29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3842
EURO35.0429
ALTIN2326.4

Koç Üniversitesinden Denizcilik Forumu Çalıştayı Düzenlendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Koç Üniversitesinden Denizcilik Forumu Çalıştayı Düzenlendi
Abone ol
Koç Üniversitesi Denizcilik Forumu (KÜDENFOR) 1 Kasım 2016 günü Rahmi M. Koç Müzesi Konferans Salonu’nda ‘’Sadun Boro Rotasında Türk Amatör Denizciliğinin 21. yüzyıl Vizyonu’’ adlı çalıştayı gerçekleştirdi.
Koç Üniversitesi Denizcilik Forumu (KÜDENFOR) 1 Kasım 2016 günü Rahmi M. Koç Müzesi Konferans Salonu’nda ‘’Sadun Boro Rotasında Türk Amatör Denizciliğinin 21. yüzyıl Vizyonu’’ adlı çalıştayı gerçekleştirdi.

KÜDENFOR’un, kurulduğu 4 Aralık 2015 tarihinden itibaren denizcilik alanında geliştirdiği bilimsel yaklaşımlarla, “halkımız ve devletimizle denizcileşmek’’ idealine hizmet etme ilkesi çerçevesinde düzenlenen seri çalıştayların altıncısında Türk amatör denizciliğine katkı sağlayan tüm paydaşlar bir araya geldi, deniz ve denizcilik kültürümüzün lokomotifi olan bir alanda 12 bildiri sunuldu.

5 Haziran 2015 günü, sonsuzluk seyrine yolcu ettiğimiz, Türk amatör denizciliğinin duayeni, mavi uygarlık rotasının kaptanı Sadun Boro’nun doğum gününde 130 katılımcıyla gerçekleştirilen çalıştaya başta Sadun Boro’nun eşi Oda Boro ve kızı Deniz Kısmet Polat olmak üzere Türk Amatör denizciliğinin öncü dünya gezginleri katıldı.

Çalıştaya katılanlar arasında 1932-1936 yılları arasında 5 metrelik branda bir yelkenli ve kürekli sandalla Akdeniz’i dolaşan ilk gezginimiz Mustafa İhsan Denizaşan’ın kızı Nevin Ersoy Denizaşan; tüm okyanusları kürekle aşarak Guinness Rekorlar kitabında dört ayrı rekor unvanına sahip okyanus kürekçimiz Erden Eruç’un babası Cemal Eruç; yelkenli bir tekneyle dünya turu yapan Ekrem İnözü, Osman Atasoy, Zuhal Atasoy, Haluk Karamanoğlu, Deniz Karamanoğlu, Derin Karamanoğlu, Kristina Karamanoğlu, Özkan Gülkaynak ve Antartika’ya yelkenle giden ilk kadın denizcimiz Sibel Karasu ve Türk medyasında amatör denizciliğin öncülüğünü yapan Hürriyet Gazetesi eski genel yayın yönetmenlerinden ve Sadun Boro dünya seyahatinin medya sponsoru Necati Zincirkıran, Deniz Kuvvetleri eski komutanlarından Emekli Oramiral Özden Örnek yer aldılar.

Kendisi de bir amatör denizci olan ve yelkenli ile dünyayı gezen Koç Holding A.Ş. Şeref Başkanı Rahmi M. Koç’un mesajıyla başlayan çalıştayda birinci oturumda Sadun Boro’nun Amatör Denizcilik ve Çevre Yaklaşımı; ikinci oturumda Türk Amatör Denizciliğinin Barınma, Bayrak ve Bağlama Kütüğü Sorunları; üçüncü oturumda Amatör Denizciliğin Eğitim/Ehliyet ve Çevre Sorunları (Mavi Kart Uygulaması) ve son oturumda Amatör Denizciliğimizin 21. yüzyıl Vizyonu ele alındı.

Çalıştayda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndan katılan temsilcilerle tüm sorun alanlarının kamu temsilcileriyle derinlemesine ve karşılıklı tartışılmasına olanak sağlandı. Geleceğe yönelik kısa, orta ve uzun vadede alınması gereken pratik, uygulanabilir, denetlenebilir, basit, etkin ve ekonomik çözüm önerileri geliştirildi.

KÜDENFOR direktörü Emekli Amiral Cem Gürdeniz, sekiz kişiye bir otomobilin, fakat 2514 kişiye bir amatör denizci teknesinin düştüğü ve hak ettiği denizcileşme idealine kavuşamayan ülkemizde, amatör denizciliğin ekonomik yeteneklerimizle, çevre ve doğa ile uyumlu şekilde geliştirilmesine ışık tutmasını sağlamak üzere, çalıştay sonuçlarının başta kamu olmak üzere, amatör denizcilik sektörünü ilgilendiren tüm kurum ve kuruluşlarla paylaşılacağını belirtti.

Koç Üniversitesi Denizcilik Forumu, denizcilik gücünün değişik alt alanlarını bu türden akademik faaliyetlerle incelemeye ve yeni fikirler üreterek Türkiye’nin denizcileşmesine katkı sağlamaya devam edecek.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar