18 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.4985
EURO34.8355
ALTIN2488.5

Tübitak’ın Düzenlediği Yarışta İAÜ’den Önemli Başarı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tübitak’ın Düzenlediği Yarışta İAÜ’den Önemli Başarı
Abone ol
İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ), Türkiye Bilimsel ve Tenkolojik Araştırmalar Kurumu (TÜBİTAK) tarafından 12.’si düzenlenen Alternatif Enerjili Araç Yarışları’nda (Efficiency Challenge Electric Vehicle) üçüncü olarak dereceye girme başarısını gösteren tek vakıf üniversitesi oldu.
İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ), Türkiye Bilimsel ve Tenkolojik Araştırmalar Kurumu (TÜBİTAK) tarafından 12.’si düzenlenen Alternatif Enerjili Araç Yarışları’nda (Efficiency Challenge Electric Vehicle) üçüncü olarak dereceye girme başarısını gösteren tek vakıf üniversitesi oldu.

Danışmanlığını İAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zafer Utlu’nun yürütmüş olduğu İAÜ Enerji Kulübü Elektrikli Araç Takımı “Elektro Aydın”, Kocaeli Körfez Pisti’nde yapılan yarışlardan üçüncülük madalyası ve kupasıyla döndü.

"Efficiency Challenge Electric Vehicle" adıyla düzenlenen yarışlarda dereceye girenlere ödülleri, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Arif Ergin ve diğer ilgililer tarafından verildi.

İAÜ Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Mustafa Aydın da yarışta üçüncü olan Elektro Aydın’ı tebrik ederek “Bu başarıda emeği geçen hocalarımıza ve öğrencilerimize bize bu gururu yaşattıkları için teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizin bu tarz yarışmalarda elde ettikleri başarılar İstanbul Aydın Üniversitesi’nin sadece teoride kalmadığının, eğitim anlayışını ve kalitesini pratiğe yansıttığının da en büyük göstergesidir.” dedi.

“AR-GE’YE VERDİĞİMİZ ÖNEMİN ÖDÜLÜNÜ ALDIK”

İAÜ’nün bilim ve teknoloji alanında kapasitesini her öğretim yılında arttırdığını vurgulayan Dr. Mustafa Aydın şunları söyledi:

“Yenilikçi ve sürdürülebilir çalışmalara imza atan bir üniversiteyiz. Ülkemizin her alanda milli üretimleri olan ve sıçrama yaptıracak AR-GE’ye ağırlık vermesi gerekiyor. Biz Türkiye’nin bilim, teknoloji ve yenilik alanlarında dünya çapında söz sahibi olmadan ekonomik ve siyasi hedeflerine ulaşamayacağını biliyor, öğrencilerimize bunu vurguluyoruz. Üniversitemizin bilim, teknoloji ve yenilik kapasitesini her öğretim döneminde arttırıyoruz. Kaynaklarımızı önemli oranda AR-GE’ye ayırmamızın bir ödülü ile karşı karşıya kaldık. Öğrencilerimizi, AR-GE kaynağımızla entegre bir eğitime yönlendirmemizin nedenli doğru olduğunu bu ödülle bir kez daha gördük. TÜBİTAK’ın desteği ve yönlendirmesiyle öğrencilerimizin motivasyonu daha da artıyor.”

TÜBİTAK tarafından alternatif enerji kaynakları konusunda kamuoyunda farkındalığı yükseltmek, alternatif enerji teknolojilerinin yaygın kullanımı için gerekli beyin gücü ve bilgi birikiminin oluşmasını sağlamak, üniversite öğrencilerinin teorik bilgilerini takım çalışmasıyla başta elektrik ve hidrojen olmak üzere temiz ve yenilenebilir enerji kaynaklarıyla çalışacak ürünler ortaya koymaya özendirmek amacıyla yapılan yarışlarda 37 takım finalde yer almaya hak kazandı. İAÜ Enerji Kulübü Elektrikli Araç Takımı “Elektro Aydın” farklı disiplinlerden 25 öğrenciden oluştu.

Elektro Aydın’ın akademik danışmanları Prof. Dr. Zafer Utlu ve Yrd. Doç. Dr. Behiye Yüksel olurken, sürücü koltuğunda Umut Cem Saraçlar ve takım kaptanlığında Barış İldaş görev yaptı.

Sponsorluk takım kaptanlığını Çağla Özaşamış’ın yaptığı Elektro Aydın takımının elektrik takımının kaptanlığını Mustafa Akbulut, mekanik takım kaptanlığını Ahmet Anıl Kaya, yazılım sorumluluğunu da Yiğit Nuhuz yürüttü.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar