Rize’den Gaziantep’e Çay Köprüsü Kuruldu

Türkiye’nin en çok çay üreten ili Rize, en fazla çay tüketilen şehirlerden Gaziantep’te düzenlediği etkinlikle çayın üretimden sofraya uzanan yolculuğunu vatandaşlarla buluşturdu.

Rize’den Gaziantep’e Çay Köprüsü Kuruldu
Haberler'de Abone Ol

Türkiye’nin en çok çay üreten ili Rize ile en çok çay tüketen şehirlerden Gaziantep, düzenlenen çay etkinliğinde bir araya geldi.

Demokrasi Meydanı’nda gerçekleştirilen organizasyonda çayın üretim süreci ve kültürel yolculuğu tanıtıldı.

Gaziantep’te düzenlenen çay etkinliği, Rize ile Gaziantep arasında kültürel ve gastronomik bağların güçlenmesine katkı sağladı.

Rize Valiliği ve Rize Belediyesi himayelerinde, Rize Kent Konseyi öncülüğünde Demokrasi Meydanı’nda gerçekleştirilen etkinlikte vatandaşlar çayın üretimden tüketime uzanan serüveni hakkında bilgi aldı.

Gaziantep Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Türkiye’nin en çok çay üreten şehri Rize ile en çok çay tüketen şehri Gaziantep arasında “gönül ve lezzet köprüsü” kurulduğu belirtildi.

Açıklamada, “Rize Valiliği ve Rize Belediyesi himayelerinde, Rize Kent Konseyi öncülüğünde Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen etkinlikte çayın yolculuğunu birlikte keşfettik; Rize’nin bereketini, Gaziantep’in çay sevgisiyle buluşturduk.

Rize’den Gaziantep’e uzanan bu güzel buluşmada emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

İlyas SABANCI

İlyas SABANCI

Yorumlar 0

Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.

Henüz onaylanmış yorum bulunmuyor.