Pensilvanya’da Silahlı Saldırı: 3 Polis Hayatını Kaybetti

ABD’nin Pensilvanya eyaletindeki York County’de polis memurlarına yönelik silahlı saldırıda 3 polis hayatını kaybetti, 2’si ağır yaralandı. Saldırgan polis tarafından vurularak öldürüldü.

Pensilvanya’da Silahlı Saldırı: 3 Polis Hayatını Kaybetti
Haberler'de Abone Ol

ABD’nin Pensilvanya eyaletinin York County bölgesinde yürütülen bir soruşturma sırasında polis ekiplerine silahlı saldırı düzenlendi.

Yerel saatle 14.00 civarında kimliği açıklanmayan saldırgan, görevdeki polislere ateş açtı. Üç polis memuru olay yerinde yaşamını yitirirken, iki polis de ağır yaralandı.

Pensilvanya Eyalet Polisi Komiseri Christopher Paris, saldırganın çıkan çatışmada polisler tarafından vurularak öldürüldüğünü duyurdu.

Olay sırasında çevredeki okullara güvenlik uyarısı yapıldı ancak kısa süre sonra halk için aktif bir tehdit bulunmadığı bildirildi.

Vali Shapiro: “Şiddet Olayları Kabul Edilemez”

Pensilvanya Valisi Josh Shapiro, saldırının ardından bölgeye giderek hayatını kaybeden polislerin aileleriyle görüştü.

Shapiro, “Bu eyalete ve ülkeye hizmet eden üç değerli insanı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz.

Bu tür şiddet olayları kabul edilemez, toplum olarak daha iyisini yapmak zorundayız” dedi. Vali, anısına eyaletteki tüm bayrakların yarıya indirilmesi talimatını verdi.

FBI Olay Yerinde

ABD Adalet Bakanı Pam Bondi, FBI ile Alkol, Tütün, Ateşli Silahlar ve Patlayıcılar Bürosu’nun (ATF) yerel ekiplere destek için bölgeye gönderildiğini açıkladı.

FBI Direktörü Kash Patel de sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, “Dualarımız hayatını kaybeden polis memurları, aileleri ve York County halkı için” ifadelerini kullandı.
Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

Haber Merkezi
Haber Merkezi

Köşe Yazarı

Yorumlar 0

Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.

Henüz onaylanmış yorum bulunmuyor.