-Coqui de Türkiye'nin güçlü ekonomisine ve özverili insanlarına güvendiklerini söyledi.

Allianz Türkiye olarak çalışanlarıyla iş süreçlerinde herhangi bir aksama yaşamadan müşterilerine hizmet vermeyi sürdürdüklerini kaydeden Coqui, "Sigortalılarımızın gerçekleşen hasarlarını, bu durum özelinde işleme alarak tazmin edeceğimizi duyurduk. Geçtiğimiz 8 yıl içerisinde Türkiye'ye yaptığımız 1 milyar avrodan fazla yatırımla ülke ekonomisinin gelişimine katkı sağlayan bir kurum olarak, bundan sonra da toplumumuzun yaşam kalitesini artırmaya ve müşterilerimizin hayatlarının her evresinde yanlarında olmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Unit International Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Aysal ise yaşanan darbe girişiminin bir kez daha cumhuriyetin temeli olan demokratik hukuk devletinin gücünü ortaya koyduğunu belirtti.

Bu olağanüstü sürecin sağduyu ve toplumun tüm kesimlerinin barışçıl dayanışmasıyla hızla aşılacağına yürekten inandığını dile getiren Aysal, "Barış içinde bir arada yaşamın garantisi olan hukukun üstünlüğü ilkesinden ve anayasanın temel kurallarından taviz vermeden, ülkemiz için çalışmaya ve üretmeye devam etmek üzerimize düşen en önemli görevdir. Olaylarda yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum." ifadelerini kullandı.

Muhabir:Huseyin Demir - Gökhan Yıldız

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar