28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3141
EURO35.0756
ALTIN2278.2

Vodafone Park 3 Yaşında

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vodafone Park 3 Yaşında
Abone ol
İlk yılında Beşiktaş JK’nın üst üste iki şampiyonluğuna tanıklık eden Vodafone Park, 3’üncü yaşını kutluyor.

İlk yılında Beşiktaş JK’nın üst üste iki şampiyonluğuna tanıklık eden Vodafone Park, 3’üncü yaşını kutluyor.

2016’da StadiumDB.com tarafından “Yılın En İyi Stadyumu”, 2017’de ise “Stat Tasarımı ve Gelişimi Ödülleri”nde “Yılın Projesi” seçilen Vodafone Park, 14 Ağustos’ta UEFA Süper Kupa finaline evsahipliği yapmaya hazırlanıyor.

10 Nisan 2019 – Türkiye’nin ilk akıllı stadyumu Vodafone Park, 3 yaşına bastı. Tam 1.065 gün süren inşaat sürecinin ardından 11 Nisan 2016’da açılan Vodafone Park, Türkiye’de ilk yılında iki şampiyonluk gören ilk ve tek stadyum olurken, Beşiktaş JK’ya üçüncü yıldızı da getirdi.



Mimari ve teknik özellikleri, atmosferi ve taraftar coşkusu, ekosistemi ve akıllı stadyum altyapısı ile tüm dünyanın beğenisini kazanan Vodafone Park, 2016 yılında dünyanın en saygın spor sitelerinden StadiumDB.com tarafından “Yılın En İyi Stadyumu”, 2017’de ise İspanya’da düzenlenen “Stat Tasarımı ve Gelişimi Ödülleri 2017”de “Yılın Projesi” seçildi. Vodafone Park, 14 Ağustos’ta UEFA Süper Kupa finaline evsahipliği yapacak.

Beşiktaşlıları Avrupa’nın en iyi statlarından birine kavuşturmanın onur ve gururunu duyduğunu belirten Beşiktaş JK Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Orman, şunları söyledi:

“Vodafone Park, hep birlikte kapılarını açtığımız günden bu yana tüm Beşiktaş JK camiası için çok özel bir yere sahip. Tarihi İnönü ve Şeref Bey statlarımızın mirası niteliğindeki evimizin üçüncü kuruluş yılını hep birlikte kutluyor olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bu önemli kompleks, hizmete açıldığı günden bu yana dünya çapındaki birçok önemli yapıyı geride bırakarak önemli ödüllere de layık görüldü. Stadımız, benzersiz atmosferi ve büyük Beşiktaş taraftarının coşkusuyla, uluslararası karşılaşmalarda da rakip takımların ve spor ekosisteminin de sıkça gündeme taşıdığı bir yapı olmayı başardı. Akıllı stat özellikleri, kullanılan yenilikçi teknolojiler, çokamaçlı kullanım imkânları, içinde bulunduğu çevreye uyum ile yapım ve açılış aşamasındaki tanıtım çalışmalarını kapsayan farklı kriterlerle, gurur duyduğumuz bir proje oldu. Vodafone Park’tan söz ederken müzemize de mutlaka değinmek gerekir. Kısa süre önce, ülkemizin en kapsamlı spor müzesinin de ikinci yılını kutladık. Gelecekte de bu önemli yapıyı hem iyi bakarak hem de günden güne geliştirerek, gelecek nesillerin de gurur duyacağı bir eser olarak Beşiktaş JK’nın geleceğine miras bırakmak istiyoruz. Bu önemli eserin hayata geçirilmesinde ve camiamıza kazandırılmasında, sponsor olarak değil gerçek bir yol arkadaşı olarak destek veren Vodafone’a ve emeği geçen herkese içtenlikle teşekkür ediyorum.”

Beşiktaş JK ile 6 yıl önce 150 milyon doları aşan toplam değeriyle Türk spor tarihinin en büyük sponsorluk anlaşmasına imza attıklarını ifade eden Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy ise şöyle konuştu:

“Vodafone Park pek çok inovatif özelliğinin yanı sıra teknolojisiyle de öne çıkan bir stadyum. Türkiye’nin en fazla teknoloji yatırımı yapılan stadyumu olan Vodafone Park’a yaptığımız sadece altyapı yatırımı 10 milyon doları aştı. Dünyadaki en iyi örnekleri inceledik ve küresel ortaklarla işbirliği yaptık. Vodafone Park’a dünyanın en ileri teknolojik altyapılarından birini kurduk. Bu altyapıyı Avrupa’da bir ilk olarak inşaat aşamasından itibaren planlı ve entegre bir biçimde hayata geçirdik. Vodafone Park’ı dünyadaki birçok stadyumdan ayıran en önemli özelliği bu diyebiliriz. Bugün, taraftarlara ve ziyaretçilere maç günleri uçtan uca dijital deneyim yaşatabiliyoruz. Vodafone Park, akıllı bir stadyum olmanın yanı sıra müzik, kültür-sanat, moda, eğlence ve diğer etkinliklere de evsahipliği yapıyor. Biz bu yatırımla İstanbul’a ve Türk sporuna önemli bir eser kazandırdığımıza inanıyoruz. Vodafone Park’ın üçüncü yaşını kutlamaktan mutluluk duyuyoruz.”

Sosyal yaşam alanı

Dünyanın en güzel yerlerinden birinde tarihi ve eşsiz dokusuyla ziyaretçilerini ağırlayan Vodafone Park, son 3 yılda şehre ve semte hizmet eden çok amaçlı bir şehir kompleksi, bir cazibe merkezi, bir sosyal yaşam alanı halini aldı. Türkiye’nin ilk dijital defilesinin gerçekleştirildiği Vodafone Park, Vodafone’un Türkiye’deki en dijital mağazasına, Türkiye’nin en büyük spor müzesi Beşiktaş Müzesi’ne ve Beşiktaş JK’nın yönetim ofisine evsahipliği yaparken, Divan Cafe ve White Pepper gibi restoranlarla ziyaretçilere Boğaz manzarasında eşsiz lezzetler sunuyor. Vodafone Park aynı zamanda, dijital müzik platformu Vodafone FreeZone Stüdyo’yu da bünyesinde barındırıyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar