16 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.4896
EURO34.5942
ALTIN2477.4

Divan Oteli'nin Sırrı Ne ?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Divan Oteli'nin Sırrı Ne ?
Abone ol
Yenilikçi ve girişimci, katma değer yaratan eğitim modeliyle öğrencilerini hayata hazırlayan Özyeğin Üniversitesi, yeniliklere ve ilklere imza atmaya devam ediyor.
Yenilikçi ve girişimci, katma değer yaratan eğitim modeliyle öğrencilerini hayata hazırlayan Özyeğin Üniversitesi, yeniliklere ve ilklere imza atmaya devam ediyor.

Özyeğin Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Otel Yöneticiliği Bölümü tarafından Türkiye’de ilk kez düzenlenen “Türkiye’de Otelciliğin Önderleri Bienali 2016”, ‘Vehbi Koç ve Divan Otelleri’ başlığıyla yapıldı.

Türk otelcilik sektörünün gelişmesine önderlik eden değerli girişimcileri anmak ve deneyimlerini gelecek nesillere aktarmak amacıyla düzenlenen bienal, 25 Kasım 2016 tarihinde gerçekleşti. Açılış konuşmasını Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Esra Gençtürk’ün yaptığı ve iş adamı Vehbi Koç’un Divan markasının oluşumundaki başarı dolu liderlik serüveni ile 60 yıllık büyüme sürecinin anlatıldığı bienalde sektör duayenleri buluştu.

Girişimciliği, yenilikçiliği ve sürdürülebilirliği vizyon olarak benimsemiş bir araştırma üniversitesi olan Özyeğin Üniversitesi bir ilke daha imza attı. Özyeğin Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Otel Yöneticiliği Bölümü tarafından “Türkiye’de Otelciliğin Önderleri Bienali” başlatıldı. 25 Kasım 2016’da Özyeğin Üniversitesi Çekmeköy Kampüsü’nde düzenlenen “Türkiye’de Otelciliğin Önderleri 1. Bienali” Türkiye’de bir ilk olmanın yanı sıra, Türk otelcilik tarihine ışık tuttu ve otelcilik sektörünün duayenlerini buluşturdu.

VEHBİ KOÇ VE DİVAN OTELLERİ

“Türkiye’de Otelciliğin Önderleri 1. Bienali 2016”da; iş adamı Vehbi Koç’un, Divan markasının oluşumundaki başarı dolu liderlik serüveni o dönemi yaşayan profesyonellerin katılımıyla gerçekleşen bir panel ile ele alındı. Bienal kapsamında ayrıca Özyeğin Üniversitesi’nin Çekmeköy’deki kampüsünde Divan Oteli’nin kuruluşu, tarihçesi ve gelişimi ile ilgili 140 görselden oluşan bir sergi düzenlendi. Sergi, iki yıl süresince Özyeğin Üniversitesi’nde ziyaretçilere açık olacak.

OTEL TARİHİNDE BİR YOLCULUK

Özyeğin Üniversitesi Çekmeköy Kampüsü’nde gerçekleştirildi. Bienal kapsamında düzenlenen panelde, Divan Grubu CEO’su Richard P. Appelbaum, uzun yıllar Divan Otellerinde Genel Müdürlük yapmış olan Orhan Başdoğan konuşmacı olarak yer aldı.

Panelin açılış konuşmasını yapan Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Esra Gençtürk;Özyeğin Üniversitesi’nin Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksinde son beş yıldır ilk 10’da ve vakıf üniversiteleri arasında 4. olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi: “Yenilikçi ve girişimci vizyonumuz doğrultusunda, Türkiye’de ilk olan ‘Türkiye’de Otelciliğin Önderleri 1. Bienali’ni Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Otel Yöneticiliği Bölümümüzle düzenlemekten gurur duyuyoruz. Sektörlerle iç içe yaklaşımımızla örtüşen ve Türkiye’de otelciliğin tarihçesine ve gelişimine ışık tutan bu anlamlı etkinlik, toplumsal fayda üretme misyonumuzun bir yansımasıdır. Bienal, aynı zamanda öğrencilerimize köklü kurumları ve kuruluşları üniversite eğitimi sırasında tanıma ve anlama şansı vererek sektörlerle ve yaşamla iç içe eğitim felsefemize de katkı sağlamaktadır.”

Özyeğin Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü M. Teoman Alemdar; bu Bienal’in Türkiye’de bir ilk olduğuna dikkat çekerek; “Otel Yöneticiliği bölümü olarak amacımız, Türk otelcilik sektörünün gelişmesinde önemli sorumluluklar almış olan önder girişimcileri anmak, yerel zincir otel markalarının oluşumundaki katkılarını, yeni nesil otel profesyonellerine ve öğrencilerimize aktarmaktır. Bu bienalimizi, ilk Türk zincir otel markasının kurucusu olan Vehbi Koç ve Divan Otelleri anısına düzenledik. Bu kapsamda Divan Oteli’nin kuruluşu, tarihçesi ve gelişimi ile ilgili düzenlenen sergi, iki yıl süresince Özyeğin Üniversitesi’nde ziyaretçilere açık olacak” dedi.

DİVAN GRUBU CEO’SU APPELBAUM: “DİVAN SEKTÖRÜN DUAYENLERİNE OKUL OLDU”

Divan Grubu CEO’su Richard P. Appelbaum; Divan’ın Türkiye’de turizm sektörünün gelişiminde öncü rol oynadığını belirterek şu bilgileri verdi: “Merhum Vehbi Koç, Koç Grubu’nun kurucusu, Divan Grubu’nun ilk adımı olan Divan İstanbul’u 60 sene önce kurdu. Divan Grubu, Türkiye turizm endüstrisinin gelişimine öncülük etti ve Türkiye turizm sektörünü şekillendiren çok sayıda başarılı uzmana turizm konaklama sektörünün birçok duayenine eğitim veren bir okul işlevi gördü. Divan’ın 60. yılında, sektör için önemli olduğunu düşündüğümüz Türkiye’de Otelciliğin Önderleri 1. Bienali’nde yer almak ve Özyeğin Üniversitesi tarafından bu yılın Vehbi Koç ve Divan Otellerine adanması bizim için ayrıca anlamlı ve gurur verici olmuştur.”

TEK BİNADAN ULUSLARARASI ZİNCİRE YÜZDE 100 TÜRK MARKASI OLARAK BÜYÜMEYE DEVAM

Divan Grubu’nun, sektörün tüm alanlarında öncülük yaptığını, diğer yatırımcılara da ön ayak olduğunu vurgulayan CEO Appelbaum, “1956’da tek bir bina ile başlayan bu olağan üstü başarı hikayesi, en yüksek uluslar arası standartlarda bir zincire dönüştü. Bununla birlikle, insanın temel odak olması ve müşteri memnuniyetine verilen yüksek önem bu 60 yıl boyunca değişmeden kaldı. Koç Topluluğu’nun kurucusu Vehbi Koç’un 60 yıl önce temellerini attığı ve modern Türk turizminin başlangıcını simgeleyen Divan; otelcilik, yeme içme ve turizm sektöründe yaptığı önemli yatırımları ile bugün 120’nin üzerinde birimde hizmet veriyor. Biz, Divan ailesi olarak ‘Divan’ markasının istikrarlı büyümesinden ve bu yüzde 100 Türk markasını dünyadaki birçok ülkeye taşımış olmaktan gurur duyuyoruz.” diye konuştu.

BAŞDOĞAN: DİVAN SEKTÖRE ÖNCÜLÜK EDİYOR

Divan Grubu’nda geçen 38 yıllık çalışma hayatında çeşitli kademeler ile birlikte 24 sene içinde şirket ve otel genel müdürlük görevinde bulunduğunu hatırlatan sektörün duayenlerinden Orhan Başdoğan; Divan’ın kuruluş öyküsünü şöyle anlattı: “1950’li yıllarda, Sayın Vehbi Koç, Avrupa ve Amerika’daki turizm sektörünün gelişmelerinden esinlenerek, Türkiye’de ki ihtiyacı görmüş ve bugün uluslararası bir marka olan Divan Grubu’nun ilk temellerini atarken, aslında sektörü de geliştiren pek çok ilke imkan sağlayarak öncülük etmiştir.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar