25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5723
EURO35.0394
ALTIN2432.5

Sabancı Üniversitesi AACSB akreditasyonunu yeniledi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sabancı Üniversitesi AACSB akreditasyonunu yeniledi
Abone ol
Sabancı Üniversitesi dünya liginde bir üniversite olma yolunda güçlü adımlarla ilerliyor.

Sabancı Üniversitesi dünya liginde bir üniversite olma yolunda güçlü adımlarla ilerliyor.

Sabancı Üniversitesi Yönetim Bilimleri Fakültesi, dünyanın önde gelen akreditasyon kuruluşlarından AACSB tarafından verilen akreditasyonu yenileyerek kalitesini bir kez daha tescil etti.

Sabancı Üniversitesi uluslararasılaşma hedefleri doğrultusunda dev bir daha atarak, AACSB Akreditasyonu’nu yeniledi.

Sabancı Üniversitesi Yönetim Bilimleri Fakültesi, dünya üzerinden yönetim bilimleri eğitiminin “küresel kalite belgesi” olarak kabul edilen AACSB tarafından Türkiye’den akredite edilen en genç yönetim bilimleri okulu ünvanını korudu.

AACSB Akreditasyonu, bu konuda eğitim veren okulların yüzde 5’inden azında bulunuyor.

Akreditasyon alma sürecinde yönetim bilimleri okulları, uluslararası bir ekip tarafından denetim ve inceleme sürecinden geçiyor.

Sabancı Üniversitesi Yönetim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Füsun Ülengin akreditasyonla ilgili olarak “İşletme eğitiminde mükemmellik konusunda damgasını vurmakta olan AACSB Akreditasyonu; dünya işletme okullarının yüzde beşinden daha azı tarafından kazanılmıştır.

AACSB Akreditasyonunun sağlanması ve sürdürülmesi, yüksek kaliteli bir öğretim ortamı, sürekli iyileştirme taahhüdü ve işletmelerin ihtiyaçlarına yanıt veren bir müfredat gerektirmektedir” dedi.

Yenilenen akreditasyonun; beş yıl önce ilk akreditasyonun alınmasından itibaren bir kültür ve sürekli iyileştirme sistemi yaratmayı başardıklarını teyit ettiğini belirten Ülengin, bu çabaların Sabancı Üniversitesi Yönetim Bilimleri Fakültesi’ni, Türkiye ve bölgedeki, lider ve kaliteli iş okullarından biri olarak, konumunu daha da güçlendirdiğini açıkça gösterdiğini dile getirdi.

Füsun Ülengin “Bu fazlasıyla önemli başarı; öğretim üyelerimiz, öğrencilerimiz, üniversite ve öğretim üyeleri yönetimi, danışma kurulu üyeleri, mezunlar, ortak bilimsel projeler yaptığımız şirketler ve bizimle birlikte çalışan organizasyonlar da dahil olmak üzere Sabancı Üniversitesi Yönetim Bilimleri Fakültesi ailesinin tümünün katkısı olmadan gerçekleşemezdi.

Yenilenen enerjimiz ile; misyon ve vizyonumuz doğrultusunda yeniliklere yelken açmaya ve en kaliteli eğitim ve araştırmaları sunmaya devam edeceğiz” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar