28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3233
EURO35.0886
ALTIN2282.2

THY’den uçakta bebeğe müdahale eden Rektöre teşekkür!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
THY’den uçakta bebeğe müdahale eden Rektöre teşekkür!
Abone ol
Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, geçtiğimiz günlerde ABD’ye seyahati sırasında Türk Hava Yolları uçağında rahatsızlanan bir bebeğe müdahale etti.

Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, geçtiğimiz günlerde ABD’ye seyahati sırasında Türk Hava Yolları uçağında rahatsızlanan bir bebeğe müdahale etti.

Prof. Dr. Tarhan’ın müdahalesiyle ateşi düşürülen bebek, sağlıklı bir şekilde seyahatini tamamlarken, THY yetkilileri Prof. Dr. Tarhan’a teşekkür ederek “smiling doctor” programına dahil olmasını önerdi.

Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, geçtiğimiz Mayıs ayında Amerikan Psikiyatri Birliği (APA) kongresine katılmak üzere ABD’ye giderken, İstanbul-New York uçuşunu yapan Türk Hava Yolları uçağında bir bebek aniden rahatsızlandı. Romanyalı bir ailenin henüz 1 yaşını doldurmamış bebeği yüksek ateşten dolayı fenalık geçirirken, kabin görevlilerinin anonsu üzerine Prof. Dr. Nevzat Tarhan, yerinden kalkıp uçaktaki acil müdahale kitinde bulunan çocuk ilaçları ile bebeğe müdahale etti.

“Sara nöbeti geçirebilirdi”

Anonsu duyduğunda yerinden kalkıp bebeğin yanına gittiğini belirten Prof. Dr. Nevzat Tarhan, “Hekim olduğumu söyleyerek bebeğin yanına gittim, bebeğin 39 derece üstünde ateşi vardı, anne çocuğunu susturamıyordu. Uçağın acil müdahale kitinde çocuk ilaçlarından uygun olanları boy-kilo oranına göre verdim. Psikiyatri uzmanı olmadan 4 yıl pratisyen hekimlik yaptım. Oradaki tecrübelerime dayanarak müdahaleyi yapıp çocuğun ateşini düşürdük, müdahale etmeseydik yüksek ateşten sara nöbeti geçirebilirdi” şeklinde konuştu.

Uçuş boyunca belirli aralıklarla çocuğun yanına gidip sağlık durumunu kontrol eden Prof. Dr. Tarhan, çocuğun sağlıklı bir şekilde seyahati tamamlamasına yardımcı oldu.

“Mesleki bir zorunluluk”

Prof. Dr. Tarhan, bebeğin ateşinin düşmesi ile mutluluk yaşadıklarını belirterek “Çocuğu huzurlu bir şekilde uyuyor görünce, annenin yüzü gülünce mesleki doyumu yaşadım. Bu, parayla ölçülemez. Maddi bir karşılığı yok ama manevi hazzı çok büyük. Müdahaleden sonra yanımda oturan kişinin çocuk cerrahı olduğunu öğrendim fakat o kalkıp yardım etmedi” şeklinde konuştu.

THY’den teşekkür mektubu

Öte yandan Türk Hava Yolları, uçaktaki müdahalesinden dolayı Prof. Dr. Nevzat Tarhan’a teşekkür mektubu göndererek “Smiling doctor” programına dâhil olması konusunda öneride bulundu. THY’nin söz konusu programına katılan olan hekimler, uçuşları sırasında sağlık problemi yaşayan diğer yolculara yardımcı olurken, teşekkür amacıyla hediye mil ile ödüllendiriyorlar.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar