20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5095
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Gerçekten Organik mi?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gerçekten Organik mi?
Abone ol
Organiğe dair merak edilen her şeyi Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi, Milliyet Gazetesi Haber Araştırma Müdür Yardımcısı Gürkan Akgüneş, “Organik Gerçeği” isimli kitabında kaleme aldı.

Organiğe dair merak edilen her şeyi Üsküdar Üniversitesiİletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi, Milliyet Gazetesi Haber Araştırma Müdür Yardımcısı Gürkan Akgüneş, “Organik Gerçeği” isimli kitabında kaleme aldı.

Akgüneş, organik ürün nasıl anlaşılır, sofradaki GDO, seradaki hormon tehlikesi, toprağı çoraklaştıran gübreler gibi bir çok konuyu mercek altına alıyor.

Milliyet Gazetesi’nde bugüne önemli kent ve çevre haberlerine imza atan, Milliyet Pazar’da ‘Bak Yeşil Yeşil’ adlı ekoloji yazıları kaleme alan Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Gürkan Akgüneş, “Organik Gerçeği” isimli yeni kitabını okuyucusuyla buluşturdu. Yeni İnsan Yayınevinden çıkan kitapta Akgüneş, organiğe dair önemli başlıkları mercek altına alıyor.

Öğünlerimiz artık doğal değil!

Açlığa çare olarak lanse edilen “yeşil devrim”le endüstrileşerek pakete giren gıdaların doğallığını yitirdiğini vurgulayan Akgüneş, artık neredeyse her öğünde tarım ilaçları, kimyasal gübreler, katkı maddeleri, hormonlar, antibiyotikler ve Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar (GDO) ile bulaşık ürünleri tükettiğimizin altını çiziyor.

Tehlikenin ne kadar farkındayız?

Soframıza gelen hemen hemen her üründe türlü hilelerle karşılaştığımıza dikkat çeken Gürkan Akgüneş, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Zeytini zehirli tekstil boyasıyla anar olduk, balı mısır şurubuyla. Çilek yerken ‘hormon’dan korkar hale geldik, bebek maması alırken GDO'dan. Her gün birilerinin daha kansere yakalandığını duyduğumuz bu günlerde herkes ne yiyip ne içtiği konusunda diken üstünde. Peki, tehlikenin ne kadar farkındayız? Hekimler bile artık, doğallığını kaybeden ürünler için kötü kalpli cadının Pamuk Prenses'e verdiği ‘zehirli elma’ benzetmesini yapıyorken, 'Cadı' nın tuzağına düşmemek için organik dünyanın kapılarını aralayalım dedik. Gıdanız ilacınız, ilacınız gıdanız olsun. Hipokrat'ın çağlar öncesi dile getirdiği bu söz, bu kitabı özetleyecek en doğru ifade olsa gerek.”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar