19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5968
EURO34.8015
ALTIN2496.1

İftarlık Gazoz Ünlüleri Buluşturdu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İftarlık Gazoz Ünlüleri Buluşturdu
Abone ol
İftarlık Gazoz filminin yapımcılarından Elif Dağdeviren, özel bir yemek ve ardından film gösterimiyle ünlü isimleri bir araya getirdi.

İftarlık Gazoz filminin yapımcılarından Elif Dağdeviren, özel bir yemek ve ardından film gösterimiyle ünlü isimleri bir araya getirdi.
Mehmet Aslantuğ'dan Buket Uzuner'e, Nebahat Çehre'den Alev Alatlı'ya, Ömer Laçiner'den Hale Soygazi'ye, Kenan İmirzalıoğlu-Sinem Kobal çiftinden Deniz Ülke Arıboğan’a kadar Türkiye'nin sanat, düşün ve cemiyet dünyasının izdüşümü İFTARLIK GAZOZ için aynı masada yan yanaydı. Film gösterimi ardından görüşlerini dile getiren katılımcılar, tüm ekibi ayakta alkışladı.

İftarlık Gazoz için Türkiye’nin adeta izdüşümü olan birbirinden farklı isimler aynı yemek ve özel film gösteriminde bir araya geldi. Anadolu topraklarında yüzlerce yıldır süren ve her devirde hiç eskimeyen usta-çırak ilişkisini, Ramazan günlerinde tutulan oruç ve 1970'li yıllarda hakim olan siyasi olayları merkeze alarak anlatan İFTARLIK GAZOZ, gençlerin yanı sıra, ağırlıklı olarak o günlere tanıklık etmiş isimleri aynı masada buluşturdu. 1980 öncesi yıllarda kimi gazeteci kimisi yazar, sinema oyuncusu, öğrenci ya da çocukluk çağında olan isimler, İFTARLIK GAZOZ filminin yapımcısı Elif Dağdeviren'in davetlisi olarak Zorlu Center'da buluştu. Aralarında 1980 sonrası doğan isimlerin de bulunduğu gecede yemek sonrası izlenen film herkese benzer duyguları yaşatarak zaman zaman güldürdü, zaman zaman ağlattı.

"Her şey bir niyetle başlar" sözünden yola çıkarak son yılların en fazla konuşulan filmlerinden birisine imza atan Yönetmen Yüksel Aksu, artık geride kalan, unutmaya başladığımız 'birlik olma' duygusunu Ege insanının samimi ve sıcak ilişkilerinden yola çıkarak anlatıyor. Görüşleri ne olursa olsun; tarlada, kahvede, iftar sofrasında, camide, yazlık sinemada, sevinçte, kederde yan yana olanın hikayesini beyaz perdeden aktaran film, bu kez kurguyu gerçeğe dönüştürerek bütün bu farklı buluşmayı gerçekleştiren isimleri sanatın ortak dilini kullanarak aynı duygularda buluşturdu.

Filmin yapımcılarından Elif Dağdeviren ile birlikte ana yapımcısı Muzaffer Yıdırım, yazarı ve yönetmeni Yüksel Aksu ve oyuncuları Berat Efe Parlar, Ümmü Putgül, Okan Avcı ve Yılmaz Bayraktar’ın da ev sahipliği yaptığı gecede; Deniz Ülke-Lütfü Arıboğan; Cnn Türk Genel Müdürü Erdoğan Aktaş, Bahar Korçan, Türkiye Basketbol Milli Takımı ve Galatasaray basketbol takımı antrenörü Ergin Ataman, Hande-Fatih Altaylı, Zara-Akif Beki, Mehmet Aslantuğ-Arzum Onan, Destek Medya Grubu Başkanı Yelda Cumalıoğlu, Cüneyt Özdemir-Zeynep İnanoğlu, Murat-Gül Gölge Saygı, Buket Uzuner, Mustafa Alabora, Alev Alatlı, Ömer Laçiner, Ayşegül Dinçkök, Kenan İmirzalıoğlu-Sinem Kobal, Faruk Malhan, Hale Soygazi, Nebahat Çehre gibi çok renkli isimler vardı.

Toplam 38 kişinin katıldığı gece, hep birlikte izlenen filmle son buldu. Muzaffer Yıldırım/NuLook, Elif Dağdeviren/EDGE CCF ve TEKE Film ortak yapımcılığında çekilen İFTARLIK GAZOZ, 29 Ocak Cuma günü vizyona girdi


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar