28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3141
EURO35.0756
ALTIN2278.2

Sabancı Üniversitesi'nin 8 Mart'a Özel Etkinlikleri Devam Ediyor,Cinsellik

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sabancı Üniversitesi'nin 8 Mart'a Özel Etkinlikleri Devam Ediyor,Cinsellik
Abone ol
Sabancı Üniversitesi’nin tüm aya yaydığı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü özel etkinlikleri devam ediyor.

Sabancı Üniversitesi’nin tüm aya yaydığı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü özel etkinlikleri devam ediyor.

Üniversite bünyesindeki Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Mükemmeliyet Merkezi tarafından düzenlenen etkinlikler kapsamında, Karaköy Minerva Palas’ta ‘Toplumsal Cinsiyet Açısından Sağlık, Beden ve Cinsellik’ konusunun ele alındığı panel düzenlendi.

Sabancı Üniversitesi’nden Ayşecan Terzioğlu’nun moderatörlüğünü üstlendiği panelde, Cinsel Eğitim Tedavi ve Araştrıma Merkezi’nden (CETAD) Seven Kaptan “Lezbiyen, Biseksüel ve Trans Kadın Cinselliği, Heteronormativitenin Köstekleri” başlıklı bir konuşma gerçekleştirdi. Kaptan, heteronormativitenin sebep olduğu toplumsal baskılar sebebiyle, kişilerin cinsel yönelim ve cinsiyet kimliklerini ifade etmekte büyük sıkıntılar yaşadığına ve bu sıkıntıları dile getirmekte zorlandıklarına dikkat çekti.

“Kadın ve LGBTİ’ler İçin Sağlık Hizmeti Uygulamaları” konusunda belediyelerin konuyla ilgili sağlayabileceği ya da sağlamakla yükümlü olduğu hizmetler hakkında bilgi veren Şişli Belediyesi Toplumsal Eşitlik Birimi’nden Elif Avcı, Şişli Belediyesi’nin uygulamalarını aktardı.  LGBTİ’ler için Şişli Belediyesi’nde başlattıkları ücretsiz jinekoloji hizmetinin tüm belediyelere örnek olması etmesi gerektiğini dile getiren Avcı, farklı gruplara ait ve farklı ihtiyaçları olan tüm vatandaşlara eşit hizmet sunmanın önemine dikkat çekti.

Işık Üniversitesi’nden Doç. Dr. Maral Erol, “Türkiye’de Orta Yaş ve Sonrası Cinsiyet Rolleri ve Cinsellik” konusunu ele aldığı konuşmasında toplamsal cinsiyetin yaşlanma ve cinsellik üzerindeki etkilerine değindi. Erol, menopoz ve andropoz hakkında bilinmeyenleri dinleyenlerle paylaşırken, orta yaş sorası cinsiyet rolleri ve cinsellik deneyimlerinin erkek egemen normlar tarafından şekillendiğini ifade etti.

Sabancı Üniversitesi’nin etkinlikler serisi,13 Mart Pazartesi günü 17.00 -19.00 saatleri arasında yine Karaköy Minerva Palas’ta düzenlenecek; Başak Tuğ ve Feyza Akınerdem’in konuşmacı olarak katılacağı ve “Filmlerde Kadın Bedeni, Aile ve Cinsellik” başlığının ele alınacağı söyleşiyle devam edecek.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar